|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robin Član

Pridružen-a: Tor 14 Feb 2012 15:29 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.41 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Dec 28, 2024 11:58 am Naslov sporočila: Odspajkovalna naprava |
|
|
Pozdravljeni
Vprašal bi za nasvet. Zanima me odspajkovalna naprava za domačo uporabo, s katero bi lahko odspajkal in zamenjal elektrolitske kondenzatorje na matični plošči ter napajalnikih. Katero napravo za domačo uporabo mi priporočate tisti, ki takšna popravila in zamenjave že izvajate ?
Lep pozdrav, |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Dec 28, 2024 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pravi THT? Od wellerja in JBC se se najbolje obnesejo (Ersa ne toliko), so pa to kar cifre ... Pa zdaj pri xx layer platah je kar pain in the arse pregret vse gnd poligone do te mere, da lahko spucas luknjo zadovoljivo.
Lp, G _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Dec 28, 2024 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načinov za odspajkovanje kundenzatorjev na matični je več.
Jaz običajno vzamem v roke Welerja s široko konico, ki je običajno dovolj široka, da istočasno segrevam oba pina.
Ko je cin staljen, potegnem kondenzator ven, če pa ni dovolj široka konica, potem pa najprej en pin, nato še drugega.
Ko je kondenzator zunaj, počistim cin z desolder pletenico, nato očistim s palčko za ušesa namočeno v aceton.
Za THT kondenzatorje res ne potrebuješ nekih specialnih orodij, malo ročnih spretnosti in to je to. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni