|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BorisK Član

Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 23:43 Prispevkov: 278 Aktiv.: 1.33 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 08, 2024 10:23 am Naslov sporočila: LED driver |
|
|
Ve kdo za kakšen čipek, ki bi poganjal sklop LEDic s kakšnimi 300mA pri napajalni napetosti 80-100V DC?
Delovne napetosti LEDic še ne poznam, ampak načelno to ni tako važno, ker naj deluje kot tokovni vir v PWM načinu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.53
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Sep 08, 2024 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če gre za stikalni regulator, potem je lahko kakšen LinkSwitch (od PI) ali pa npr. kitajski BP2861 (pdf) ali podoben. Oba primerka se najdeta v LED sijalkah za omrežno napetost.
Če je pa linearni regulator, je pa dovolj, da zdrži razliko napetosti. Tudi to se uporablja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisK Član

|
Objavljeno: Ned Sep 08, 2024 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izvedel sem, da gre napetost lahko vse do 115V DC. Torej je Maretov čipek malce prekratek.
BP je zelo zanimiv, žal pa ne pride v poštev, ker je za AC. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1662 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Ned Sep 08, 2024 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
BorisK je napisal/a: |
BP je zelo zanimiv, žal pa ne pride v poštev, ker je za AC. |
AC
Saj ni res, poglej si Figure 1 Typical Application circuit, na prvi strani data-sheet, povezavo na pdf je dal bostjang
Kaj vidiš na levi strani sheme? jaz vidim 4 diode v gretzovem spoju in gladilni kondenzator, čip dela na DC in nikakor ne na AC. Ker je dodan usmernik, zaradi tega lahko posredno dela na AC, ampak direktno na AC ne dela.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisK Član

|
Objavljeno: Ned Sep 08, 2024 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je, spregledal sem gladilni kondenzator. Mislil sem, da dela na polnovalno napetost, na enosmerno pa ne. Tudi enega takšnega sem gledal.
Sem naročil nekaj teh BPjev, pa jih bom preizkusil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1662 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Sep 09, 2024 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
V vednost: Tudi polnovalno usmerjena napetost brez gladilnega kondenzatorja je DC.
Seveda obstaja razlika med neglajeno DC in glajeno DC.
Če je neglajena polnovalno usmerjena napetost imaš na voljo sinhronizacijo, saj lahko detektiraš ZC (zero cross), če je v aplikaciji to potrebno.
Bi pa mogoče lahko imel nekaj težav z napajalno napetostjo pod 100V, ker je za ta čipek omenjeno od 85VAC ... za probat je.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni