|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2024 8:15 am Naslov sporočila: |
|
|
To je pa vec kot res ... Vsi moji Shellyji, pa jih je po mojem 50+, so ze "popravljeni" .. _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2024 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
To je pa vec kot res ... Vsi moji Shellyji, pa jih je po mojem 50+, so ze "popravljeni" .. |
Domnevam, da imaš prvo generacijo, tudi sam pri njih zamenjeval elektrolite. Na srečo jih nimam ravno dosti.
Naslednje generacije so bistveno boljše, mi ni še noben crknil, razen en Shelly Plus H&T, ki pa so mi ga takoj zamenjali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2024 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jap, res je, najvec je Shelly 2.5, ki so baje najbolj na udaru ...
Lp, G _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gSedusak Neznanec

Pridružen-a: Pon 11 Nov 2024 9:30 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.54 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Nov 19, 2024 8:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za vsa priporočila! Polovico naprav mi že deluje, za ostalo polovico sem spregledal, da rabim drugačne varovalne upore - 39r 1w.
Moram preveriti, če ga dobim v Just, drugače jih naročim od kitajcev... najbrž so tako ali tako narejeni v isti fabriki
Predvidevam, da sta pri večini napravah varistor in varovalni upor "od delala" svoje in sta tam prav zaradi takih in podobnih dogodkov, kot se je zgodil meni? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Nov 19, 2024 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Delalo bi tudi z 10Ohm varovalnim uporom. Malo slabše bi bilo ščiteno in večji bi bil inrush tok. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni