www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Računalnik se resetira ob poskusu povezave na internet

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2015 3:31 pm    Naslov sporočila:  Računalnik se resetira ob poskusu povezave na internet Odgovori s citatom

V soboto mi je iz prenosnika ob nevihti "ušel beli dim" in sedaj sem primoran koristit stacionarni računalnik star cca 12 let na katerem imam naložene Wndows XP.

Ker sem ta računalnik sedaj cca 2 leti bolj poredko uporabjal in ni več podpore za posodabljanje Windovsov XP ne vem ali je to problem, ki se mi pojavlja.

Namreč ko kliknem firefox ali pa internet eksplorer se mi računalnik enostavno resetira in ne se ne morem povezat na internet. Mozilo sem posodobil in tudi avast je posodobljen in ne vem kaj mi je storiti.

Poštni odjemalec outlook exsplorer mi pa dela.

To se mi dogaja pri navadnem zagonu računalnika. Sedaj ta prispevek pišem v varnem načinu in tudi omenejne posodobitve sem naredil v tem načinu.

Je pa ta način za spremljat internet malo neroden ker je tako na "veliko" vse skupaj in se moraš pomikat po straneh, da sploh laho vse prebereš.

Prosil bi za pomoč, če se da kaj narediti ker ne bi rad formatiral ali kaj podobnega.

LP Srečko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2015 3:47 pm    Naslov sporočila:  BSOD? Odgovori s citatom

Mislim, da ti računalnik hoče prikazat BSOD, a ker imaš privzete nastavitve WinXp SP[?], se samodejno resetira.

Poglej v zadnje vnose v minidump loge ( http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html ), da ugotoviš kaj ga žuli.

ps: če maš to škatlo samo za nujne web dostop scenarije,
razmisli o prehodu iz XP na npr Linux mint
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RobiStrom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2015 22:00
Aktiv.: 1.75
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2015 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poženi še kak anti spyware program (Spybot,...), antivirusni tega ponavadi ne gledajo. Tudi RAM je lahko problem.
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2015 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A imaš naložen SP3? Pri SP2 in starejših znajo biti problemi z brskalniki.
Sem imel pa tudi primer, da je bil za podobno napako kriv virus.
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2015 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam naložen SP3.

Bom sedaj preizkusil še za viruse pogledat.

LP Srečko

SaXsIm
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Feb 2014 21:11
Aktiv.: 0.12
Kraj: Ljubljana / Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš možnost, poizkusi s kakšno Live CD distribucijo Linuxa, da izključiš morebitno napako na strojni opremi. http://livecdlist.com/puppy-linux/
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni