www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Elektronika vijačnega kompresorja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
R.P.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26
Aktiv.: 0.41
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2007 3:43 pm    Naslov sporočila:  Elektronika vijačnega kompresorja Odgovori s citatom

Pri vijačnem kompresorju z elektroniko

MAHLE Druckluft Compressor Control
Patent Nr.: 3237251
RaPoTronicPoppner&Rachnel OHG
MCC-O
Teilenummer:9002004801
Seriennummer 0592
Kunden ID: 05720990

Se je po popravilu motorja pojavila še težava da se ne da nastaviti višji tlak kot 7,5 bar-a čeprav je prej deloval na 10 bar-ih. Predvidevam da se je pri resetu napake pritisnila napačna kombinacija tipk in tisti ki je to delal je prišel v tovarniške nastavitve in po pomoti nastavil na nižji največji dovoljeni tlak.
V servisnih navodilih najdem le kako se nastavlja tlak znotraj dovoljenega tlaka, pri poskušanju pritiskanja različnih kombinacij tipk sem prišel v en meni (puščica gor+puščica dol) ki ni opisan v servisnih navodilih vendar se z njim ne znam pomagati ker ni nobeden parameter 7,5 nebi pa rad še kaj bolj podrl kot je .
Baje je najvišji dovoljeni tlak že tovarniško nastavljen, če pa se dobi elektroniko kot rezervni del se ga nastavi pri prvem vklopu in ga je treba dvakrat potrditi.
Je komu kaj znana kako in kje se da to naknadno spreminjat.
Za vsako pomoč se vam v naprej zahvaljujem.

IMG_1933.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  23.58 KB
 Pogledana:  8 krat

IMG_1933.JPG

Nazadnje urejal/a R.P. Pon Jul 02, 2007 9:08 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2007 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.kellysearch.de/de-company-901496795.html
http://www.mahle.com/C125705E004FDAF9/vwContentByKey/W26FCDMN691GANDDE
Nazaj na vrh
R.P.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2007 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poskušal tudi že tu pa nisem nič našel baje so ukinili program vijačnih kompresorjev že pred nekaj leti. Kamor sem poslal pa nisem dobil odgovora

Ich habe Kompressor mit elektronik

MAHLE Druckluft Compressor Control
Patent Nr.: 3237251
RaPoTronicPoppner&Rachnel OHG
MCC-O
Teilenummer:9002004801
Seriennummer 0592
Kunden ID: 05720990

Obwohl auf dem Compressor Control max 10 bar angegeben ist und er schon auf 10 bar funktioniert hat kan ich jetz max 7,5 bar einstellen.
Dieser Fehler ist eingetreten nach einer Reparatur.
In der Gebrauchsanweisung finde ich keine information wie man das einstellen kann.
Ich bitte Sie um Anleitung wie ich auf dem kontroll teil wider den max. druck von 10 bar einstellen kann.

Im voraus bedanke ich mich. Mit freundlichen Gruessen Robert.

Nazadnje urejal/a R.P. Pon Jul 02, 2007 12:08 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2007 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo si napisal. Verjetno dopis ni prišel v prave roke.
Vem kako je to v večjih firmah.
Najbolje da dobiš nekoga, ki dobro govori nemško, pokliče naj v firmo po telefonu
in naj teži toliko časa, da bo dobil pravo osebo.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2007 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa v notranjosti te škatle so kakšni jumeprji, tipke za reset,...si kaj gledal?
Ponavadi v navodilih piše kako se nastavi največji tlak, ki pa se po vsej verjetnosti ne da nastaviti z zunanjo tastaturo.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

R.P. je napisal/a:
...Ich hebe Kompressor mit elektronik...

Zdi se mi, da bi hebe moralo biti habe... Hebe je nekaj drugega...

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne znam popolnoma nič nemško in mi je vseeno ali je "hebe" ali "habe", pa mi je popolnoma jasno, da ga stvar "je-be". In njim bi moralo biti tudi !
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno pri Nemcih sem večkrat opazil, da na slovnično nepravilna pisma niso hoteli odgovarjati... ...Ein Balkaner, ficken sie (je-bi-se)...

Primer foruma: Tudi na tem forumu spakedravščina ni zaželjena.

Jur
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 11:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Ravno pri Nemcih sem večkrat opazil, da na slovnično nepravilna pisma niso hoteli odgovarjati... ...Ein Balkaner, ficken sie (je-bi-se)...

Tole je pa vse prej kot slovnicno pravilno (ce naj bi pomenilo to, kar pise v oklepaju) Laughing

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nemško znam samo brati, pa še to bolj slabo. Dopise so mi vedno sestavili drugi. Very Happy

Jur
Nazaj na vrh
R.P.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priznam tale habe je tiskarska napaka.
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej bi rekel, da jih je zmotil tale stavek:
R.P. je napisal/a:
Dieser Fehler ist eingetreten nach einer Reparatur.
V dopisu jim namreč NISI definiral, kaj ste popravljali. Napiši jim tako, kot si napisal nam: da ste po popravilu motorja verjetno narobe resetirali napako št. ERRxx .
Ker oni so si verjetno mislili:" Aha. Torej ste "šarili" po elektroniki in Bog ve, kaj vse ste počel po elektroniki". Napiši, da se je sedanje (max. 7,5bar) stanje vzpostavilo samo na podlagi ukazov s tipkovnice pri poskusu resetiranja napake št. xxx . Napiši jim tako, kot se je res zgodilo, čim podrobneje, da bodo videli, da je bilo to res po nesreči.
Tudi meni so nekateri proizvajalci že pošiljali navodila, ki jih drugače imajo samo njihovi pooblaščeni serviserji. Sploh, ker sem zelo zadovoljen z njihovimi izdelki in je razdalja zelo velika... Wink .

Sicer pa najprej temeljito izprašaj tistega, ki je napako resetiral.

Najbrž je povrnil kakšne tovarniške nastavitve. Ampak če odstraniš baterijo, jih boš tudi. Morda je 7,5bar tovarniška nastavitev.

LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je.

Dieser Fehler ist eingetreten nach einer Reparatur... Spajkanje po napravi.
Dieser Fehler ist eingetreten nach einer (amateur) Programierung... Uporaba tastature.

Jur
Nazaj na vrh
R.P.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 04, 2007 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prišel do podatkov kako se spreminjajo tovarniške nastavitve

Greš v zadnji meni ki ga dosežeš s tem da pritiskaš puščico gor to je pri starejših elektronikah meni 13 pri novejših pa 14 pritisneš in zadržiš tipko set da začne utripati vrednost nato spustiš tipko set.
Nato v času dokler si v meniju 13 (novejše14) pritisneš in zadržiš tipko puščica dol (na displeju sicer padeš na meni 12 pri starejših pri novejših pa na 13) ter pritisneš tipko puščica gor takoj se pojavi meni 14(pri novejših 15) v katerem se spreminja največji dovoljeni tlak nato spustiš obe tipke. Nastavitev tlaka se spreminja tako da se drži tipka set da začne vrednost ki se spreminja utripat ( pri tlaku 7,5 bara je to 75) z puščicama gor in dol pa se jo spreminja na želeno vrednost (tlak 10 bar-ov je 100)nato se spusti tipko set . Po ostalih parametrih pa se premikaš z puščico gor oziroma dol.

Dobil sem pa tudi tabelo z tovarniškimi prednastavitvami in prišel do zaključka da so se vse nastavitve spremenile na te vrednosti. Zato sklepam da se je moral procesor pri napetostnih sunkih, ki so nastali, ko je pregorel motor in so pregorele varovalke zaciklalti in na novo postavil vsebino EEPROM-a na osnovne vrednosti. (procesor ne zahteva sprogramiranega EEPROM-a ampak praznega programira sam z vsebino ki jo ima v sebi)

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni