|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Maj 29, 2007 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je loputa kovinska (pleh) lahko uporabiš induktivno stikalo (kontakt NC) s katerim krmiliš rele oz. kontaktor, le ta pa ti vklaplja motor ventilatorja. Zadeva je vodotesna in ni nobenih možnih zunanjih motenj oz. ovir, le mehanska deformacija materialov, kar pa se v tem primeru ne bi smelo zgoditi.
Vprašanje je le, če je dovolj prostora med ventilatorjem in loputo, da se lahko montira induktivno stikalo, drugače pa je potrebno montirati od zunaj in izbrati senzor z obratno funkcijo oz. drugače vezati relejni izhod. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2007 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Vremenarji ne merijo padavin z relativnim in absolutnim vlagomerjem. Za to uporabljajo ombrometer/pluviometer oziroma ombrograf/pluviograf. Moja prva služba je bila pri vremenarjih. Ne kot vremenar, sem pa videl, kako to delajo.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gec Član

Pridružen-a: Pet 22 Sep 2006 11:13 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mene zanima podobna zadevca.
Pri avtomatskem zalivanju vrtne trave je zalivanje časovno nastavljeno
v zgodnih jutranjih urah. Za dodatno zalivanje sem postavil še daljinca z On/off.
Kadar pa pada dež je pa zalivanje glede na časovno varjanto nepotrebno.
Dodatno stikalo bi lahko šlo, a kaj hitro se zgodi, da pozabiš ukučit nazaj.
Zato razmišljam o nekem senzorju vlage. Ali pa celo majhnem lovilcu
padavin, pri katerem pa vidim problem z odvajanjem vode z njega.
Tako, da se mi ta varjanta z tiskanim vezjem v zemljo zakopano zdi kar dobra.
Kaj mi predlagate? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa recimo 24-urni timer, ki skrbi za "pozabljivost" ročnega izklopa? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni