www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zvočnik odmevanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Amio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Feb 2024 15:54
Aktiv.: 1.33
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2025 3:34 pm    Naslov sporočila:  Zvočnik odmevanje Odgovori s citatom

Kdo mi razloži kaj je narobe ,če priklopljen mikrofon na zvočniku odmeva ? Obe napravi sta novi in sem jih nastavil po navodilih ? Katera naprava bi lahko bila krivec za to ? Naprava je karaoke zvočnik Earfun UBOOM Raver 90w in
TREVI žični mikrofon EM24 -76dB 3dB do 1KHz--600OHM --80-12000Hz

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 23.44
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2025 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mikrofonija ali pa vgrajen efekt.
Pojdi z mikrofonom stran od zvočnika, da sprobaš prvo hipotezo ...

LP, g

Amio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2025 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Mikrofonija ali pa vgrajen efekt.
Pojdi z mikrofonom stran od zvočnika, da sprobaš prvo hipotezo ...

LP, g

Sem probal na dolžini kabla 3.5 metra . Kaj je druga možnost ?
Lp.
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.41
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2025 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Echo mikrofon smo temo rekli CB -jaši. Ali imaš takšem mikrofon ali je pa še kakšna nastavitev kje. Če ne piska potem ni mikrofonija.
Amio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2025 5:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
Echo mikrofon smo temo rekli CB -jaši. Ali imaš takšem mikrofon ali je pa še kakšna nastavitev kje. Če ne piska potem ni mikrofonija.

Sem mislil,da je ECHO efekt v zvočniku ? Torej ECHO efekt je v mikrofonu ? Mikrofon lahko zamenjam . Mi lahko svetuješ katerega izbrati glede na karakteristike . Mora pa biti kabel in priklop 6.35mm .
Hvala .
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2025 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Amio je napisal/a:
s53al je napisal/a:

Sem mislil,da je ECHO efekt v zvočniku ? Torej ECHO efekt je v mikrofonu ? Mikrofon lahko zamenjam . Mi lahko svetuješ katerega izbrati glede na karakteristike . Mora pa biti kabel in priklop 6.35mm .
Hvala .

Ne ukvarjam se s tem, za CB postaje pa trdim, da nekatere to imajo (ECHO).
In preden kaj naročaš. Mogoče imaš kje kakšno nastavitev za izklop tega (mešalne mize imajo to možnost).
Za morebitni drugi mikrofon pa uporabi strička ( vtipkaj 6.35mm mikrofon).

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 23.44
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2025 8:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pogledal tocno tvoje naprave, mikrofon zagotovo ni krivec.
Glede na to, da je MIC vhod deklariran kot "kao karaoke" lahko, da je echo ze po defaultu gor vklopljen. Poglej navodila, ce se da kje izklopiti. Sem malo googlal, pa nekih pametnih navodil nisem nasel.

Lp, g

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2025 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Amio, kaj pa, če predvajaš glasbo iz USB -ja, ali tudi odmeva in mikrofon izklopljen?
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2025 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali odmeva tudi na nizki glasnosti?
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2025 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na pamet še to, glede na to, da se poveže tudi z telefonom... https://www.reddit.com/r/Bluetooth_Speakers/comments/1boldwe/earfun_uboom_l_stereo_setup_problem/
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni