www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Tablica Xplore XP8101
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Edi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12
Aktiv.: 0.79
Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh tale tema me je malce zapeljala in sem še sam skočil po tole tablico, zraven sem kupil še BT tipkovnico v torbici sedalje zadevo nastavljam, ker jo želim podariti ženi, a glejvraga. Kliknem na neko ikono pa se zadeva kar sama od sebe začne utripati in sploh se čudno obnaša. Sedaj ne vem a se da kje kaj apdejtat? Če ne ne vem ali naj nesem nazaj v trgovino ali zastopniku za slovenijo. Bentiš kako naj dam nekaj iz rok kar dela kot se mu zdi
Brick wall

Na koncu mi bo žal, da nisem vzel lenovo Yoge Brick wall
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče si imel srečo pardon smolo, da si iz prodajalčevih rok dobil okvarjeno tablico. Namreč opisana okvara bi lahko klicala tudi po okvari strojne opreme. Če le upaš nadgradi čimprej, v nasprotnem imaš možnost se posvetovati z zastopnikom ali pa jo menjaj v reklamacijskem roku oz. uveljavljaj garancijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ignis
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38
Aktiv.: 2.78
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Edi je napisal/a:
Na koncu mi bo žal, da nisem vzel lenovo Yoge Brick wall

smola Sad
sem spremljal zapise pod tem naslovom, planiral sem jo kupiti otrokoma ... na srečo ali žalost je nisem uspel

jutri pogledam za HOFER-jev LIFETAB S7852 ima kdo to doma, izkušnje?

Lp

siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 5:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xplore ... prestigio .... goclever in podobna ja*a .... vse kar sem do sedaj videl NI VREDNO niti 1eur! Vsaj za mene ne!
Malo denarja malo muzike! Uporabne tablice se začnejo pri 300eur (raje 400) ......

Edi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

siljo je napisal/a:
xplore ... prestigio .... goclever in podobna ja*a .... vse kar sem do sedaj videl NI VREDNO niti 1eur! Vsaj za mene ne!
Malo denarja malo muzike! Uporabne tablice se začnejo pri 300eur (raje 400) ......

Verjamem da je za več denarja možnost, da bo izdelek slab manjša, ni pa nemogoča. Bojim se, da so vse te tablice narejene v istih tovarnah z različnimi imeni in dodatki. Potem pa kot loto kar potegneš to dobiš Brick wall
Sicer sem najprej razmišljal o lenovo Yoga 10, a sem se kasneje očitno napačno odločil za pol cenejšo iz Špara.
Jutri pokličem v Špar in se pozanimam kako je z reklamacijami, na uvoznika sem pa tudi naslovil pismo, pa me zanima, če bo sploh odgovoril. Bom vsaj vedel kako resna firma so upam, da me prijetno presenetijo.
lp Edi
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno ti ne bodo odgovorili. Jih boš moral le poklicat, ker imam že jaz izkušnje z drugim izdelkom od Xplore.
Nazaj na vrh
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vse kar je do sedaj prišlo iz spar-a, še posebno pa xplore je podn od podna! Da ne govorim o garancijsekmu servisu! Tam ti kar na roke nekaj napišejo....ne vem, če imajo sploh računalnik!
Edi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2014 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na žalost od firme ni ne meila niti se ne oglaša na telefon. Očitno imajo dopust

Nazadnje urejal/a Edi Čet Jun 26, 2014 1:01 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Edi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2014 12:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar sem dobil meil od zastopnika in pravi naj pridem v Naklo in tablico bodo zamenjali. Torej so še firme, ki jim zadovoljna stranka nekaj pomeni. Saj vem, da je cenejši izdelek a vendarle vsaj normalno mora delat pa če je bil 500 ali pa 100€ .
Šibam v naklo in javim kako bo delal nadmestek Smile
Nazaj na vrh
Edi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 02, 2014 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moram reči, da je bil predstavnik firme po telefonu zelo prijazen, prav tako serviser, ki me je počakal na sedežu podjetja v Naklem, kljub temu, da sem prišel po končanem delovnem času. Tako ne morem dati nobene ocene ostalih zaposlenih, a ta dva, s katerima sem imel kontakt, sta bila korektna, prijazna in tako sem prišel do druge tablice brez vsakih težav.
Tablica zagotovo ni nek biser med tablicami, ki stanejo 300 in več €, je pa zagotovo vredna tega denarja, redna cena 140, akcijska pa le 99€.
Jaz sem jo kupil ženi za RD in je čisto not padla, kljub začetnemu kaj mi bo to, škoda ker si zapravljal €.
Naložil sem ji osnovne nujne programčke Antivirusni program ES ET, Facebook, nastavil Gmail, office, za preganjanje dolgcajta pe še RTV4 s katerim lahko gleda slovenske programe in D3GO od Telemacha, a tu se mi pojavi težava. D3GO mi ko hočem gledati program napiše:
Error!
Video playback is not supportet on rooted devices
.

Mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim? Na Telemachu so rekli, da pač je očitno zadeva rootana in da na takih napravah tv ne dela Brick wall

Hvala za odgovore, če ne bo treba še enkrat v Naklo
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 03, 2014 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je v Telemachu in njihovi čudni politiki. Nevem kaj njih briga ali imam jaz rootano napravo ali ne. Sicer naj bi zadeva delovala na tovarniških firmwareih, ko pa enkrat zadevo zrootaš pa se ti pokaže prej omenjeno obvestilo. Žal tudi unroot ne pomaga.

Če pa ti to napiše kljub temu, da se rootanja nisi lotil, pa je očitno nekaj s proizvajalčevo nastavitvijo Androida. Tukaj pa ti tudi menjava tablice, verjetno ne bo pomagala, aplikacija ima pač določene zahteve glede rootanih naprav in glede tega na žalost ne moreš nič.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
vpeter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05
Aktiv.: 2.33
Kraj: Maribor okolica

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 03, 2014 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda tole kaj pomaga: https://slo-tech.com/forum/t599462
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bajdec
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 19:56
Aktiv.: 1.51
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 03, 2014 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstajajo aplikacije tipa "Hide my root", s katerimi lahko prikriješ root in povečini dela TV. Ali pa naložiš zgoraj linkano aplikacijo, ki bi mogla delat na rootanih napravah.
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 03, 2014 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf, za tole pa nisem vedel. No, nisem niti iskal rešitve, ker bolj redko gledam TV. Vseeno pa hvala za "namig".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Edi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 05, 2014 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vpeter je napisal/a:
Morda tole kaj pomaga: https://slo-tech.com/forum/t599462

HVALA ZA TOLE
Zadeva deluje 100%, o programčku sem obvestil tudi zastopnika v Naklem. Vesel je bil ko radio, ko bo lahko strankam omenil rešitev težav.
Tako da, če si kdo želi tablico, a je ni mogel kupiti v Šparu, naj pokliče v Naklo, pove, da je član www.elektronik.si foruma in garantiram, da bo prišel do tablice po ugodni ceni Smile
aja pa displej je čisto OK, samo na moji tablici je bil kontrast komaj na pol nastavljen. Po pojačanju osvetlitve je čisto druga pesem. Zaenkrat lahko le potrdim. XP 8101 je definitivno dober nakup, če vas ne moti da je brez GPS-a in nima mesta za SIM kartico, podpira pa zunanje GSM modeme.
Zaenkrat se je vse končalo kot sem si zamislil, lp Edi
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni