www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem z računalnikom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
majkemi
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Sep 2012 21:02
Aktiv.: 0.37
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2015 3:35 pm    Naslov sporočila:  Problem z računalnikom Odgovori s citatom

Imam računalnik sledečih specifikacij:
matična plošča: gigabyte ga965pds3
procesor: intel core 2 quad 2,40GHz
ram: 4GB
disk: 120GB SSD
grafična: ati radeon hd5700
zvočna: integrirana (realteh HD Audio)

imam problem pri zvoku. ni važno kje poslušam glasbo, vendar se sem ter tja sliši kot neko hreščanje ..neznam opisati, sliši se približno tako kot da bi bil procesor obremenjen na vse, vendar ni.
Že celi teden se ukvarjam samo s tem in ne morem spati. Upam da mi bo kdo na forumu uspel pomagati.
računalnik vem da ni tako švoh in zato bi zvok moral delati kot je treba.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2015 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si pomislil, da bi lahko imel prveč zasuknjen volumen v plus. Meni je tako škrtalo, ko sem v Reasonu preveč odpru niske frekvence in prevečkrat ojačal.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
majkemi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2015 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za idejo vendar ni tukaj problem. Glasnost imam v windowsu nastavljeno na 30 ali manj. Poslusam pa preko slusalk ali pa hifi stolpa. V obeh primerih je tezava.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2015 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se mi zdi da sem imel enake ali pa zelo podobne probleme s gigabytovo MB

problem je ker se nekako kregajo windows driverji in realtekovi driverji ( tista modra ikona v zagonski vrstici )

jaz sem to rešil tako da sem odstranil realtekove in ostal na generičnih windovsovih .
sicer nimaš vseh teh efektov ampak zvok deluje

podoben problem sem imel tudi na asusovem prenosniku od kolegice in isto realtek
odstranil in pobrisal realtekove drivereje ( jih moraš zares odstranit , jaz sem pobrisal še register )

mrsmok
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50
Aktiv.: 0.31
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2015 7:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi oz. preveri, da imaš v nastavitvah izključen mikrofon oz. nastavljen na mute. Pri eni stari zvočni kartici sem imel tak problem.
Nazaj na vrh
hamm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47
Aktiv.: 1.46
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2015 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni je bila kriv power management, oz. varčevanje energije na procesorju.
Ko sem to izklopil, je škripanje utihnilo, vendar procesor potem ne varčuje z energijo.
Da dobiš to opcijo (power options -> change plan settings-> change advanced power settings-> processor power management->disable idle) jo moraš vklopiti prek regedit. Nato v prej omenjenem menuju izlopiš procesor idle (disable). Navodila tukaj:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/292915-30-high-pitched-noise-coming-area#4294909

Seveda to velja za win7, nič nisi povedal kateri OS imaš ti.
Nazaj na vrh
majkemi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2015 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

torej sem izprobal.
odstaranil sem vse driverje od realteka, sicer zdaj res nimam opcij za nastavitve zvoka (equalizer), vendar sem presenečen, ker zvok zdaj deluje normalno.
hvala za predlog. Da, imam win 7.
Bi morda obstajal kak program, ki bi deloval v ozadju (equalizer) ??
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2015 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja potem moraš narediti obraten proces zbrisati privzete gonilnike, ki jih je priložil microsoft in potem inštalirat realtekove.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2015 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Equalizer imajo windowsi že "po defaultu" ...

Lp, g

majkemi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2015 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

in kje najdem gonilnike za zvok od windowsa, da jih izbrišem?
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 11, 2015 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

greš v nadzorno ploščo /sistem/upravitelj naprav /sound . video , game controllers /

''High Definition Audio device'' /Gonilnik / pa tam (najbolje zaenkrat onemogoči )

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni