www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PC se mi noče vžgati-rabim pomoč!!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55
Aktiv.: 0.65
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, saj mislim da ni to krivo da je šel disk, ampak je to bilo že prej in nisem videl, saj je drugi disk vredu!

Kaj je, pač je....prepozno je....

A se da mogoče ta disk še kako popravit? mislite da bi šlo tole ploščico na disku zamenjat, ker je tukaj šlo...se vidi....???
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Djurodrljaca je napisal/a:
Mislim da ti nihče ni napisal da priklopiš to žico na ohišje (ozemljitev!!!), ampak na maso (GND), tako da si za to sam kriv.

Nagradno vprasanje zate-Kam je prikljucen GND na raznih razsiritvenih karticah in kam sedejo tisti cudni otocki pod vijaki maticne Rolling Eyes

Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvidevam, da je neka razlika med priklopom na ohišje in GND, ki pride iz napajalnika.

Tisto da si je sam kriv, pa se je nanašalo predvsem na to da ni ubogal večkratnih predlogov naj izklopi vso periferijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni razzlike med GND in ohisjem Wink
Ce ne verjanes-ohm meter v roke Cool

Edino nekaj me moti-a ni zelena zica za vklop ATX napajalnika,siva pa PWR-OK Confused

robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo sem poGooglal Wink

damek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55
Aktiv.: 0.65
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa sem najprej imel izklopljeno, pol sem pa hotel z diskom preizkusiti in je takoj zasmrdelo, tako da nevem...mislim da je prej šel že disk, ko se je vse skup zgodilo to.
Ja, enako je GND in ohišje.

Hm, pri meni je siva za vklop, drugače je!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2007 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damek je napisal/a:
...Sivo žico sem povezal na ohišje računalnika, tako da je procesor zaštartal...

Sivo žico (vklop) računalnika je najbolje stakniti na minus napajalnika (črno zico). Glede na to, da je crknil disk, je možno, da si pri šarjenju po konektorju staknil skupaj 5V in 12V žico. 12V bo seveda skurilo logiko diska. Obstoja pa moznost, da je bil pokvarjen napajalnik, pa bi v vsakem primeru skurilo vse.

PC napajalnik za start vedno potrebuje breme. Če na napajalnik ni priključeno nič, se ne bo zagnal, tudi če se pravilno stakne vklopno žico na maso. Jaz za test napajalnika uporabljam star defekten disk.

Pozor: žica za vklop na napajalniku ni vedno kodirana z isto barvo. Vedno je potrebno gledati pozicijo pina, ne barvo žice.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 23, 2007 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bo še kdo imel takšne probleme in ne bo našel napake naj preveri napetost baterije. Meni se je tudi zgodilo da se računalnik na lepem ni hotel več prižgati. Porabil sem veliko časa da sem vso periferijo stestiral na drugem računalniku. Ker je bilo vse vredu ampak računalnik še vedno ni deloval sem za hec šel izmerit napetost na bateriji. Mislim da je bila 2,2V. Vstavim baterijo iz druge plate (2,9V) in zadeva normalno štarta.
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 23, 2007 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pred nekaj leti sem imel isti problem - vse vredu, PC pa ne vžge.
Vzrok: prazna baterija.
Našel povsem po naključju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni