www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Obnova baterij

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
micek11
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 28 Jun 2023 20:50
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2023 9:02 pm    Naslov sporočila:  Obnova baterij Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

pozna kdo kakšo zanesljivo podjetje blizu Celja, ki se ukvarja z obnavljanjem NiCd akumulatorskih sklopov?

Hvala in lp!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.11
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 29, 2023 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni Celje, je pa Lj-Trzin: www.ebatt.si

Daš povpraševanje, pošlješ, obnovijo in pošljejo(na njihove stroške) nazaj v roku 24ur.

micek11
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 28 Jun 2023 20:50
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 29, 2023 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, bom povprašal.

Lp
Nazaj na vrh
PPartner
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42
Aktiv.: 1.34
Kraj: okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2025 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam starejši Hidria Perles baterijski vrtalnik 14.4v. Vrtalnik je še v super kondiciji, baterije pa ne več. Zanima me ali bi stvar delovala na 18v makita baterije, če bi predelal priklop na vrtalniku. Obnova originalnih baterij verjetno presega ceno nabave novega vrtalnika.
Nazaj na vrh
brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.81

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2025 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš možnost raje celico nižje. Makita ima tudi baterije z nižjo voltažo, če se ne motim. Saj delalo bo, samo ene parkrat, če ti bo zablokiralo mašino je potem vprašanje, če se nebo aktivirala kakšna zaščita ji lahko vjide dim. Je pa tudi odvisno od tega ali boš dal večjo ali manjšo baterijo. Pri manjši se bo verjetno na sami bateriji vklopila zaščita Meni je to ratalo, enkra z prešvoh baterijo, se mi je baterija za en dan dala na napako na starem Black&Deckerju. Ko sem baterijo zamenjal za močnejšo je zdržalo samo z motorja se je pa kadilo. En dan mu je pa zmanjkalo dima in sem jo lahko vrgel v kanto. Lahko bi šel v obnovo samo, če ne veš kje začeti bi bilo to lahko destruktivno zato sem odnehal.
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.79
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2025 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je v originalu 14,4V, potem 5 celična Li-ion baterija, ki ima nazivno napetost 18V, ni primerna. Za omenjeno napetost rabiš 4S oziroma 4 celično baterijo.
Ja, da se predelat, ni pa nujno, če ohišje mehansko/dimenzijsko omogoča vgradnjo baterij in BMS, treba bo zamenjat ali prilagodit še polnilnik.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 32.04

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2025 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bi delalo nek čas, kako dolgo je drugo.
So pa v teh mašincah tudi 12V motorčki, katere poganja litij pri 20V pa kar delajo ...
Nazaj na vrh
PPartner
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42
Aktiv.: 1.34
Kraj: okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2025 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, hvala. Sem mislil da bi kar nastavek za makita 18v lxt baterije zmontiral na vrtalnik in uporabljal makita baterije.
Bom videl kako dolgo bodo zdržale original baterije, če ne bo uporabno, bom fal obnovit.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni