www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Monitor LITE-ON 17" načrt ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2003 7:36 pm    Naslov sporočila:  Monitor LITE-ON 17" načrt ? Odgovori s citatom

Dobil sem rabljen monitor LITEON 17" tip B1770NSL . Ne delata dve tipke tako, da ne moram nič nastavljat. Pokličem lahko le menu ter se po meniju pomikam v eno stran. Tipka nazaj ter tipka "2" (vrjetno potrditev) ne dela. Tipke sem premeril so Ok. Monitor je sicer malo rabljen star mogoče 2 leti geometrija ter ostrina je sicer še zelo dobra.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2003 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načrt sem našel. Prav tako BIN za EEPROM katerega sem tudi zamenjal. Periferija okrog procesorja je O.K.
Očitno gre okvaro samega procesorja (vhodov) . Zanima me če kdo ve, če je kje kaka trgovina ali servis, kjer bi stvar dobil (HTE ter podobne tega ne držijo) Znale bi imet trgovine, ki zalagajo RTV servise. Oznaka CPU je NT68P61 (NT6861 - 8-Bit Microcontroller for monitor) proizvajalca NOVATEK

lp
Silvo
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, če je ta stvar še vedno aktualna, kar se nabave CPU za monitor tiče, bi te prosil, če mi lahko poveš, za kateri tip LITEON monitorja gre.Imam namreč prijatelja, ki je RTV serviser -popravlja tudi monitorje in pravi, da ima neko vezo za nabavo iz tujine, cene pa zaradi tega niso nič hujše, še celo dostikrat ceneje.
Mogoče se pa še najde kaj v njegovi delavnici, kjer je monitorjev na kile.
LP
Boco
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem navedel zgoraj gre za LITEON 17" tip B1770NSL . Mikorokontroler, ki je vrjetno okvarjen pa je NT68P61 (NT6861 - 8-Bit Microcontroller for monitor) proizvajalca NOVATEK. Če se bi dal dobiti kje ugodno se seveda priporočam. Brez zveze pa se mi zdi za njega dajeti ne vem koliko, ker pač ni več nov. Monitor sicer uporabljam (prav zdaj Wink ) Upravljam pa ga softwersko s PC-jem.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, Silvo OK.
Pravkar sem tvoje podatke poslal prijatelju, ki pa pravi, da mi bo lahko jutri, najkasneje pojutrišnjem povedal, koliko je cena in rok dobave.Pravi pa tudi, da ne bi smel biti problem z nabavo.Tudi sam vem, da se za nek večji denar ne izplača popravljat starega monitorja.Če bo cena ugodna in če boš hotel ti zrihtam.
LP
Boco
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mimogrede še vprašanje?
Ko si omenil, da ga upravljaš softversko, ali to delaš z kakšnim posebnim programom, ali so te nastavitve del grafične kartice.Tudi sam imam namreč rahel problem z monitorjem, ki sem ga kupil za 10kSIT , ker ima ob robovih malce čudno zvito sliko, pa se le ta ne da ročno nikakor nastavit.Grafična (Geforce 4 440) pa mi žal ne omogoča ne vemkako finih nastvaitev.Torej če veš za kako rešitev, se priporočam.
LP
Boco
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, se čujeva Wink

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi del načrta - označen CPU

lp
Silvo

liteon.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  64.5 KB
 Pogledana:  15 krat

liteon.jpg

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upravljam z softwerom priloženim osnovni plošči - grafična je na osnovni.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pomeni varijanta računalnika PC+, kjer je vse integrirano na Motherboard???A se da tudi fino nastavljat?
LP
Boco
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, ima le nekaj osnovnih nastavitev Crying or Very sad

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni