www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Android na PCju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2014 8:16 pm    Naslov sporočila:  Android na PCju Odgovori s citatom

Zdravo!

Zanima me, kakšne imate izkušnje s tem sistemom inštaliranim na PC? Najbolj me zanima, kako je na stvari okoli gonilnikov?

Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hribo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Nov 2011 13:38
Aktiv.: 0.91
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

imaš v mislih razvoj za android, izdelava aplikacij. Ali bi rad imel android-a naloženega kot operacijski sistem?

kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj je bilo zamišljeno kot operacijski sistem na HP/Compaq serie 500. Je malo prešvohcen za imeti nakožen klasičen Windows ali pa kakšen distro Linux npr. Ubuntu. Probleme mi običajno dela Flash saj je iz dneva v dan bolj procesorsko požrešen. Razmišljal sem, da bi s tem razbremenil procesor in pohitril računalo, ker je Android precej drugače zgrajen od ostalih operaciskih sistemov.
Nazaj na vrh
ssdzkrez
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13
Aktiv.: 2.28
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule boš našel vse kar te zanima:
http://www.android-x86.org/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hribo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Nov 2011 13:38
Aktiv.: 0.91
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Android je narejen za ARM ahitekturo, tako da težko deluje tudi na x86. Če so boš lotil, če bo računalnik delovla bolje, me zanima.

Še emulatorji imajo težave, jaz sem začel uporabljat GenyMotion, ker so vsi ostali prepočasni za Kitkat. Niso pa emulatorji, to kar iščeš ti.

kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja iskal sem flash lite ali nekaj na to temo in zmeraj me je vrglo na operacijske siteme, ki so namenjeni tablicam in mobilnim telefonom. Sicer je še nekaj opcij vendar, če pogledam nobena ne pripomore k ekologiji, se ne čudim, če je potem še za internet prešvoh škatla in vse roma med odpad.

No v mislih sem še imel Windows Embedded CE 6.0 pa tudi s tem nimam izkušen pravzaprav sem bolj pred kratkim zasledil, da odlično deluje že z 300Mhz procesorjem in nekaj rama.

Vglavnem oboje mi je tako ali tako neznanka. Android, če sem ga parkrat držal v rokah, to je pa tudi vse.
Nazaj na vrh
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Offtopic:

kobranka je napisal/a:
Je malo prešvohcen za imeti nakožen klasičen Windows ali pa kakšen distro Linux npr. Ubuntu.

Katere OS-e si preizusil?

Če še nisi, preizkusi Lubuntu ali pa malo bolj požrešen a bolj win like, Linux Mint.

Win XP, Vista, 7 delajo občutno bolje če jih "malo" predelaš(nlite,vlite,RT7lite).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
nlite,vlite,RT7lite

Ko bi le vedel kako se prav uporablja te programe. Ne vem kaj vse lahko pobrišem s tem, da bom še imel qwertz namesto qwerty tipkovnice. Ker imam eni dve lahki različici pri katerih ne deluje nič pravilno ne tipkovnica ne prijavljanje na internetu češ, da ni certifikatov.

Jaz sem nekaj poskušal s puppy linuxom, vendar še nisem ugotovil kako se ga prav inštalira. Menda potrebuje USB ključ za pravilno inštalacijo, ker neke datoteke pusti na USB ključu.
Nazaj na vrh
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pretiravanje z brisanjem tudi ni dobro Smile Katere win si predeloval?
XP ali 7 ? Mislim, da bi še mogel imet config z katerim sem predelal v verzijo,
ki jo zdaj že 3-leta stabilno uporabljam na obeh šolah. Lahko ti jo pošljem v petek.

Drugače pa virtualke(hyper-v,virtual box, Vmware) so tvoj prijatelj pri takem delu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dumr666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30
Aktiv.: 2.51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 3:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

naloži lubuntu, deluje tudi na računalnikih ki jih je uporabljal Jezus
S57KSL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2012 14:52
Aktiv.: 1.43
Kraj: Slov. Konjice

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 6:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je problem samo pri predvajanju flash filmčkov, lahko postopaš tako: V Firefox vstavi plugin Download helper in z njim shrani video na disk ter ga poglej z Vlc. Če še vedno ne teče gladko, ga z Vlc (Ctrl-R) pretvori v Xvid ali celo MPEG-2. Opisano deluje v Linuxu in Windows.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je problem je v večini primerov samo flash, ostalo za normalno delo deluje zadovoljivo hitro. V tem primeru bi moral uspostaviti kakšeno malinino pito oz. podobno za download server in zunanji disk, da bi tisti čas vse, kar me zanima označil za dolpoteg. Bom pa poskusil še Spajky-evo varjanto z KernelEx in prenosno Opero ter starejšo izdajo flasha.
Nazaj na vrh
S57KSL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2012 14:52
Aktiv.: 1.43
Kraj: Slov. Konjice

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Starejši flash je varnostno precej pomankljiv (luknjast) in zato marsikje blokiran.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dumr666 je napisal/a:
naloži lubuntu, deluje tudi na računalnikih ki jih je uporabljal Jezus

Če se bom slučajno lotil tega pristopa bi mi mogoče priporočil lahko verzijo, ki temeli z RPM paketi. Namreč še največ časa sem zdržal z distribucijo, ki je podpirala RPM pakete. Konvertanje paketov iz RPM v DEB mi pa ne gre.
Nazaj na vrh
dumr666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30
Aktiv.: 2.51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uf, nazadnje sem uporabljal Suse in to ene 6 let nazaj. Od takrat naprej sem na APT-ju
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni