|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LENUH Član

Pridružen-a: Pon 06 Nov 2006 15:13 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.17 Kraj: vreme
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2006 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je to razpravljanje o kvaliteti diskov zelo relativno ...dejstvo pa je, da vsak enkrat izpusti svojo dušo....videl sem tudi onemogle ibm-e..maxtor-je.....skratka ni firme, ki bi bila idealna...no jaz sem osebno bolj naklonjen IBM, čeprav nimam tehtnih argumentov zakaj ...ok... zdaj smo že zašli malček iz teme in tudi nič novega nismo pogruntali...lep pozdrav vsem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2006 4:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gledano na oko. WDji niso nič bolj pokvarljivi od ostalih. Vsi diski so bili kupljeni novi, ne iz druge ali tretje ali iz črne roke.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2006 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da sem kakih deset let delal tudi na področju informatike, pred vsem na hardweru naj dodam še svoj piskrček glede diskov.
Na splošno rečeno so zelo trpežni ne glede na proizvajalca- če je karkoli narobe se izkaže po navadi dokaj hitro. Zelo slabe izkušnje sem imel z fujitsovimi diski vgrajeni v serijo siemensovih scenikov. V podjetju smo dobili takrat okrog deset pc-jev. Mislim, da je kar v vseh razen mojem odpovedalo diskovje še v garancijskem roku. Glede na to, da nekdanji "moj" - (nisem več tam zaposlen) še danes deluje domnevam, da je vzrok za težavo nekaj okrog napajanja. Sam računalnika namreč nisem nikoli izklapljal. Ostali pa so se redno izklapljali.
Osebno (doma) pa sem imel zelo slabe izkušnje z IBM ovimi diski. Vsaj na dveh kosih so se še v garancijskem roku začeli pojavljati slabi sektorji. Na servis ga nisem nosil, kajti na njihovi (IBM-ovi) strani sem našel navodilo, ter program s katerim si tiste slabe sektorje lahko "popravil". Itak bi na servisu storili enako. Sam v disk, na katerim se začnejo pojavljati slabi sektorji nimam več zaupanja, tako da je "letel" iz računalnika. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Hojla,
Tukaj bi se strinjal s Silvotom, tudi po mojih izkušnjah je največ težav bilo z Fujitsu diski v siemensih in Compaq-ih, na drugo mesto bi postavil IBM Deskstar, potem pa šele WD. Sam sem najbolj zadovoljen z Maxtor, čeprav tudi ti pridejo v reklamacijo, vendar v manjšem številu. _________________ Lp
Sebastijan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
IBM diski so bili nekaj časa res zanič. Tik preden je IBM zaustavil lastno proizvodnjo diskov in jo prodal.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LENUH Član

Pridružen-a: Pon 06 Nov 2006 15:13 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.17 Kraj: vreme
|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
lep pozdrav
Imam približno 30 diskov sformatiranih brez bad sektorjev velikosti od 1GB DO 2,6GB različnih proizvajalcev. Naj omenim, da mi jih je podaril kolega, ki dela na reciklirnem odlagališču v Italiji. Vem, da je povpraševanje po takih diskih usahnilo , ker so skoraj neuporabni za današnje zahteve. Prioritetno jih podarim seveda tistim , ki ste mi na kakršenkoli način hoteli pomagati z odgovori. Glede na to, da mi šara jemlje prostor in, da bi to kdo morda vendarle potreboval pa naj se mi javi na ZS. Pudarjam diske PODARIM. Morda bo kdo iz njih naredil kaj uporabnega...nekje sem zasledil, da je nekdo iz HDD naredil zvočnik...zelo zanimivo...morda ima še kdo od vas spoštovani forumovci še kako strateško idejo in bi tako spet lahko odprli novo temo..recimo HDD kot ....ali pa naj služijo svojemu namenu.
lep pzdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 4:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rabljeni diski v enem kosu (kot diski) niso najbolj uporabni. Podarjenemu konju (disku) se ne gleda v zobe (v glave ali plošče), vendar podarjen disk ni brez razloga odpisan in lahko crkne. Pri disku so uporabni predvsem vijaki. Sledijo odlotane komponente iz elektronike (LED diode, feritne dušilke, jumperji, konektorji, kristali) za nekritične aplikacije. Prav pride tudi magnet (za pobiranje opilkov). Motorji imajo os (ležaj) zaštancano v ohišje, tako da ga je drugje uporabiti težko. Za podiranje je potrebna sila. Diskovne plošče so primerne kot pločevina da se iz njih izreže kakšen nosilec ali podložko.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Nov 09, 2006 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Diskovne plošče so primerne kot pločevina da se iz njih izreže kakšen nosilec ali podložko |
Tole se sliši že skoraj bogokletno. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2006 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Diskovne plošče so primerne kot pločevina da se iz njih izreže kakšen nosilec ali podložko |
Sam eno uporabljam kot zrcalo.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2006 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Tole se sliši že skoraj bogokletno. |
Res je. Ampak ljudje preklinjajo in grešijo zato, ker je zabavno in (pri diskovnih ploščah) praktično uporabno.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni