|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, potem pa čez en čas postane telefon tako neodziven, da še komaj klic opraviš. Baterijo požere v enem dnevu. Pomaga edino backupiranje pomembnih podatkov in pa factory reset. Kam smo prišli s temi "pametnimi" telefoni.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
Ja, potem pa čez en čas postane telefon tako neodziven, da še komaj klic opraviš. Baterijo požere v enem dnevu. Pomaga edino backupiranje pomembnih podatkov in pa factory reset. Kam smo prišli s temi "pametnimi" telefoni.  |
Če imaš naloženo aplikacijo od Borisovega kolega in si poleg tega še samski je verjetno res tako  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirko_77 Član

Pridružen-a: Sre 05 Feb 2014 16:39 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nimam naloženih ravno takšnih aplikacij kot Boris (oziroma njegov kolega ) vendar me je tako zanimalo, če kdo uporablja kakšno uporabno aplikacijo. Če ne potem pa nič  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70787.23
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
piroman je napisal/a: |
Če imaš naloženo aplikacijo od Borisovega kolega in si poleg tega še samski je verjetno res tako  |
Pri borisovem predlogu pomoje sploh ni težav. Samo player in velika SD, to ne upočasni telefona.
Najprej ti operaterji ob upgradu telefona podvalijo vse svoje brezvezne aplikacije (mobitel jih ima enih 10 in nobene ne koristim). Potem pa se seveda zgodi, da rabiš neki gadget, ga inštaliraš, ugotoviš, da je neuporaben, ga odinštaliraš in tako ponavljaš ta proces... Potem pa pride upgrade sistema pa je telefon neuporaben. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirko_77 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
borisz je napisal/a: |
mirko_77 je napisal/a: |
Nimam naloženih ravno takšnih aplikacij kot Boris (oziroma njegov kolega ) vendar me je tako zanimalo, če kdo uporablja kakšno uporabno aplikacijo. Če ne potem pa nič  |
Uf kako smo papeški - še bolj od papeža.
Nihče nima naloženega firefoxa in VLC playerja, kajne? Omenil sem samo ti dve aplikaciji. Jaz ju imam, vendar ne na S4, ker imam S2. Ja pa firefox imam tudi na PCju in preko njega pišem tole.
Pa ne mi reči, da nihče ne gleda XXX filmov? Hecno je, da je to najbolj donosna industrija na netu, filmov pa nihče ne gleda  |
A sedaj jih imaš že ti in ne tvoj kolega, kot si prej govoril
Le mej le mej. Če nimaš več nobenih drugih pametnih za omenit potem ti tudi ni potrebno in si lahko tiho  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70787.23
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Jaz pa sem mislil, da se ta aparat uporablja za pogovarjanje na daleč (beri: telefoniranje).
Sedaj vidim da ljudje to kupujejo ker je "in", potem pa ne vedo kaj početi z njim  |
No, no, Brane, da ti hitro povem par uporab mojega telefona ...
- Uporaba telefona kot lupa, če je potrebno pogledati kakšno res majhno oznako na kakem čipu, mikroskopa ali lupe pa ni pri roki.
- Slikanje vezij, preden se jih lotim razstavljati ... Svoj čas sem imel za to fotoaparat, ki pa ga pogosto ravno takrat, ko bi ga rabil, ni bili pri roki. Zdaj s tem ni več problemov ... (je pa res, da je S4 moj prvi telefon, ki omogoča res dobre makro slike, prejšnji telefoni so bili za to bolj kot ne neuporabni). V navezavi z aplikacijo Dropbox je zadeva še bolj komot: takoj, ko slikaš, se ti slika sinhronizira tudi z osebnim računalnikom in jo lahko naprej obdeluješ tam.
- Pregled stanja števcev za vodo v bloku; zaradi neumne montaže so števci tako zasukani (proti zidu), da nikakor ne moreš videti odčitkov. Ker ima telefon kamero na robu, zraven pa še lučko, je odčitavanje na tak način povsem enostavno.
- Elektronske knjige (aplikacija CoolReader)
- Daljinec za IR (Galaxy S4 Universal Control) ima bazo vseh mogočih naprav (od hifija, televizij, projektorjev, klim ...), tako da daljinca doma praktično ne uporabljam več. Zelo pride prav tudi v kakšnem kafiču, ko se glasno nabija kakšna muzika (ali televizija), da lahko zadevo stišaš ali izklopiš ...
- GPS navigacija (Sygic v tujini, Google Maps doma (hint: prenos podatkov ) dela na mojem telefonu dosti bolje kot 7 let star Garmin v avtu (čast in slava mu, da po tem času še sploh dela!!!)
- Uglaševalec za kitaro ... (je vedno pri roki )
Tudi sam za več od teh zadev nisem vedel pred nakupom telefona ... Mogoče kdo dobi kakšno idejo ...
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Mar 04, 2014 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš tudi aplikacijo za punce - telefon se ti s pomočjo prednje kamere obnaša kot ogledalce... sam še naučit ga moraš da ti pove, katera najlepša v deželi je tej  _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirko_77 Član

|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Mucek hvala za odgovore
Damo hvala tudi tebi, ker res nisem vedel tega
BorisZ tebi sem se pa že zahvalil in kar začel koristiti priporočene programe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1tilen Član

Pridružen-a: Sre 30 Okt 2013 22:03 Prispevkov: 75 Aktiv.: 0.53 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zame je zelo priročna aplikacija any.do -> Gre za opomnike  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdzkrez Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13 Prispevkov: 401 Aktiv.: 2.28 Kraj: Hrastnik
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Neverhood Neznanec

Pridružen-a: Pon 03 Jan 2011 2:05 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 12, 2014 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
ColorNote - meni najboljša aplikacija za hitre zapiske in checkliste....
Shazam - prepoznavanje skladb
Vreme SLO - Lahko pogledaš kakšno je trenutno vreme v krajih ki si jih dodaš med priljubljene, napoved in radarska slika padavin
Dropbox - za dajat datoteke v "oblak", jaz uporabljam za to, da mi vsako fotografijo avtomatsko pošlje na računalnik (preko oblaka)
I can't wake up! Alarm clock - za tiste ki se težko zbudijo
Endomondo - ustvari ti statistiko med športno aktivnostjo (recimo če greš kolesarit ti na koncu izriše zemljevid kje si šel ter hitrost, čas itd....)
TeamViewer - oddaljena pomoč oz. lahko se povežeš s svojim računalnikom ko te ni doma
Viber - zastonj pogovori in sms/mms preko neta z drugimi ki imajo tudi Viber
Skype |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni