|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vojko123 Neznanec

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 0:24 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 12:39 am Naslov sporočila: problem z avtoojačevalcem |
|
|
Lep pozdrav
Jaz imam eno vprašanje imam avtoojačevalec znamke Dragster in imam en problem namreč priklopjen je tak ko mora biti in ko priklopim bass pac da bi spilal te ne spila gori pa zelena lučka. kaj pa bi to lahko bilo sicer jaz sem odstranil zadni del plosce na ojačevalcu in sem opazil da je na strani pri dveh cipih al kaj je to nwm točno malo crno.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.68 MB |
Pogledana: |
14 krat |

|
|
1.68 MB |
15 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
slikal si pokrovcek oz. pritrdilni element dveh izhodnih tranzistorjev. 95% sem preprican da je desni izdatno ocvrt. snemi ta element, in poglej oznako. odspajkaj ga in stestiraj. Za zacetek z instrumentom pomeri ce nima kaksne nogice v stiku z drugo. To da ima ena nogica kontakt z ohisjem je normalno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vojko123 Neznanec

|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2012 12:36 am Naslov sporočila: |
|
|
zok je napisal/a: |
slikal si pokrovcek oz. pritrdilni element dveh izhodnih tranzistorjev. 95% sem preprican da je desni izdatno ocvrt. snemi ta element, in poglej oznako. odspajkaj ga in stestiraj. Za zacetek z instrumentom pomeri ce nima kaksne nogice v stiku z drugo. To da ima ena nogica kontakt z ohisjem je normalno. |
ja sai levi je tudi malo ocvrt jaz to raje nebi sam dol jemo ker nwm kak to gre dol ker namreč je to za mene prvič koliko pa bi to naj prislo tak okvirno heh ker to je namrec od kolega in je bil pri enem ko se z tem ukvarja in mu je rekel da bi naj porpavilo prišlo 100€. hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2012 7:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Treba pogledati kaj vse je uničeno. Če sam ne upaš, pa poišči koga iz tvoje bližine.
_________________ Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno! Profesor Seliger |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vojko123 Neznanec

|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2012 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
žrepko je napisal/a: |
Treba pogledati kaj vse je uničeno. Če sam ne upaš, pa poišči koga iz tvoje bližine. |
Ja ok hvala se bom pozanimo pa da vidim kaj se da rešit
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vojko123 Neznanec

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
vojko123 je napisal/a: |
žrepko je napisal/a: |
Treba pogledati kaj vse je uničeno. Če sam ne upaš, pa poišči koga iz tvoje bližine. |
Ja ok hvala se bom pozanimo pa da vidim kaj se da rešit  |
kaj bi se dalo da bi to vi pogledali ker vidim da ste iz ptuja sai samo da bi pogledali da vidim če se splača dat popravlat če nekaj dosti pride te nebi dal
Pravila !
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Feb 08, 2014 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
dobil sem avtoojačevalec Saga USC 774, ki ob vklopu zagori Protection LED dioda. Priklopljeno imamo samo napajanje. Na vezju ni znakov prežganosti. Je že imel kdo takšen primer? Ima kdo shemo ojačelavca?
|
980.48 KB |
17 krat |

|
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.89 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Feb 08, 2014 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo spoštovanja na pravopis zaželena . Kulturni dan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.56 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sob Feb 08, 2014 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
dkone je napisal/a: |
Pozdravljeni,
dobil sem avtoojačevalec Saga USC 774, ki ob vklopu zagori Protection LED dioda. Priklopljeno imamo samo napajanje. Na vezju ni znakov prežganosti. Je že imel kdo takšen primer? Ima kdo shemo ojačelavca? |
Poskusi odstranit tranzistorje na končni stopnji in ga ponovno vklopi. Če protect ugasne, zamenjaš tranzistorje in je to to. Jaz vedno menjam vse in ne samo uničenih. Če lučka ne ugasne pa lahko izmeriš še napetost na izhodu iz switcherja in vidiš, če napajalni del dela.
_________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

|
Objavljeno: Sob Feb 08, 2014 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odstranil sem vse MOSFETE in BJT izhodne tranzistorje, vendar ni nič efektivnosti. Pomeril sem jih in so OK. Pomeril sem napetost na kondezatorjih in je 0V. Gori je PWM čip TL494, verjetno za stikalni napajalnik. Lažje bi mi bilo, če bi imel shemo. Mogoče še kakšna ideja?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Sob Feb 08, 2014 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš osciloskop ali pa vsaj frekvencmeter, preveri, če ti PWM čip daje impulze.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

|
Objavljeno: Sob Mar 01, 2014 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spet sem se spravil na omenjeni ojačevalnik z osciloskopom, pomeril sem TL494 pa ne daje nič ven, verjetno ga drži v resetu. Najbolje bi bilo dobiti shemo ojačevalnika, ali kdo ve kje dobiti?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni