|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ShpelaLion Neznanec

Pridružen-a: Pon 30 Jun 2014 10:37 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Jun 30, 2014 10:47 am Naslov sporočila: Vezava pozicijskih luči |
|
|
Pozdravljeni!
Sem nova na forumu in bi me zanimalo, če bi mi kdo znal obrazložil, kako naj bi vezala pozicijske luči na avtomobilu (letnik 94) na drugo tipko, tako da bi jih vklopila kadar bi si zaželela. Namreč ne vem kako naj vežem z baterije prek varovalke in s te na luči?
Hvala za odgovor!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.63 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Pon Jun 30, 2014 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je relativno enostavna.
+ iz baterije pelješ na varovalko (kupiš tako z ohišjem), naprej na stikalo in potem iz stikala na žarnico
- pelješ iz žarnice na "maso" (eno mesto na avtu, ki ima stik z - polom akumulatorja)
Kakšne večje skrivnosti kot to ni. Malo je edino treba paziti glede vodnikov (kablov), tukaj splošnega recepta ni. Do neke mere lahko uporabiš obstoječe, boš pa morala sigurno uporabiti še kakšnega dodatnega. _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urh321 Član

Pridružen-a: Čet 24 Jan 2013 20:59 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.20 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jul 02, 2014 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro bi bilo vmes ugraditi rele 20A sicer bo stiko zelo obremenjeno. Bolje da poiščeš obstiječi rele pozicijskih luči in nanj pripelješ plus preko stikala. Plus pripelješ na kontakt 86 na releju. _________________ Urh
Nazadnje urejal/a urh321 Sre Jul 02, 2014 2:14 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.31 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 02, 2014 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Navadno mini 5 ampersko stikalo bo več kot dovolj... saj je govora o pozicijskih lučeh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urh321 Član

Pridružen-a: Čet 24 Jan 2013 20:59 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.20 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jul 02, 2014 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem mislil da je govora o " ta kratkih" lučeh. Če je govora o "parkirnih" je malo stikalo ok. sori _________________ Urh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni