www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Arduino Due, No device found on COM4
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
l3banj12
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2014 23:25
Aktiv.: 1.29
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 26, 2015 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno nič Sad.
Ko hočem uploadat skico na arduinota mi sicer za kakšno sekundo utripa lučka RX, potem pa mi napiše "No device found on COM 4".

Za gonilnike pa mi javi:

ard.jpg
 Opis:
Gonilniki
 Velikost datoteke:  138.01 KB
 Pogledana:  24 krat

ard.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.64
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 27, 2015 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen tip programatorja imaš sploh izbran in pa ploščo v Arduino programu ?

Veliko uporabljam Due pa nikoli problemov z njim..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
l3banj12
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 27, 2015 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programator : "AVRISP mkll"
Plošča: "Arduino Due (Programming Port)"
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2015 1:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav razumem bi ti rad na "DUE" uploadal Arduino skico preko AVRISP mkll programatorja. Nisem čisto prepričan, da bo šlo na tak način. Preko AVRISP mkll lahko na kontroler naložiš HEX datoteko "skice", samo skico pa uploadaš tako, da v programu Sketch (Arduino) naložiš fajl za uploadanje na DUE. To storiš tako, da greš na "Orodja" izbereš "Plošča" in "Board manager". Ko se ti Board manager odpre izbereš SAM boards Arm Cortex M3 v desnem spodnjem kotu okenca se ti pojavi napis "Install", ga klikneš, počakaš da se fajli za omenjeno ploščo naložijo, potem pa imaš med ploščami ki so na voljo tudi DUE. Katero verzijo porta (programing ali native) je potrebno izbrati ne vem. Ampak nadaluješ tako kot z ostalimi ploščami, torej USB kabel direktno v ploščo DUE, nastaviš kar je potrebno in "Naloži". In bi najbrž moralo delati.
Z AVRISP mkll programatorjem pa si v programu "Sketch" (Arduino) odpri zavihek "Skica" - "Export compiled binary" shrani nekam Hex datoteko, odpri AVR studio ter naloži shranjeno datoteko na kontroler. In bi tudi moralo delati.

l3banj12
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2015 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
Če prav razumem bi ti rad na "DUE" uploadal Arduino skico preko AVRISP mkll programatorja. Nisem čisto prepričan, da bo šlo na tak način. Preko AVRISP mkll lahko na kontroler naložiš HEX datoteko "skice", samo skico pa uploadaš tako, da v programu Sketch (Arduino) naložiš fajl za uploadanje na DUE. To storiš tako, da greš na "Orodja" izbereš "Plošča" in "Board manager". Ko se ti Board manager odpre izbereš SAM boards Arm Cortex M3 v desnem spodnjem kotu okenca se ti pojavi napis "Install", ga klikneš, počakaš da se fajli za omenjeno ploščo naložijo, potem pa imaš med ploščami ki so na voljo tudi DUE. Katero verzijo porta (programing ali native) je potrebno izbrati ne vem. Ampak nadaluješ tako kot z ostalimi ploščami, torej USB kabel direktno v ploščo DUE, nastaviš kar je potrebno in "Naloži". In bi najbrž moralo delati.
Z AVRISP mkll programatorjem pa si v programu "Sketch" (Arduino) odpri zavihek "Skica" - "Export compiled binary" shrani nekam Hex datoteko, odpri AVR studio ter naloži shranjeno datoteko na kontroler. In bi tudi moralo delati.

Saj to imam narejeno, ampak mi vseeno javi napako, ko hočem skico uploadat na arduinota :/.

Evo, screenshot:

plosca11.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  241.01 KB
 Pogledana:  16 krat

plosca11.jpg

Nazaj na vrh
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.64
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2015 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Edino lahko da imaš mali čip 16u2 kaj prepisan. Poskusi ga ponovno naloži preko kakšnega programatorja. Na plati imaš zraven pri čipu priklučke za programirat. Firmware orginal ti lahko pošljem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 28, 2015 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš kakega uno-ta ali mego, lahko poskuiš tako. klik Ali pa tako. klik
l3banj12
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2015 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala obema. Predvidevam da imata v mislih isto stvar in da bi mi tudi ti besoft poslal tak firmware, kot je na linku, ki ga je poslal Slowfly.

Bom poskusil in poročam Smile.
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2015 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo ravno danes je poštar prinesel Du(l)eta. Very Happy Pa sem šel probat kako dela. Glej ga zlomka, enako kot tebi. In potm je sledilo nekaj raziskovanja in testiranja. Po kakšnih dveh urah je pametnejši popustil in dela. Cool
Sedaj pa mi na nekaj odgovori. Si med tem ko se nisi ukvarjal z arduinom kaj menjal Arduino IDE, si šel na novejšo različico mrbit?
Katero verzijo IDE imaš trenutno nameščeno?

l3banj12
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2015 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, trenutno imam nameščeno najnovejšo verzijo 1.6.5, saj sem jo posodobil v upanju da bo to kaj pripomoglo k mojemu problemu.
Zakaj?
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2015 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem čisto prepričan, da bo stvar delovala tudi pri tebi, ampak pri meni se obnese.
S programom IObit uninstaler sem iz računalnika odstranil vse kar je dišalo po Arduino IDE. Verjetno bi šlo tudi s katerim drugim, ampak tega pač imam.
Nato sem snel čisto vse verzije Arduino IDE od 1.5.3 naprej.(Windows installer)
Najprej sem poskusil z 1.5.3 , pa ni delalo kot je treba, ponovno je delal IObit uninstaller, sledila je verzija 1.5.8. Tudi to ni bilo vredu. Nato sem instliral 1.6.2 tu je začelo delati, ampak mi ni bil všeč uporabniški vmesnik IDE. Pa sem čisto iz radovednosti poskusil še enkrat za zadno verzijo, torej 1.6.5 r5 in voila zadeva dela tudi z najnovejšo verzijo. Ne morem trditi, da ne bi delalo tudi če bi takoj po prvem brisanju z IObitom instaliral zadnjo verzijo.
Velja poskusiti.

ps. Firmwarea se nisem dotikal.

lp Jože

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni