|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.92 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 12:00 am Naslov sporočila: Android in internet |
|
|
Pozdravljeni.
V planu imam nakup tablice. Zanimam me kakšne so omejitve pri brskanju po spletu s tablico z nameščenim androidom? Lahko primerjamo s prenosnikom?
A je dovolj 1gb rama ali bolje doplačat razliko in vzet 2gb rama?
Procesor dvo ali štiri jedrni?
Tablica bo za brskanje po spletu, ogled kakšnega filma in igrice.
Za Prestigio pišejo po spletu, da ima zelo slab sprejem wifi. Kakšen imate vi sprejem na drugih tablicah?
L.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
prestigio 8" multipad ima sprejem primerljiv s kaksnim smartphone-om - ni vrhunsko, je pa vseeno uporabno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frke Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41 Prispevkov: 212 Aktiv.: 0.89 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 6:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam vsaj 10 colsko tablico in 2 gb rama.
To je potrebno za "udobno uporabo". Nekako tako, kot je udobno, če imaš 100 kW motor v avtu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam Prestigio Quad 10.1 pa sem zadovoljen. Prej sem imel neka kitajska jajca. Če je slab procesor potem počasi odpira in te vse mine. Karkoli boš izbral samo ne kupuj tistih pocenskih stvari. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
..samo kancek popra z moje strani... ...prestigio multipad PMP5588C DC: dual core 1,5 GHz, 1 GB RAM: z Android 4.2.2 deluje bistveno bolj gladko kot LG Optimus 4X HD (quad core 1.5 GHz, 1 GB RAM) z Androidom 4.1.2. Potem sem na LG-ju preizkusil Android 4.4.2 Vanir Mod - odprl se mi je nov svet, tako hitrega in gladkega delovanja nisem vajen.
Velika razlika je med tem kaksen (kateri) operacijski sistem naprava zene in kolliko je ta sistem "zapacan" z raznimi aplikacijami, start-up procesi in podobnim. Same stevilke ne povedo vsega.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sodrgerg Član

Pridružen-a: Čet 20 Avg 2009 14:16 Prispevkov: 61 Aktiv.: 0.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Samsung galaxy tab3 je uporaben, ni pa prav posebaj hiter. _________________ To, kar vemo, je kapljica; to, česar ne vemo, je morje.(Isaac Newton) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna je razlika pri brskanju po spletu med windowsi na prenosniku in androidom na tablici? Pa ne v hitrosti. Je kakšna zadeva, ki je android ne zmore in jo prenosnik zmore? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tablica je lažja za držat v roki, manj nerodna in bolj prenosna. Če pa delaš za mizo si pa hitrejši na prenosniku, vsaj jaz sem. Delno tudi zaradi fizične tipkovnice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razlika vsekakor je.
Spletne strani, ki preverjajo tip brskalnika in sistem in se na podlagi tega odločajo, ali te pošljejo na navadno stran ali optimizirano mobilno spletno stran, te bodo na tablici poslale na mobilno.
Nekateri dodatki oz skripte ne delujejo najbolje.
Polno naložene spletne strani tudi ne delajo najboljše - tudi če se postavi, dela počasi.
Tudi na tale naš forum se preko tablice težje piše. Nekaj ga bremza. Sploh pa je križ s skakanjem po tekstu naprej in nazaj in popravljanjem besedila.
Jaz ne maram pisati daljših besedil na touch tipkovnico na zaslonu. Ker je polno tipkarskih napak. Če že tablico in daljša besedila, je obvezna zunanja hard tipkovnica.
Preživeti se da tudi s tablico. Je pa laptop precej bolj udoben za delo, čeprav bolj neroden za prenašanje.
Razlika je tudi v hitrosti dostopa - tablico imaš lahko v nekem žepu, jo potegneš ven, odkleneš kot telefon in že delaš.
Laptop pa moraš najprej odpakirat torbo, se vsest, laptop na kolena, odpret, zagnat windowse (sleep mode PCja bolj žre baterijo kot sleep na tablici) se logirat, potem pa lahko počasi že delaš.
Tablica je omejena na enega samega uporabnika, torej je ne moreš komu drugemu posodit, ker ima potem dostop do vseh tvojih privatnih stvari.
Na PCju pa narediš nov account in lahko posodiš. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še to; tudi na tablici imaš lahko naloženih več brskalnikov, eden je ponavadi že integriran, dodan je še google Chrome. Lahko naložiš tudi še kakšnega.
Brskanje z zavihki je podprto tudi na tablicah, vendar je stran v ozadju neaktivna. Dostikrat jo tudi pobriše iz cache-a in RAM-a, tako da ko preklopiš zavihek, tisto prej že odprto stran nalaga ponovno. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
V časih SSD in 8.1 je zagon ugasnjenega računalnika le trenutek.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Jun 02, 2014 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
V službi imamo tablico - samsung galaxy tab 3 in samsung note - torej tablici višjega cenovnega ranga.
Tu pa tam sem si jo nesel domov. Fajn je da nekaj na hitro pogledaš.
Tudi mi je prav prišla ko sem bil na letališču in čakal na let. Sem si naložil risanke in jih gledal. Prav tako mi je všeč da so baterije kar konkretne.
Vendar, da bi jo doma imel celi čas mi pa je škoda denarja. Kako se pa cenejše tablice odrežejo pa nevem. Sploh glede na to, da se mi še te samsungovi tablici zdita počasni z orginal androidom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Burn22 Član

Pridružen-a: Pon 13 Jan 2014 8:46 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.15 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2014 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mora biti nujno android ?
Jaz imam iPad 3 in je super zadeva. Spletne strani se mi vse naložijo isto kot na računalniku, še na nobenem forumu mi ni "štekalo" pri pisanju. Uporabljam ga praktično za vse: prosti čas ( filmi, igre, skype, mail, splet), delo (pregled shem, raznih načrtov, risanje, pisanje, povezava na stacionaren računalnik,hitra obdelava slik za kakšne dokumente itd.), izobraževanje. Z drugi besedami, je deklica za vse.
Programi se dobijo za vse kar potrebuješ, prej ga še JB in imaš vse zastonj. Baterija zdrži med 8 in 10 ur intenzivnega dela.
Sem pa imel možnost preizkusiti pred nakupom večina tablic od Prestigio, Samsung itd. Takrat me ni prepričalo nič drugega kot iPad, sedaj bi pa vzel mogoče Samsung NotePro 12,2 ali pa Nota 2014.
Je pa tudi odvisno koliko se bo uporabljajo, vendar je pa bolje dati 50-100€ več, pa kupiti vredu zadevo, kot pa neko poceni tablico za 200€, ki bo čez 2 meseca ležale v kotu, ker bo preveč počasi delovala ( poznam kar nekaj takšnih primerov, eden je šel celo v trgovino se nad prodajalca razburjat, kaj mu je prodal). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2014 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore. Najbolj konkretnega na to kar sem spraševal je dal Aly.
Burn22
Tablice, ki jih ti omenjaš krepko presegajo moj budget. V štartu sem misli 200€. Potem sem videl, da za ta denar je bolj malo muzike in sem prešaltal na 300€. Lahko primaknem še 50€, več pa sigurno ne.
Lahko še kakšen predlog za ta denar??
V ogledu imam:
Galaxy Tab 4 [slovenščina je zame španska vas]-T530 10.1
Galaxy Tab 3 10.1 P5210, 16G
Slednji ima procesor: Quad-core 1.2 GHz ARM Cortex-A7
pomnilnik: 1,5 GB
trdi disk flash: 16 GB
A je to dovolj?
Za 2Gb rama je treba kar nekaj primaknit zraven.
Priporočate še kakšnega v tem cenovnem razredu??
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skalpel Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46 Prispevkov: 432 Aktiv.: 2.65 Kraj: Šenčur
|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2014 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za 300€ dobiš ipad mini... Drugače pa jaz imam galaxy s3 in sploh ne pogrešam tablice oz. večjega displeya mi čisto ustreza 4.5". Na spletu sem vsaj 2h na dan preko telefona in za razne forume, facebook, youtube, skype,... tudi vse večerne sem spremljal preko telefona in nisem imel težav... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni