www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

K: TV napajalnik Philips - model 715g6353-p01-001-002h

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.41
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2025 5:49 pm    Naslov sporočila:  K: TV napajalnik Philips - model 715g6353-p01-001-002h Odgovori s citatom

TV Philips: model 40pfh4309/88
Model napajalnika: 715g6353-p01-001-002h

Če kdo ve za kakšnega se priporočam, ker dvomim, da se obstoječi da še popraviti.

Convert
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Jun 2021 15:57
Aktiv.: 4.12
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2025 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na elektrotanya je shema, če ti kaj pomaga...

https://elektrotanya.com/aoc_715g6353-p01-001-002h_psu_sch.pdf/download.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2025 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Convert je napisal/a:
Na elektrotanya je shema, če ti kaj pomaga...

https://elektrotanya.com/aoc_715g6353-p01-001-002h_psu_sch.pdf/download.html

Hvala ti. Sem pred par dni to našel. Če nebo druge odprem novo temo za to, bolj za raziskovanje Very Happy

V grobem pa lahko napišem, da je skurilo upor 0,15 ohm in mostiček zraven, na drugi strani pa 8 pinski čip z oznako CAP004DG/NC in še še kaj zraven...

sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.73
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 12, 2025 8:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CAP004 čip je namenjen praznjenju X kondenzatorjev - delovati bi moralo tudi brez njega. Ampak ker praviš da je uničen 0,15 ohm upor - za merjenje toka skozi transformator, je zagotovo odneslo zraven še krmilniški čip in mosfet.
Skratka - imaš ekonomsko totalko. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 12, 2025 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebaveh je napisal/a:
CAP004 čip je namenjen praznjenju X kondenzatorjev - delovati bi moralo tudi brez njega. Ampak ker praviš da je uničen 0,15 ohm upor - za merjenje toka skozi transformator, je zagotovo odneslo zraven še krmilniški čip in mosfet.
Skratka - imaš ekonomsko totalko. Very Happy

Ta CAP004 mi ni problem odstranit, če bi šlo res brez njega, a kje je še ostalo...
Mogoče odprem novo temo za raziskovanje Shocked Smile

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.34
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2025 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ti je napajalnik kaj ''pokal'' med delovanjem in je bilo moteče ? (iskrišče?)

Jaz sem imel Philipsa s tem napajalnikom in sem rezervnega nabavil na eBayu , pa ni bilo veliko boljše .

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2025 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
ti je napajalnik kaj ''pokal'' med delovanjem in je bilo moteče ? (iskrišče?)

Jaz sem imel Philipsa s tem napajalnikom in sem rezervnega nabavil na eBayu , pa ni bilo veliko boljše .

Nevem, ker TV ni moj. Vem pa, da ni dosti deoval.

Med tem časom se je našel en napajalnik (od enega iz tega foruma) pa tudi ta ni oživel TV- ja. Zaradi nekih drugih zadev nisem raziskoval naprej. Bom pa in mogoče bo ta tema za v kakšno drugo rubriko.

bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.58
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2025 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem odkril da imam plato z isto oznako in iz enakega modela TV-ja (40PFH4309/88).

Preizkušena v prav takem TV-ju pred cca 1,5 leta in je bila delujoča. Če te zanima se oglasi. LP Brane

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2025 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@bbrane se ti da pomerit napetosti na tistem 14. pinskem konekturju (zgoraj in spodaj), ki je vezan na matično?
Hvala.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni