www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odganjalec kun

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 8:06 pm    Naslov sporočila:  Odganjalec kun Odgovori s citatom

Imam odprto garažo. (zgradba v kateri je poleg dveh garaž še drvarnica) Včeraj sem v drvarnici videl kune. Kune se zelo rade lotijo avtomobilske instalacije. Par mesecev nazaj je to skusila sorodnica in še par stanovalcev v tistem naselju. Ker ne bi želel, da se to zgodi še meni sem danes zmontiral kemov odganjalec kun. Zanima me, če ima kdo izkušnje z omenjenim odganjalcem. Koliko je stvar sploh uspešna.
Škatlico sem odprl. Žal je elektronika zalita. V škatlici je piezo piskač. Vzel sem osciloskop. Na piskač prihajajo žagasti impulzi frekvence 23.5Khz. Dolžina impulza je ca 450mS Čas med impulzi je 4,5s. Zadnjih 50-100 ms (nisem točno meril) začne amplituda padat. Škatlica in notranjost izgleda takole:

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Silvo, vem, da se jih proda kar precej. Očitno je ta in podobne KEMOtove zadeve uspešne ker nanjo še nismo dobili niti ene reklamacije in z njo stranke slabe volje, ki ponavadi končajo pri meni ... Smile

Je pa zanimivo, da so po izjavah lastnikov najbolj na udaru VW, takoj za njimi pa ostale znamke VAG grupe. Očitno ti uporabljajo najbolj ekološko "jedilno" plastiko.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sestrična mislim, da je imela Kio. Instalacija je bila tako poškodovana, da so jo baje morali zamenjati skoraj v celoti. Nimam pa podatkov kake znamke so bila ostala vozila. Poškodovale so jih kar nekaj.
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.57
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2014 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me pa res zanima kako učinkovita je napravica, upam da bo kdo poročal.
Mislim da kunam ne diši določena plastika. Ampak poskušajo uničit vonj po drugi kuni, ki je bila prej v tem avtu in si ga "označila".
Sosedu so zakurile vitaro na dvorišču, kot lovec je parkiral na več mestih. To pa "domačim kunam" ni bilo všeč. Od avta ni ostalo nič d'oh!
Nazaj na vrh
marko-x
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21
Aktiv.: 1.37
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2014 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem imel probleme na firmi ko je kuna razgrizla optični kabel. Kablu ni pomagala niti plastična cev v kateri je bil uvedem.
Rešitev. Kabel smo namazali z blago raztopinoi NaOH in dizlom. Potem je gratal mir.

Lovci so rekli, da ima določena plastika vonj po kuni (ali pa se je v skladišču najel vonja druge kune). Predmed, ki ima vonj po kuni kuna grize tako dolgo, da eliminira vonj po drugi kuni in vnese svoj vonj.

Sicer pa je kolega rekel da so mu podobno napravo, ki odganja s piskom po 3 dneh dobesedno polulale. Smile

L.P.
Nazaj na vrh
pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.90

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2014 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš možnost, jo ujemi. Ker če jo preženeš od sebe, bo šla k sosedu, bratrancu,... Pa ni nikjer rečeno, da se ne bo vrnila.
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2014 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dve leti sem imel kune v drvarvnici in med drvami zunaj, so imele mlade, so ob večerih tekale po dvorišču sem ter tja. Nikoli ni bila katera v avtu, da bi kaj pojedla.
Kune so koristne, ne jih odganjati. Pospravijo vsako podgano, če se kje drži v kakšni huti.

pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.90

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2014 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Dve leti sem imel kune v drvarvnici in med drvami zunaj, so imele mlade, so ob večerih tekale po dvorišču sem ter tja. Nikoli ni bila katera v avtu, da bi kaj pojedla.
Kune so koristne, ne jih odganjati. Pospravijo vsako podgano, če se kje drži v kakšni huti.

Vem, da morejo nekje živeti, ampak ko ti naredijo za kak k€ škode, izguba časa, živcev, skrbi pa ...

Kolegu (ima novo Dacio) so se začele sprehajati pod haubo. Ko mi je nazadnje pokazal sledi, še ni bilo nič pogriženo. So bile pa stopinje. Zgodba se je začela kak mesec nazaj. Bom preveril kako je rešil. Je sicer namestil nek piskač.

Sem pa imel priliko videti bližnje srečanje mojega bivšega pesa in kune. Je želela prestopiti preko ceste skozi ograjo. Pes je dobesedno znorel. Je zagnal tak lajež, da se je "stvornik" hitro premislil in obrnil.

elektronik1982
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Maj 2012 5:53
Aktiv.: 0.63
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas tudi vsake toliko casa pridejo kune in se sprehajajo po podstresju. Da se jih resim poskropim blagnato krpo s prsilom Marderstop od Windhagerja pa je nato spet kaksnega pol leta mir. Nima pa prsilo najlepsega vonja.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni