www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem December 2025
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.35

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2025 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim da TM1637 kar uporabljate Think

Da trenutno je na protobordu Arduino, ki pa ga programiram s C (C++, ne vem pravzaprav). Ne kot Arduino okolje.

Vem da IIC ni "čisti". Knjižnico (mojo) sem vzel iz drugega projekta, kjer sem uporabil pine, ki niso namenjeni TWI. Sedaj jo neuspešno popravljam za ta namen. "Čisti" TWI Atmela bom na koncu uporabil za nekaj drugega.

Bom preveril še te predloge zgoraj, ampak v ponedeljek. Sedaj potujem v hribe. Dancing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.25
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2025 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
... in cinolu ...

Ali je res to pametno početje? Uporaba cinola v vezjih? Cinkov klorid ni nekaj, kar bi si želel, po mojem mnenju.
Nazaj na vrh
NaMi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Jan 2012 15:21
Aktiv.: 0.59
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2025 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iščem načrt za polnilec Milwaukee M12-18FC, pa ga skrivajo kot kača noge...
Problem je, da pin transformatorja nima stika z nobenim drugim priključkom na primarju. (prav tako ne na sekundarni strani)

Napetost na gladilnem kondenzatoju je 330V

Menda je polnilec padel na tla in od takrat ne polni baterij. Zato sumim, da je pin označen z rdečo prekinjen.

IMG_20251212_085018.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.28 MB
 Pogledana:  25 krat

IMG_20251212_085018.jpg

IMG_20251212_081643.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.34 MB
 Pogledana:  18 krat

IMG_20251212_081643.jpg

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 59.91

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2025 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Običajno sicer odleti TOP256. Popravljal sem jih kakih 5,6... Na enem je odpihnilo še optokopler in eno diodo. ***klik***
En konec prerisanega načrta sem našel nekje na spletu. Če ga najdem ga bom pripel.
Sicer glej tipično aplikacijo za TOP256 ali TOP271. Tukaj se ne da dosti "čarati" V osnovi je zelo podobno.

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.45
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2025 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dejansko sem imel zelo zanimive primere s temi polnilci. Največkrat odletijo tisti TOP256EN zaradi kovinskega prahu ali opilkov. Pri enem pa je dejansko počila žica ravno v tem trafotu ki ga omenjaš. Odlotaj in poglej če so vse žice iz trafota prilotane na tiste pine. Pri enemu drugemu pa je bila prekinjena žica v tisti dušilki na vhodnem filtru (po izgledu je kot en mini trafo)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NaMi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2025 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, druga slika, pin na trafotu levo zgoraj označen s črno.
Nazaj na vrh
NaMi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2025 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala podledam.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 7.81
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2025 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
robert je napisal/a:
... in cinolu ...

Ali je res to pametno početje? Uporaba cinola v vezjih? Cinkov klorid ni nekaj, kar bi si želel, po mojem mnenju.

Ko vse drugo "moderno in zdravo" odpove sta še vedno pri roki "strupeni Cinol in svinec (Pb) Mr. Green

BDW: Nožice trafota sem pospajkal (takorekoč oblekel) izven vezja - na vezju je klasična spajka Wink

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 23.44
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2025 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, pri enih kitajskih fluksih, ki so na polici (za spajkati aluminij in ma karkoli Very Happy ) je Cinol skoraj zdrav Very Happy Je pa res, da je treba zelo dobro ocistiti vezje potem (po moznosti UZ kopel in izopropanol), da ni cez kako leto vse pozrto vezje.

Lp, V

NaMi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2025 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako polnilec spet deluje.
Napaka pa dejansko na trafotu. Potem, ko sem ga odspajkal, sem našel prekinjeno žico na nožici, ki sem jo označil.
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.35

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2025 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Vidim da TM1637 kar uporabljate Think

Dancing

Hehe, ti praznično vikend dnevi so bili uspešni. Dancing Dancing

1. popravil sem sosedu domofon - zvočnik je šel;
2. drugemu sosedu nad delovni pult montiral svetilko;
3. zaključil sem s totalno obnovo APN6, včeraj so me na tehničnem prepričali, naj s (podaljšanjem pretečene) registracije počakam do pomladi.
4. Oživel sem TM1637 Dancing po vsaj dveh tednih. In zanj spisal potem tudi delujočo knjižnico. Tu pa zna biti, da je bil problem med PDF in resnico. Pričel je delati, ko sem Clock pulse podaljšal na vsaj 60us. V PDF je bilo navedeno v primeru 2us, jaz običajno uporabljam 5us pri softverskem TWI. Morebiti je bilo še kaj drugega, vidim jutri, ko knjižnico vključim v resni program...
5. do 25. še marsikaj drugega drobnega....

Vse kaže, da se bom penzije in prostega časa navadil Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni