www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

tel imenik na SIM ali gsm aparatu?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Edi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12
Aktiv.: 0.79
Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 9:25 am    Naslov sporočila:  tel imenik na SIM ali gsm aparatu? Odgovori s citatom

pozdravljeni
na moji Xperii Go mi je nekaj zablokiralo in začela se je čudno obnašati. Po več poizkusih rešitve težav sem gsmju počistil vse nastavitve. Nekako mi je uspelo zbrisat tudi imenik, ki sem ga potem s pomočjo googla obnovil a žal tistih številk, ki sem jih ob vpisu shranil v mobilnik ni nikjer.
Ali mi lahko poveste kako se na Androidu 2 nastavi shranjevanje stikov na SIM kartico?
hvala in lp Edi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na androidu je bolje sinhronizirati kontakte z googlom. To potem avtomatično počne in ni bojazni po izgubi.

Ali pa tu pa tam narediti backup s kakšnim programčkom, npr. MyPhoneExplorer (backupira tudi klicne loge).

Nazadnje urejal/a MarkoM Čet Feb 13, 2014 9:38 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
mkosmac
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Mar 2009 22:18
Aktiv.: 1.52
Kraj: Limbarska Gora

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MyPhoneExplorer -- odlična zadeva se je že večkrat izkazalo za pomembno.

Tudi ko zamenjaš aparat - samo sinhroniziraš in je vse kot je treba...

Edi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12
Aktiv.: 0.79
Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Na androidu je bolje sinhronizirati kontakte z googlom. To potem avtomatično počne in ni bojazni po izgubi.

Ali pa tu pa tam narediti backup s kakšnim programčkom, npr. MyPhoneExplorer (backupira tudi klicne loge).

To poznam a mi nameče vse ljudi, ki sem kadarkoli komuniciral z njimi preko g-maila. Zato sem, ko sem shranjeval nove stike izbral shrani v telefon in ne v google račun. Posledično mi sedaj ravno te številke manjkajo Evil or Very Mad
mkosmac
moja xperia ne ponudi toliko nastavitev, očitno je od firme do firme različno..škoda

Bom preizkusil My Phone explorer in skušal z njim urediti kontakte ter jih nekam shranit.
Hvala za odgovore in lep dan
Edi
Nazaj na vrh
Aljosa
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43
Aktiv.: 0.65
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moram priznati, da sem bil pristaš kontaktov na SIM kartici in o čem drugem sploh nisem želel slišati. Potem pa mi je sodelavec predstavil to prednost pri andoidu da imaš kontakte na gmailu itd... najprej se mi je itak vse zdelo izredno konfuzno, preveč dela itd... kontakti pomešani....

Potem sem si pa vzel uro časa in sem šel na gmailu po kontaktih in sem jih končno uredil... tudi tiste z več teledonskimi, jih dodal po skupinah (družina, prijatelji, sodelavci, itd), dodal tiste, ki jih največ kličem med priljubljene... in sinhroniziral s telefonom. Na telefonu sem potem onemogočil stike na SIM (tam jih imam še vedno za backup). Sedaj imam vse stike sinhronizirane z gmailo... in res dobro deluje ta sistem. Dejansko mi je zelo všeč postal, ker je precej flexibilen in tudi če izgubim telefon ali mi ga ukradejo ne bo večjih težav... ok dejstvo je da pač so stiki na gmail in ne vemo kaj google lahko počne z njimi ampak ... to je že druga dilema.

Sedaj imam kar precej stvari povezanih z oblačnimi storitvami, ki se posodobijo ob povezavi z internetom tj. Imenik, zapiski, Drive, dropbox itd... In sem zankrat zelo zadovoljen. Se je izplačalo vsest pa dodelat to.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Xperija omogoča izvoz podatkoov in backup na spominsko kartico. Vsake toliko ta arhiv prenesem na PC. Ta imenik lahko tudi brez težav naložim na ne-android telefon,jih urejam, itd.
Jaz se tega bolj poslužujem. Google ima že preveč mojih podatkov in ne rabi še mojih kontaktov.

WaterBoy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Sep 2010 19:39
Aktiv.: 0.41
Kraj: Šoštanj

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje je najbolje da se sinhronizira z googlom, potem pa v imeniku nastaviš da ti prikazuje samo telefonske številke in ne kontaktov z gmaila ali faceboka
Nazaj na vrh
mirko_77
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Feb 2014 16:39
Aktiv.: 0.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot že zgoraj rečeno, ta google že tako ali tako preveč ve o vsem. Pa še vsi android telefoni, ti dopuščajo download-anje programov s google play storitve le z uporabniškim računom gmail.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem shranjevanja na SIM je omejeno število kontaktov (250?) in največkrat omejena dolžina znakov imena na 10. SIM ne pozna imena, priimka, email-a, naslova....nič. Samo eno polje z 10 znaki, kjer je ...nekaj... ali ime, ali priimek ali pa kombinacija obojega. Tudi če uspeš prenesti svoje kontakte na SIM, ti jih zmeša da je groza. Zato je bolje imeti vse na telefonu in sinhronizirati nekam. Glede androida sem žal jaz neuk, ker imam ajfon...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S pojavom pametnih telefonov ta dilema v bistvu odpade, saj je telefoniranje samo ena od funkcij, ki jih omogoča telefon.

Sam v stike vpisujem; pod eno ime tudi več telefonskih številk (n.pr. GSM, doma, služba, itd..), naslov, email, in ostale pomožne podatke, ki so vezani na posameznika.

Poleg naslovov je tukaj še koledar oz. opravila itd..

Privatne naslove/koledar sinhroniziram preko gmail stiki, službene pa preko MS Exchange.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
terezijslo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Jan 2014 13:57
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v bistvu vsak proizvajalec omogoča program, na katerega se lahko nalaga celoten backup, poleg tega ti omogoča tudi hitro in pregledno urejanje stikov, velikokrat se zgodi, da se podvojijo zapisi, iz telefona in iz SIM kartice pa še kak google se najde, skratka vse, kar imaš na telefonu, lahko pregledno urediš na kompu. glede google backup je sicer vse ok, pol maš maile pa številke pomešane, ne pozabte pa, da je google velikan in vse vaše podatke uporablja tudi zase Wink kok mu zaupate, pa veste sami, če imate kaj takega, kar ni ravno za kazat okol. Definitivno pa google lahko uporablja podatke in jih.
Nazaj na vrh
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vsak android ima možnost izvoza/uvoza imenika na spominsko kartico v formatu .VCF

Pri xperia GO mislim, da se imenuje: varnostno kopiranje stikov (greš pod možnosti..spodnji levi "gumb")
Ko hočeš povrniti imenik iz SD kartice pa samo izbereš uvozi iz xternall SDcard!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni