www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Brezplačno razvojno okolje za ARM

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 11:36 pm    Naslov sporočila:  Brezplačno razvojno okolje za ARM Odgovori s citatom

Zanima me katero brezplačno razvojno okolje je najbolj uporabno. Predvidevam, da bi to lahko bil Eclipse in gnu c compiler, vendar me zanima kakšno mnenje od nekoga ki to aktivno uporablja.

Razvojno okolje naj deluje v windows XP ali pa v Linuxu (imam SUSE 10.1), bolj pomembno mi je da dobro deluje in da je praktičen kot pa da deluje v nekem določenem OS.

Sem že malo iskal po internetu in ugotovil, da je kar nekaj različnih toolchain-ov za compiler, vendar je problem v tem, da ne vem katerega izbrati.

Programiral bom pa LPC (ARM7) procesorje s pomočjo Wiggler JTAG, zato je tudi pomembno da zna komunicirati z Wiggler-jem.

Če se je že kdo s tem ukvarjal, naj malo opiše svoje izkušnje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2006 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Edino orodje, ki deluje na Windows in Linux OS je "skupina orodij" za gnu gcc.
IDE je poljuben, tezko je povedat kateri je OK, ker so vecinoma vsi OK. Odlocajo osebni vtisi. Kar se pa debug okolja tice pa insight oz. gdb (in kombinacija kakega IDE).

Res odlicno IDE okolje in debuger je Rowley Crossworks, ki pa ni brezplacno. Deluje tudi na Linux OS. Podpira tudi wiggler.

Poglej, ce slucajno kako okolje ne zna uporabljati wigglerja za programiranje, uporabis ISP (od philipsa je eden, flashmagic je drugi, obstaja pa tudi opensource varianta).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2006 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Edino orodje, ki deluje na Windows in Linux OS je gcc.

To vem, je pa kar nekaj teh toolchain-ov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2006 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od vseh sta samo dva od istega "izvora", ki ponujata tako linux kot windows verzijo: gnuarm in codesourcery. Ostali so izkljucno windows oz. linux verzije.

Jaz sem uporabljal gnuarm, pn2, insight in wiggler, philips ISP.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni