|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robin Član

Pridružen-a: Tor 14 Feb 2012 15:29 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.41 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Sep 09, 2024 12:21 pm Naslov sporočila: Indukcijska kuhalna plošča |
|
|
Pozdravljeni
Imam indukcijsko kuhalno ploščo vgradno 2 x plin in 2 x indukcija. Težava se je pojavila z indukcijo. Lučke gorijo, pogosto pa enostavno ne zaznava nobene posode in posledično ne deluje. Pa me zanima, če kdo ve, kakšen je senzor za zaznavanje posode, kaksen element naj bi to bil, da ga poiščem in preverim ?
Prosim za nasvet. Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Sep 09, 2024 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Običajno je zaznavanje posode rešeno z vklopom VF magnetnega polja. Najprej kuhališče ob vklopu požene majhno moč in če zazna feromagnetni material na območju tuljave, bo feedback ustrezen, potem postopno začne dodajat ...
Če ne zazna posode, je verjetno močnostni del šel adijo, uničeni IGBT. Redko se zgodi, da tuljava izgubi stik. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Sep 09, 2024 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri prenosnih kuhalnikih je običajno crknil en trimer. Verjetno je namenjen nastavitvi občutljivosti. Običajno sem kar v vezju pomeril trimer - vedno je bil prekinjen. Novega sem nastavil približno na enak položaj. Imel sem vsaj tri take primere.
Testiranje prisotnosti posode je izvedeno kot je napisal Vili. Običajno se ob vklopu tudi sliši, če je posoda ustrezna oz testiranje deluje. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robin Član

Pridružen-a: Tor 14 Feb 2012 15:29 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.41 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Sep 09, 2024 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom preveril, kar ste napisali. Čisto lahko bi bilo kaj takega, ker se zgodi, da enkrat deluje čisto vredu, brez težav, potem pa naenkrat noče vec zaznavat posode. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni