www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ali lahko uporabim HDD iz DVD rekorderja za PC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LENUH
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Nov 2006 15:13
Aktiv.: 0.17
Kraj: vreme

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dare V.... hvala , ker si moj post prestavil v pravo rubriko......

p.s
gob ni več Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Ceprav bi bilo hipoteticno mozno, da bi proizvajalec doticnega DVDja placal proizvajalcu diska, da spremeni firmware toliko, da disk ne bi deloval s PCi (in tudi nobenimi drugimi racunalniki seveda), bi bilo to metanje denarja stran,

Možno je, da je zadeva ravno obratna in namenjena temu, da v DVD ne moreš vstaviti navadnega računalniškega diska, kajti proizvajalci ti običajno z veseljem prodajo model, ki ima malenkost večji disk (dodatne funkcije praktično nepomembne) za bistveno višjo ceno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je še najbolj logična razlaga.

Nekaj zanimivega: http://www.dvddemystified.com/dvdfaq.html#2.4.3

Jur

Nazadnje urejal/a jur Tor Nov 07, 2006 1:37 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ze, ze, a ce nisi HW gigant (obcutek imam, da je vecina teh DVD zadev iz malih kitajskih firm, majhnih vsaj v primerjavi z japonskimi) , te tak disk tudi dejansko stane bistveno vec kot en genericni za racunalnik, razviti moras svoj kontroler (namesto da bi uporabil poceni obstojecega), vgrajeni OS mora ta tvoj kontroler podpirati (torej ne mores uporabiti gonilnikov za embedded sisteme, ki podpirajo genericni HW), itd. Skartka, toliko komplikacij, da se Kitajcem zagotovo ne splaca, saj je naprava potem tudi dejansko toliko drazja in razvoj bistveno daljsi. Kitajcki so prakticni ljudje ... kdaj kar pretirano prakticni.
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem poznavalec področja nabave diskov, toda pri količinah s par ničlami se da najbrž marsikaj dogovoriti. Mogoče je v sam "OS" že v osnovi vgrajena opcija(e) za kakšne zaščite in jo je potrebno samo ustrezno aktivirati.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem stvar ni tako komplicirana in draga. Firmware diska ni težko spremeniti. Morda je dovolj en sam ukaz (command) disku od recorder naprave, pa se obnaša kot navaden disk.

Če so lahko uvedli CSS (Content Scramble System) in macrovision za preprečevanje kopiranja medijev, ni vrag da ne bi še malo kvarili diske.

Pred časom so tudi za Digital equipment predelovali diske (firmware), tako da se je Seagate predstavil kot Digital...

Jur
Nazaj na vrh
LENUH
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me ima, da bi dal en disk od pc-ja v en dober dvd rekorder....ne vem , če je sicer smiselno to početje glede na vse, kar je tukaj in na googlu napisano.Vsega tudi nisem prebral, ker že sam moj nick veliko pove o meni Smile
Nazaj na vrh
LENUH
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, sedaj pa vidim , da sem že član in da imam pod mojim nickom veliko ikon čipov.....mislim, da ima prste vmes moderator, ki me zelo dobro pozna ..oz. se poznamo ???? Hvala .....se bom trudil , da ne bom ravno na prangerju končal Laughing
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je malo OT:

jur je napisal/a:
Pred časom so tudi za Digital equipment predelovali diske (firmware), tako da se je Seagate predstavil kot Digital...

Ti diski so bili izdelani za DEC in so se pac identificirali kot RZ-<nekaj> namesto Seagate, ceprav jih je zanje (kot pise na nalepki) izdelal Seagate. Delovali so povsem normalno ... v bistvu so bili nekoliko pocasnejsi kot podobna sara drugih firm Twisted Evil Doma imam se nekaj komadov, ker sem raje uporabil IBMe in Quantume, ki delajo pri teoreticnih 6.25 MB/s anemsto 5.00 MB/s.

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je razložil en tip od Digitala, je Seagate diske izbiral za DEC tako, da so pobrali najtišje delujoče. Kljub kapaciteti 30 MB so Seagati precej ropotali.

Jur
Nazaj na vrh
bferlic
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28
Aktiv.: 0.42
Kraj: Brezula, Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Če te mogoče zanima: doma imam en disk WD800, ki pa ne deluje več pravilno. V bistvu ne vem, kaj bi bilo narobe. Med delovanjem se ves čas ustavlja, podobno, kot bi bral poškodovan CD. Uspelo mi je skopirati vse podatke, vendar je šlo vse zelo počasi. Mogoče je elektronika še cela in bi se jo dalo zamenjati, in če se ti da to delat, ti ga z veseljem odstopim Very Happy

LP Boštjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj je narobe ? To, da si kupil WDjevo sranje. Jaz sem naredil isto neumnost in en 80 GB WD mi lezi v omari, prakticno neuporaben ("dolgo casa" se pri meni raztegne na neskoncno, ce bi ze res hotel dobiti dol vse neumnosti; itak ni nic pomembnega).

Nisem se pruisel blizu WDjevega diska, ki ga ne bi bilo potrebno zamenjati (garancija) ali vreci v smeti. Bolj bedne firme v skoraj 20 letih igranja z modularnimi racunalniki se nisem videl ... Kitajci so carji v primerjavi z WD.

oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat, pred cca tremi leti bi se podpisal pod tvoj post. Potem sem nekega dne moral zamenjati IBMa (seveda je crknil ravno po izteku garancije) in sem ugotovil da se tisti cas za kulturen denar ni dobilo nic pametnega s triletno garancijo razen WDja. Pa sem ga kupil. In kljub mojim tezkim predsodkom mi ze tri leta odlicno sluzi. Zelo je tih, hitro dela in, moram potrkat, zaenkrat se nobenih tezav. Celo se enega sem kupil Smile
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem že okrog 8 let na WD-jih (80, 120 in 200 SATA), pa mi vsi delujejo brez težav. Trkam na les Smile
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne spustita me blizu Twisted Evil
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni