www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako napeljati audio kable po steni iz sobe v sobo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
umetnic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Jan 2004 7:54
Aktiv.: 0.11
Kraj: Kocevje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 21, 2004 2:14 pm    Naslov sporočila: icon_funny Kako napeljati audio kable po steni iz sobe v sobo Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Morda malo neumno vprasanje, pa vseeno me zanima s cim si pomagate pri napeljavi kablov po kotih in stropu. Moram namrec priklopit se dva zvocnika na kakih 2x10m kabla, pa bi rad to cimbolj elegantno izpeljal...ker se pa s tem ukvarjam prvic, pa me zanima s cim lahko sploh kabel pritrjujem, ter kje se da to kupit?! Upam,d a nisem prevec zahteven Smile

Hvala In Lep pozdrav!

Dejan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 21, 2004 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje, da dobiš plastične kanale, ki so dimenzije ca. 10x10mm. Če jih še uspeš dobiti v barvi zidu sploh ne bo opazno. Na zid jih lahko prilepiš z dvostanskim lepilnim trakom - še bolje pa, da jih kar pribiješ z jeklenimi žebljički. Kanale boš dobil v vsaki malo bolje založeni trgovini z elektro materialom. Sam sem jih na zadnje nabavljal v Merkurju.
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 21, 2004 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za montažo kanalčkov je še boljše montažno lepilo podobno silikonskemu kitu. Nanaša se enako kot kit.Drži pa kot pribito.

lp Slowfly
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 23, 2004 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kanalčki se imenujejo NIK. Prodajalci ponavadi vedo če jim rečeš da potrebuješ NIK kanal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Kralj
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18
Aktiv.: 0.83
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 23, 2004 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlažja rešitev so ti tako imenovani samolepilni NIK kanali 10×10. Lahko jih sicer tudi prilepiš z dvostranskim lepilnim trakom vendar bolje držijo tisti, ki že imajo nameščen samolepilni trak in gobico za lepše prilagajanje neravnim površinam.
Mimogrede cena samolepilnih kanalčkov je nekje 250 Sit, navadni za pritrjevanje z vijaki pa okoli 150Sit. Ni pa praktično nobenega vrtanja in slabe volje.

l.p.

pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.61
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 26, 2004 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni so ti kanalcki izredno grdi. Se najlepse je ce dobis neke vrste flat kabel(tanek in sirok) v barvi zidu in ga enostavno prilepis gor. Samo se ne spomnim tocno, kje se nazadnje videl tak kabel. Mogoce v kaki bolje zalozeni audio trgovini z hiend opremo.

lp,
Pero
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.40
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 27, 2004 6:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teli flat kabli so v BOF-u (BTC v LJ). Drugace pa tudi jaz uporabljam samolepljivi NIK.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
umetnic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Jan 2004 7:54
Aktiv.: 0.11
Kraj: Kocevje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 30, 2004 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Kar precej idej se je nabralo.... Wink

Flat kablov ne morem uporabiti, saj bom uporabil originalni zvocniski kabel, (mimogrede: v TERNI v LJ se dobijo zelo kvalitetni kabli po zelo nizkih cenah...)

Zadevo sem resil takole....

Na vidnih mestih sem uporabil samolepljive NIK kanalcke 10x10, za katere sem odstel v Bauhaus-u okoli 400 SIT za 2m. V OBIju stanejo se enkrat drazje, zato se pred nakupom splaca pogledat!!

Na manj vidnih mestih, pa sem uporabil tiste male nosilcke kablov, ki pridejo skupaj z zebljciki. Na voljo so v razlicnih Fi premerih, pa tudi za dvozilne kable...

V OBIju sem za njih odstel okoli 1100 SIT za 100 komadov....verjetno predrago...a nisem imel casa iti ponje v BauHaus...

P.S. Na splosno sem opazil, da je Bauhaus najcenejsi za vecino 'stvari' (Baumax je drazji...)

Hvala vsem za pomoc...

Keep up the good work!

dejan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni