www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prisluškovanje na mobi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 30, 2006 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

petra je napisal/a:
ja, ok. naslednji teden grem na kriminalistični oddelek v celju,

Torej? Rolling Eyes
Kakšni so rezultati?

sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 4:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/216406/
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 7:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ha, ha, ha, kako smešno ... imam tako star telefon, da se ga taka programska oprema sigurno ne prime Razz
Pri telefonih z nešteto funkcijami je pa vse mogoče ...

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je bilo omenjeno na Mobisuxu: kdo ti polni baterije medtem ko jih FBI prazni ? hysterical
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ugasnjen telefon res oddaja, se ugotovi zelo preprosto. Postavi se ga zraven radia (prižganega). Ko bo telefon nekaj oddal, se bo to slišalo iz radia kot znana in nadležna gsmjevska motnja, ki je prisotna ob oddajanju mobitela. Razen če ugasnjen mobitel ne oddaja kakšnega nemerljivega sevanja.

Meni ugasnjen mobitel še nikoli ni povzročil motnje na radiu. Ali to pomeni, da mi ne prisluškujejo?

Z menjavo telefonskaga softwera pa ni problem emulirati ugasnjen telefon. Izklopi se tipke, zvonec, display in LED diode.

Jur

Nazadnje urejal/a jur Čet Dec 07, 2006 11:33 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Haha... tu imam za uporabo na računalmiku eno gnilo ozvočenje... Še preden pozvoni, že iščem telefon po sobi. Prasketanje se čuje glasneje od vsega ostalege. Ni šans da bi mi prisluškovali, a da nebi vedel...
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, vedno me je zanimalo, zakaj med motnjo v ojačevalcu in med zvonjenjem telefona mine toliko časa. To da telefon sprejme klic in pozvoni bi lahko delovalo hitreje... Za paranoike: Morda pa takrat lahko kdo prisluškuje ali nastavlja parametre telefona. Prisluškovanje ali nadzor je maskirano kot klic, le da imajo približno sekundo ali dve na razpolago. V tem času se lahko naredi marsikaj...
Very Happy
Jur
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, če še, ampak včasih se je dalo dobiti anteno za telefon opremljeno z ledico. Ta je zasvetila, kot indikacija oddajanja telefona. Uporabna zadeva za take primere...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Haha... tu imam za uporabo na računalmiku eno gnilo ozvočenje... Še preden pozvoni, že iščem telefon po sobi. Prasketanje se čuje glasneje od vsega ostalege. Ni šans da bi mi prisluškovali, a da nebi vedel...

Kaj pa če ti je SOVA namestila software, ki med prisluškovanjem oddajno moč zmanjša le na 50mW ... tega tudi slabi radiji ne zaznajo in baterijo zelo malo prazni ...

... to je tehnično razmišljanje. Zame osebno pa paranoja, ker večina ljudi nosi mobije po žepih v kar dobri zvočni izolaciji obleke. Tistim najhujšim paranoikom v tolažbo pa vprašanje: zakaj vsem govornikom na TV tiščijo mikrofon skoraj v usta in zakaj se skoraj nič ne sliši, če mikrofon umaknejo samo za 10 ali 20 cm?
Pravilen odgovor ni ojačanje, ker se hkrati ojači tudi motnje in spet dobimo glasen nerazumljiv zvok ... Wink
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok:

Mikrofoni so tudi različno občutljivi, usmerjeni.... Bolj usmerjeni in manj občutljivi so manj dovzetni za pobiranje zvoka iz ozvočenja ali okoliškega hrupa. Na raznih prireditvah je ozvočenje kar konkretno.

Tisti v mobilnem telefonu pa kar dobro pobira okoliške glasove.

Pa nisem paranoik.

Brozzy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Sep 2006 8:09
Aktiv.: 0.92
Kraj: Zagorica -> Dobrepolje -> Grosuplje -> Slovenija

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2006 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene je nekoč kolega po nesreč klical z telefonom v žepu. Ker sem imel ugasnjen telefon se je snemalo na telefonski predal. Moram reči da se je njegov pogovor z mamo odlično slišal.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 08, 2006 12:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je nekaj podobnega zgodilo, s tem da je oseba imela telefon v hlačnem žepu in je sedela v avtu. Z malo truda sem kljub ropotu avta poslušal razpravo.
kobilica
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Mar 2007 17:42
Aktiv.: 0.79
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2007 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ce je ta tema cetrtina govora o flashanju,bi jaz rad na mojemu telefonu rad dodal oz spremenil neke stvari Smile.Je mozno dodat memory in Ir?Gotovo je,sam ni veliko tem na internetu.

Mene je bolj strah ce me nekdo opazuje preko videja,kot pa zvoka.

matej
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00
Aktiv.: 1.14
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2007 2:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res ste malo smešni Laughing
Imam nokio 6230i in če me kdo kliče med vožnjo avta ponavadi klic sprejmem, vklipim funkcijo "prostoročno tel." in tel. dam na sovoznikov sedež.Ponavadi se na tak način lahko pogovarjam čisto o.k.. Torej ima tel. zelo dober mikrofon a se vseeno ne bojim, da kdo prisluškuje.Veliko bolj me skrbijo e-mail-i, ker se v njih ponavadi pošiljajo veliko bolj zaupne stvari kot se debatirajo preko tel.,na kavi,v avtomobilu.(saj pri meni je tako)

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni