|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damek Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.65 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Sre Jan 24, 2007 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, saj mislim da ni to krivo da je šel disk, ampak je to bilo že prej in nisem videl, saj je drugi disk vredu!
Kaj je, pač je....prepozno je....
A se da mogoče ta disk še kako popravit? mislite da bi šlo tole ploščico na disku zamenjat, ker je tukaj šlo...se vidi....??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Jan 24, 2007 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Djurodrljaca je napisal/a: |
Mislim da ti nihče ni napisal da priklopiš to žico na ohišje (ozemljitev!!!), ampak na maso (GND), tako da si za to sam kriv. |
Nagradno vprasanje zate-Kam je prikljucen GND na raznih razsiritvenih karticah in kam sedejo tisti cudni otocki pod vijaki maticne  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam, da je neka razlika med priklopom na ohišje in GND, ki pride iz napajalnika.
Tisto da si je sam kriv, pa se je nanašalo predvsem na to da ni ubogal večkratnih predlogov naj izklopi vso periferijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

|
Objavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni razzlike med GND in ohisjem
Ce ne verjanes-ohm meter v roke
Edino nekaj me moti-a ni zelena zica za vklop ATX napajalnika,siva pa PWR-OK  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

|
Objavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo sem poGooglal
 _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.65 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa sem najprej imel izklopljeno, pol sem pa hotel z diskom preizkusiti in je takoj zasmrdelo, tako da nevem...mislim da je prej šel že disk, ko se je vse skup zgodilo to.
Ja, enako je GND in ohišje.
Hm, pri meni je siva za vklop, drugače je!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Jan 25, 2007 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
damek je napisal/a: |
...Sivo žico sem povezal na ohišje računalnika, tako da je procesor zaštartal... |
Sivo žico (vklop) računalnika je najbolje stakniti na minus napajalnika (črno zico). Glede na to, da je crknil disk, je možno, da si pri šarjenju po konektorju staknil skupaj 5V in 12V žico. 12V bo seveda skurilo logiko diska. Obstoja pa moznost, da je bil pokvarjen napajalnik, pa bi v vsakem primeru skurilo vse.
PC napajalnik za start vedno potrebuje breme. Če na napajalnik ni priključeno nič, se ne bo zagnal, tudi če se pravilno stakne vklopno žico na maso. Jaz za test napajalnika uporabljam star defekten disk.
Pozor: žica za vklop na napajalniku ni vedno kodirana z isto barvo. Vedno je potrebno gledati pozicijo pina, ne barvo žice.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2007 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo še kdo imel takšne probleme in ne bo našel napake naj preveri napetost baterije. Meni se je tudi zgodilo da se računalnik na lepem ni hotel več prižgati. Porabil sem veliko časa da sem vso periferijo stestiral na drugem računalniku. Ker je bilo vse vredu ampak računalnik še vedno ni deloval sem za hec šel izmerit napetost na bateriji. Mislim da je bila 2,2V. Vstavim baterijo iz druge plate (2,9V) in zadeva normalno štarta. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2007 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
pred nekaj leti sem imel isti problem - vse vredu, PC pa ne vžge.
Vzrok: prazna baterija.
Našel povsem po naključju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni