www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CLIO letnik 2002 1.2 16v

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mate X
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2014 23:24
Aktiv.: 0.03
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2014 11:56 pm    Naslov sporočila:  CLIO letnik 2002 1.2 16v Odgovori s citatom

CLIO letnik 2002 1.2 16v bencinar ko je vlažen zrak, deževno mi zagori oranžna lučka na sredini znak za navitje. To se ponovi ene ene 5 krat potem pa preklopi v rezervni program in se peljem 30 Km na uro. Včasih pa izvlečem ključ in se normalo odpeljem naprej. Zamenjal sem komplet motorne kable, je bolje ampak še vedno ni 100%. Kaj je za narediti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 12:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri lambdo
Mate X
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 12:50 am    Naslov sporočila:  CLIO letnik 2002 1.2 16v Odgovori s citatom

aha ok hvala, sej to sem že dal enkrat preverjat pa je reku da je ok, Bom ponovil vajo.
Nazaj na vrh
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 1:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kable do svečk lahko tudi preveriš, vzigalno tuljavo ,...drugače pa tester
kunte
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Aktiv.: 1.47
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 6:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem imel na enakem cliotu podobne probleme le ,da je meni pod niskim gasom deloval neenakomerno. En mehanik je rekel lamda sonda,vendar po menjavi je bilo enako. Drugi mi je hotel menjati kompletno elektro instalacijo pri motorju. Na koncu mi je tretji mehanik zamenjal injektorje za vbrizg goriva. Od takrat ni vec težav
Avtohacker
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Dec 2007 22:14
Aktiv.: 0.12
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 11:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bo kar na tester treba, ampak velikokrat je problem v ECU...dostikrat pomaga že gretje z fenom.
Zgleda da so zelo občutljivi na vlago Wink
Nazaj na vrh
Mate X
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj je ECU?
Nazaj na vrh
freshman
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16
Aktiv.: 0.80
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponovno Google magija
http://en.wikipedia.org/wiki/Engine_control_unit
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

glede na to, da kitajski bluetooth OBD2 tester z emulacijo ELM327 stane cca 8 eur skupaj s postnino okrog pol sveta, priklopit pa se ga da na vsak laptop ali smartphone katerega ima ze vsak osnovnosolec v zepu, ne vem zakaj se kdorkoli odkriva toplo vodo in na slepo menjuje kablovje, senzorje ali KARKOLI drazjega od teh 8 eur. Brick wall

moja drobtinica. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
freshman
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16
Aktiv.: 0.80
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zok je napisal/a:
glede na to, da kitajski bluetooth OBD2 tester z emulacijo ELM327 stane cca 8 eur skupaj s postnino okrog pol sveta, priklopit pa se ga da na vsak laptop ali smartphone katerega ima ze vsak osnovnosolec v zepu, ne vem zakaj se kdorkoli odkriva toplo vodo in na slepo menjuje kablovje, senzorje ali KARKOLI drazjega od teh 8 eur. Brick wall

In moj plus za ta odgovor zok
Nazaj na vrh
Roby
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

freshman je napisal/a:
zok je napisal/a:

In moj plus za ta odgovor zok

Pa še moja drobtinica in minus...
Zgleda da ste bore malo renojev imeli po rokah. Večina njih se zelo slabo razume z temi elm-ji in podobno robo. Sad - Beri ne vidiš prav nič ob priklopu ali pa celo napačne napake! S kakšnim Clip-om pa bi že šlo. Smile A to je že preko 100€.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Avtohacker
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Dec 2007 22:14
Aktiv.: 0.12
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2014 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[color=red]Pa še moja drobtinica in minus...
Zgleda da ste bore malo renojev imeli po rokah. Večina njih se zelo slabo razume z temi elm-ji in podobno robo. Sad - Beri ne vidiš prav nič ob priklopu ali pa celo napačne napake! S kakšnim Clip-om pa bi že šlo. Smile A to je že preko 100€.[/quote]
[/color]

To je tudi kar pogost slučaj...tudi pri drugih znamkah.
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 12:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bencinarji 2002 letniki se cisto lepo razumejo.

Ce je 2001 ali starejsi (ali dizel 2003 ali starejsi) pa potrebujes KKL kabel in program DDT2000. KKL kabel je v enakem cenovnem rangu kot ELM327 klon.

Res je Can Clip bistveno drazji, je pa tudi bistveno bolj uporaben. Smile

p.s.: bi res raje videl, da nikoli ne bi imel nobenega renoja v rokah - ali pa vsaj ne dCi-ja. Se zdaj imam nocne more. d'oh!
Nazaj na vrh
lojz54
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20
Aktiv.: 0.83
Kraj: Portorož

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zok imaš link za ta tester?
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2014 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kateri?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni