|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Čet Jan 25, 2007 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja saj vem da ne spada v to temo ampak,
zelo me moti ko bi kdo kaj zelo rad zvedel ali pa kaj dobil pa ne napiše svojega naslova.Ta forum je zelo resen in če je napisano s kje si to marsikomu pride prav nenazadnje tudi samemu sebi.
Mogoče bi moral administrator dodat kaj k tistim pravilom ki jih mora vsak prebrat ko se registrira , glede tega da dobiš več pomoči če napišeš s kje si. Slovenija je majhna in neverjetno koliko "sosedov" ki so pripravjeni pomagat tudi v živo se da dobit tu na forumu.
tako zdaj pa ta post lahko izbrišete s te teme.
LP cero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Čet Jan 25, 2007 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
...ako zdaj pa ta post lahko izbrišete s te teme... |
Misliš samo tega ali vse tri?
Zakaj se to dogaja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Jan 25, 2007 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sporočili sem premaknil da ne motita debate. O smiselnosti vpisa kraja v profil posameznega člana smo že pisali, čeprav posebnega odziva ni bilo. Kot kaže lahko ostali člani naredimo še največ ...glede tega da dobiš več pomoči če napišeš s kje si.
Glede drugega problema ... več enakih sporočil: tole moram še preveriti, po vsej verjetnosti pa je problem v pošiljanju e-mailov tistim, ki so označili obveščanje o odgovorih na neko temo.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Čet Jan 25, 2007 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
ko sem pošiljal mi je zamrznil ekran pa nisem vedel ali mi je poslalo ali mi ni pa sem šel nazaj pa naprej in po parih poskusih mi je pokazalo tri poslane poste.
Hotel sem pobrisat odvečne ampak, ali se ne da ali pa neznam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Čet Jan 25, 2007 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
cero... vec stvari bi rad povedal:
1. Oprosti, tvoje sporocilo je pravo skropucalo.
2. Ce bi rad kaj zvedel, lahko vprasas. Ni nujno, da bos dobil zeleni odgovor.
3. Ali prides na ta forum poizvedovat od kod je kdo doma ali isces resitve na tehnicne probleme?
4. Resnost foruma pa res nima povezave z informacijo o kraju bivanja posameznih clanov.
5. Zakaj bi te pri pomoci v zivo omejevala javno vidna informacija o kraju bivanja. Glej tocko 2.
6. Ena od prednosti forumov in interneta je (navidezna) anonimnost. Kako je z varstvom osebnih podatkov?
7. Ce bo v pravilih pisalo, da je vpis kraja bivanja obvezen, se lahko zgodi, da se uporabnik zlaze, napise neumnosti ali pa neha biti clan foruma. In kaj od tega ti pomaga pri pomoci? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
3. Ali prides na ta forum poizvedovat od kod je kdo doma ali isces resitve na tehnicne probleme? |
Glitch,
Podatek je koriten nekomu, ki želi nuditi pomoč.
Na forumu boš našel nešteto vprašanj: Ali mi lahko nekdo sprogramira... Ali ima kdo nekaj.... itd. Potem je potrebno iz uporabnika "vleči" od kot je ... Zato je dobrodošel podatek "Kraj" v profilu uporabnika. Tukaj ne gre za nobene osebne podatke. Sicer sem sam na forumu že neštetokrat opozarjal o nevarnostih puščanja osebnih podatkov kjerkoli na spletu. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se strinjam, da je dobro imeti napisan vsaj približen kraj. Najbolj zaradi podobnih razlogov, kot jih je navedel @Silvo.
@Glitch, da te malo razkurim z osebnimi podatki ... odpri www.popis-nepremicnin.si klikni na sredini-desno vpogledovalnik v podatke o stavbah in delih stavb http://prostor.gov.si/jv_popis/index.jsp v podatke o stavbah in delih stavb. Odpre se ti http://prostor.gov.si/jv_popis/index.jsp preprosto vpišeš svoj e-mail in čez par sekund dobiš geslo ... če mi poveš svoj naslov ali vsaj GPS koordinate stavbe in si lastnik ti povem kdaj si rojen, kdo je solastnik tvoje stavbe, ali imaš kabelsko, ali imaš celo stranišče - še več, če si lastnik stavbe in ne živiš na tem naslovu - vem kje živiš oz. kje imaš stalni naslov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 1:31 am Naslov sporočila: |
|
|
6. Ena od prednosti forumov in interneta je (navidezna) anonimnost. Kako je z varstvom osebnih podatkov? |
Ravno to daje strahopetcem in umazani podzavesti največjo možno potuho.
Ravno to je največje gorje, ki ga prinaša internet.
Vsi lepi,vsi dobri,vsi z najboljšimi nameni....
Glitch, če bi rad kdo varoval svoje podatke in bil anonimen, mu najbrž ni potrebno biti v družbi ljudi, ki takšno komuniciranje uporabljajo samo kot dober tehnični pripomoček in v sebi še vedno ostajajo ljudje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 8:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni mi jasno, zakaj bi na takem forumu človek mogel skrivat identiteto. Ok, večina nas ima "partizanska" imena, ampak tako pač je. Mene osebno nič ne moti, če napišem, odkod sem. Nebi me niti motilo, če bi se moral registrirati s pravim imenom (kot npr. na kakih drugih forumih). Varstvo osebnih podatkov? To je le pravljica za male otroke. Danes lahko vsakdo, ki se malo znajde, izvoha o tebi podatke, ki jih morebiti še sam ne veš
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
damo: vsak ima svoje razloge. Saj ni vazno kateri forum je in o cem se debatira. Ce lahko izvejo vse o meni je lahko precej zalostno. Pomoci pri tem jim pa ne mislim nudit, niti malo.
s55m: imas negativno misljenje do ljudi, ki hocejo ostati anonimni.
Iztok, to je pa problem teh strani in drzave. Imas pristojne organe in se pritozi.
Silvo, to razumem. Ampak, da bi zadeva postala obvezna pa ne. In recimo, da ne izvleces od kod je. Se kar prikazes tam (vem, da nimas tocnega naslova, ampak vseeno)? Tudi, ce ne ves tocnega naslova, ga moras izvlect in vprasat, ce se lahko vidita. Problem nudenja take pomoci je po mojem mnenju res na strani tistega, ki pomoc potrebuje. Ampak, ce zeli tako pomoc naj zanjo zaprosi in pove kje se nahaja. Mogoce je edini problem samo kultura pisanja sporocil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Je mogoče problem narediti, da kraj vidijo samo registrirani člani? lahko tudi samo registrirani člani ki so aktivni x%
Po mojem mnenju je kraj nujno potreben ne samo zaželjen. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
s55m: imas negativno misljenje do ljudi, ki hocejo ostati anonimni |
Vsekakor. Še posebej, ko prosijo ali "ponujajo" pomoč . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem za to, da se kraji v osebne podatke vpisujejo. Večkrat imam rešitev za koga, ki sprašuje v stilu: "A mi lahko kdo zjedka tiv...", pa se mi ne da spraševat od kod je, če bi pa imel napisano, pa bi mu ga tugi brezplačno zjedkal, če bi bil kje blizu. Torej... presodite sami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ATA Član

Pridružen-a: Sob 12 Jun 2004 13:40 Prispevkov: 135 Aktiv.: 0.57
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z sodelovanjem na kateremkoli forumu jaz osebno dam tudi svoje podatke . Anonimnost je lahko dobrodošla,vendar jo lahko nekateri izkoriščajo. Pod vsako sliko je podpis ali psevdonim . Skrivanja ne odobravam. Ker je forum odprtega javnega pomena sem dolzan in pošteno je da se predstavim in povem od kod sem,vsaj to.
lp ata |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
cero... vec stvari bi rad povedal:
...
5. Zakaj bi te pri pomoci v zivo omejevala javno vidna informacija o kraju bivanja.
....
|
Nihče ne govori o "omejenosti". Je pa res veliko lažje, spraševalcu odgovoriti na vprašanje če ima napisan kraj. (Kje se nahaja trgovina....)
Še lažje pa je soseda povabiti do sebe, če mu je potrebno sprogramirati kakšen PIC ali pa pomagati kako drugače.
Kraj je včasih podatek včasih informacija. Kot podatek je skoraj nepomemben, ko pa postane informacija pa je koristen.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni