|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2007 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce tece program v eni niti, bi obremenil sistem 50%. Drugo jedro ostane neobremenjeno. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrelinoge Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2007 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem v Big Bangu povprašal trgovca kako je kaj s tem in mi je v win Vista pokazal zanimivo stvar, ki pa jo je mogoče na različne načine razložiti. v Task managerju je imel, podobno kot za nastavljanje prioritete programov, tudi možnost nastaviti katero jedro naj uporablja posamezni program. Eno, drugo ali obe. Če to pomeni, da lahko obe jedri obdelujeta en program pa je prepustil moji domišljiji Vprašal sem ga tudi zakaj morajo torej biti programi posebej napisani za te procesorje in je rekel, da morajo biti posebej programi za 64 bitne procesorje in ne za dvojedrne....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2007 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
andrelinoge je napisal/a: |
Danes sem v Big Bangu povprašal trgovca kako je kaj s tem in mi je v win Vista pokazal zanimivo stvar, ki pa jo je mogoče na različne načine razložiti. v Task managerju je imel, podobno kot za nastavljanje prioritete programov, tudi možnost nastaviti katero jedro naj uporablja posamezni program. Eno, drugo ali obe. |
Pa se res je mogoce razloziti na razlicne nacine, sploh ce nekdo nima pojma o stvari, ki ti jo zeli prodati Tudi v XPjih lahko nastavis kateri CPU (oz. katera mnozica CPUjev) sme izvajati dolocen proces.
Citiram: |
Če to pomeni, da lahko obe jedri obdelujeta en program pa je prepustil moji domišljiji  |
Menda ja ne ... in kaj pravi tvoja domislija ? To, da proces sme uporabljati razlicna jedra pomeni, da lahko tece na kateremkoli izmed njih (kateremkoli, ki je trenutno prosto), ne pa da bo zaradi tega OS cudezno sam paraleliziral eno nit programa in jo zacel izvajati na vec procesorjih istocasno.
Citiram: |
Vprašal sem ga tudi zakaj morajo torej biti programi posebej napisani za te procesorje in je rekel, da morajo biti posebej programi za 64 bitne procesorje in ne za dvojedrne....  |
Ob zmedi, ki si jo napisal tukaj in ob tem, kar ti je bojda povedal prodajalec, bi bilo precej varno trditi, da on ni niti razumel vprasanja in tudi ce bi ga razumel, najbrz ne bi spravil skupaj smiselnega odgovora.
Ce zelis da bo program uporabil 100% ciklov vseh CPUjev, ki so na voljo uporabniskim programom v sistemu z vec kot enim procesorjem, potem program mora biti napisan vecnitno (to bi nacelno prevajalnik lahko uporabniku skril in delo opravil namesto njega, a se vedno ostane dejstvo, da mora biti program vecniten). Ob tem je povsem brezpredmetno ali je program pisan za arhitekturo IA32 ali AMD64/EM64T.
V nasprotnem primeru bo program (ki torej ni prirejen za paralelno izvajanje) zasedel 100% razpolozljivih ciklov enega samega procesorja, kar se v Task Managerju v sistemu z dvema procesorjema vidi kot cca. 50% obremenitev sistema (malenkost nad 50%). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrelinoge Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2007 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jap. Sam sem si tudi tako razlagal nestrokovne besede prodajalca Hvala za trud  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni