www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Antena
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 5:03 pm    Naslov sporočila:  Antena Odgovori s citatom

Rad bi si kupil anteno za postajo stornophone 6000 na dosegu 70 cm. Ker se ne razumem najbolje na antene, bi prosil, če mi lahko svetujete na kaj naj bom pozoren. Lahko pripnete kakšen link strani. Zanimajo pa me tudi predvsem cene.

HVALA!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, če te prav razumem ti posatajo stornophone 6000 že imaš, vendar brez antene. Najbolje bi bilo, če imaš kakšna navodila (shemo) te postaje na kateri bi natančno pisalo za kakšno anteno gre.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nimam navodil za to postajo. ZAto ne vem kakšno anteno bi potreboval.
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej moraš vedeti, na kateri frekvenci dela postaja/telefon. Še prej moraš napisati, kateri model boš kupil, kajti, kot vidim je "stornophone 6000" serija telefonov, ki delajo na VHF ali/in na UHF območju (glede na hiter prelet - prvi zadetek na Google-u Evil or Very Mad ). Ko to veš, se lotiš iskati anteno. Vidim, da ima BNC konektor, verjetno tudi 50 Omega impendance.

storno
njihov forum

LP
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postaja je model CQM 6662S. Kot vem je to postaja, ki oddaja na področju 70 cm. Več na žalost ne vem. Postajo pa imam doma že kar nekaj časa in bi jo rad usposobil. EPROM-e sem že dal sprogramirati in jih sedaj čakam, sedaj pa potrebujem še anteno.
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.49
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav vem, ti je eprom sprogramiral Miro. Torej bi bilo logično, da ti on priskrbi tudi anteno.

LP
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2007 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Am ne. EPROM sem dal sprogramirati profesorju na naši šoli.
Nazaj na vrh
salvador
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Okt 2004 18:51
Aktiv.: 0.37
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2007 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ti bo tole http://www.storno.co.uk/cqm6000/service-mode.htm kaj pomagalo
ali pa http://www.storno.co.uk/cqm6000/connections.htm za anteno pa greš v eno trgovino kjer prodajajo radioamatersko opremo ter poveš da bi imel anteno za 70cm področje z BNC konektorjem.Lahko pa postajo tudi poslikaš in s seboj neseš slike za lažjo predstavo.Npr.:
http://www.elnaprave.com/
http://www.kron-telekom.si/
http://www.uscom.si/

softstep
Član
Član

Pridružen-a: Ned 15 Apr 2007 8:27
Aktiv.: 0.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2007 2:29 am    Naslov sporočila:  storno 6000 Odgovori s citatom

eliminator je napisal/a:
Am ne. EPROM sem dal sprogramirati profesorju na naši šoli.

Potem sem pa jaz tisti krivec , ki je programiral ker me je Igor upam da misliva na istega profesorja Gospodariča prosil pred kakim mescom za 4 eprome . Če je moj ma oranžno nalepko gor.
Če rabiš kakšne podatke o anteni in ostalo kar uprašaj. Laughing

softstep
Član
Član

Pridružen-a: Ned 15 Apr 2007 8:27
Aktiv.: 0.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2007 2:40 am    Naslov sporočila:  storno 6000 Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Če prav vem, ti je eprom sprogramiral Miro. Torej bi bilo logično, da ti on priskrbi tudi anteno.

LP

Nič ne rečem za kupljene antene verjetno so čisto uredu vendar se sam bolj nagibam k samogradnji .Saj veš tu pa tam se da pri teh stvareh kar nekaj € prišparat. Zakaj pa nebi naredu sam eno enostavno anteno z krožnim sevanjem.
Če si na Vegovi pa to nebi smel bit problem eno GP nardit če je pa preveč zahtevno pa še vedno ostane dipol 2 X 17 cm žice na koax pa bo delal , jaz z takim dipolčkom in z enakim stornotom kot ga maš ti odpiram repetitorje v krogu 60 km brez problema .
Tale link mi je prišel najprej pod roko lepo je opisana izdelava pa še če boš kdaj mel 2m postajo ne bo treba nič antene menjat . http://www.rkp.hr/active/index.php?option=com_docman&task=docclick&Itemid=62&bid=40&limitstart=0&limit=20
Ostane ti samo še da jo narediš.

Aja pa še to : ko jo narediš pa upam , da nisi preveč daleč od Ljubljane ti jo pridem umerit , TAKO ZASTONJ kaj praviš ?

Praksa je koristna stvar.

RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2007 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tako. Misliva istega profesorja. Za anteno pa je tako. Kakšna je ta ki jo imaš ti z 2*17 cm dipol. Sem mislil da bi si najprej naredil čisto preprosto anteno, da vidim kako dela, če sploh dela, zato ker še sploh nisem poiskusil če dela. No prižge se že pa to, samo za pogovor nisem probal, saj nimam čipov. A čipe si za Igorja že sprogramiral ali še čakajo na vrsti.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.99
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2007 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enostavnejša antena kot je dipol je lahko samo še upor.

Je krasno prilagojen, problem pa je, da ne seva v eter prav nobene energije.

RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2007 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha. Samo mene zanima antena takšna kot jo ima Softstep. Domnevam, da je enostvana za narediti.
Nazaj na vrh
andi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Mar 2008 12:29
Aktiv.: 0.16
Kraj: trbovlje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2008 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vse antene soenostavne sam ce so izdelane s srcem in ljubeznijo?
a ne softstep
lep pozdrav
andi

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.99
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2008 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andi je napisal/a:
Vse antene so enostavne samo, ce so izdelane s srcem in ljubeznijo?
A ne softstep?
Lep pozdrav.
andi

Sicer je bilo vprašanje postavljeno Softstepu, pa vendar mislim, da je odgovor pritrdilen, kajti vse kar počnemo z ljubeznijo je enostavno.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni