|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
l3banj12 Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2014 23:25 Prispevkov: 167 Aktiv.: 1.29 Kraj: Tolmin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.64 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Tor Okt 27, 2015 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen tip programatorja imaš sploh izbran in pa ploščo v Arduino programu ?
Veliko uporabljam Due pa nikoli problemov z njim..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l3banj12 Član

|
Objavljeno: Tor Okt 27, 2015 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programator : "AVRISP mkll"
Plošča: "Arduino Due (Programming Port)"
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 28, 2015 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Če prav razumem bi ti rad na "DUE" uploadal Arduino skico preko AVRISP mkll programatorja. Nisem čisto prepričan, da bo šlo na tak način. Preko AVRISP mkll lahko na kontroler naložiš HEX datoteko "skice", samo skico pa uploadaš tako, da v programu Sketch (Arduino) naložiš fajl za uploadanje na DUE. To storiš tako, da greš na "Orodja" izbereš "Plošča" in "Board manager". Ko se ti Board manager odpre izbereš SAM boards Arm Cortex M3 v desnem spodnjem kotu okenca se ti pojavi napis "Install", ga klikneš, počakaš da se fajli za omenjeno ploščo naložijo, potem pa imaš med ploščami ki so na voljo tudi DUE. Katero verzijo porta (programing ali native) je potrebno izbrati ne vem. Ampak nadaluješ tako kot z ostalimi ploščami, torej USB kabel direktno v ploščo DUE, nastaviš kar je potrebno in "Naloži". In bi najbrž moralo delati.
Z AVRISP mkll programatorjem pa si v programu "Sketch" (Arduino) odpri zavihek "Skica" - "Export compiled binary" shrani nekam Hex datoteko, odpri AVR studio ter naloži shranjeno datoteko na kontroler. In bi tudi moralo delati.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l3banj12 Član

|
Objavljeno: Sre Okt 28, 2015 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
Če prav razumem bi ti rad na "DUE" uploadal Arduino skico preko AVRISP mkll programatorja. Nisem čisto prepričan, da bo šlo na tak način. Preko AVRISP mkll lahko na kontroler naložiš HEX datoteko "skice", samo skico pa uploadaš tako, da v programu Sketch (Arduino) naložiš fajl za uploadanje na DUE. To storiš tako, da greš na "Orodja" izbereš "Plošča" in "Board manager". Ko se ti Board manager odpre izbereš SAM boards Arm Cortex M3 v desnem spodnjem kotu okenca se ti pojavi napis "Install", ga klikneš, počakaš da se fajli za omenjeno ploščo naložijo, potem pa imaš med ploščami ki so na voljo tudi DUE. Katero verzijo porta (programing ali native) je potrebno izbrati ne vem. Ampak nadaluješ tako kot z ostalimi ploščami, torej USB kabel direktno v ploščo DUE, nastaviš kar je potrebno in "Naloži". In bi najbrž moralo delati.
Z AVRISP mkll programatorjem pa si v programu "Sketch" (Arduino) odpri zavihek "Skica" - "Export compiled binary" shrani nekam Hex datoteko, odpri AVR studio ter naloži shranjeno datoteko na kontroler. In bi tudi moralo delati. |
Saj to imam narejeno, ampak mi vseeno javi napako, ko hočem skico uploadat na arduinota :/.
Evo, screenshot:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
241.01 KB |
Pogledana: |
16 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.64 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Sre Okt 28, 2015 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Edino lahko da imaš mali čip 16u2 kaj prepisan. Poskusi ga ponovno naloži preko kakšnega programatorja. Na plati imaš zraven pri čipu priklučke za programirat. Firmware orginal ti lahko pošljem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 28, 2015 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš kakega uno-ta ali mego, lahko poskuiš tako. klik Ali pa tako. klik
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l3banj12 Član

|
Objavljeno: Čet Okt 29, 2015 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala obema. Predvidevam da imata v mislih isto stvar in da bi mi tudi ti besoft poslal tak firmware, kot je na linku, ki ga je poslal Slowfly.
Bom poskusil in poročam .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Čet Okt 29, 2015 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo ravno danes je poštar prinesel Du(l)eta. Pa sem šel probat kako dela. Glej ga zlomka, enako kot tebi. In potm je sledilo nekaj raziskovanja in testiranja. Po kakšnih dveh urah je pametnejši popustil in dela.
Sedaj pa mi na nekaj odgovori. Si med tem ko se nisi ukvarjal z arduinom kaj menjal Arduino IDE, si šel na novejšo različico mrbit?
Katero verzijo IDE imaš trenutno nameščeno?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l3banj12 Član

|
Objavljeno: Čet Okt 29, 2015 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je, trenutno imam nameščeno najnovejšo verzijo 1.6.5, saj sem jo posodobil v upanju da bo to kaj pripomoglo k mojemu problemu.
Zakaj?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Čet Okt 29, 2015 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem čisto prepričan, da bo stvar delovala tudi pri tebi, ampak pri meni se obnese.
S programom IObit uninstaler sem iz računalnika odstranil vse kar je dišalo po Arduino IDE. Verjetno bi šlo tudi s katerim drugim, ampak tega pač imam.
Nato sem snel čisto vse verzije Arduino IDE od 1.5.3 naprej.(Windows installer)
Najprej sem poskusil z 1.5.3 , pa ni delalo kot je treba, ponovno je delal IObit uninstaller, sledila je verzija 1.5.8. Tudi to ni bilo vredu. Nato sem instliral 1.6.2 tu je začelo delati, ampak mi ni bil všeč uporabniški vmesnik IDE. Pa sem čisto iz radovednosti poskusil še enkrat za zadno verzijo, torej 1.6.5 r5 in voila zadeva dela tudi z najnovejšo verzijo. Ne morem trditi, da ne bi delalo tudi če bi takoj po prvem brisanju z IObitom instaliral zadnjo verzijo.
Velja poskusiti.
ps. Firmwarea se nisem dotikal.
lp Jože
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni