|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
TH30 Član

Pridružen-a: Pet 13 Jul 2007 13:56 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: Nova Lipa
|
Objavljeno: Sob Jul 28, 2007 10:37 pm Naslov sporočila: Pregrevanje prenosnika? |
|
|
Zanima me če je temperatura cpu ja previsoka, saj se procesor Intel Core Duo 2050 1,6 segreje tam do 89 stopinj za core 1 in par stopinj manj za core 0 tako mi vsaj kaže speedfan in meni se zdi to kar preveč. Seveda le med igranjem Half-Life 2, drugače je pa pri normalnem delu tako, da se pri 65 stopinj vklopi ventilator.
Kaže mi pa še HD0=35 stopinj
temp1=43 stopinje (sploh ne vem kaj pomeni)
Kaj mi svetujete glede cpu ali je možno, da kaže program narobe. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2007 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Prenosnik za igranje iger? hm..za igrice je bolj PC,saj ima boljšo hlajenje. Sicer je pa [slovenščina je zame švedska vas], da se ti ventilator sam požene, ko preseže tisto temperaturo(CPU).Saj pri meni je tako in imam tudi duo procesor, pa se mi ne greje tako,res pa je da ne igram igric. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ales007 Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.54 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2007 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Igre vsekakor ne spadajo na prenosnik. Drugače pa, ne vem kako imaš nastavljeno v bios-u, nastavi zagon ventilatorja pri nižji temparaturi. Lahko pa si tudi kupiš podstavek z ventilatorji.
Nekaj takšnega:
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2007 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za Pentium M procesorje obstajajo programi, s katerimi lahko znižaš napetost na procesorju. Posledica: nižje temperature, baterije zdržijo dlje časa.
Če pa obstaja ta stvar tudi za Core Duo, to pa ne vem.
Ne bi pa rad imel tako vročega prenosnika na kolenih .
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2007 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Benjamin je napisal/a: |
Za Pentium M procesorje obstajajo programi, s katerimi lahko znižaš napetost na procesorju. Posledica: nižje temperature, baterije zdržijo dlje časa.
Če pa obstaja ta stvar tudi za Core Duo, to pa ne vem.
Ne bi pa rad imel tako vročega prenosnika na kolenih .
LP |
RMClock? Pentium M podpira, mislim pa da tudi nove Core (2) Duo _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TH30 Član

|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2007 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako je pa s procesorjem, ali mu to zelo skrajša življensko dobo.
Koliko pa so drugače temperature pri prenosnikih? _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2007 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Temperature so zelo odvisne od tega, kaj trenutno delaš.
Na mojem prenosniku s Pentium M 1.6 se ventilator med normalnim delom sploh NE prižge, po parih urah dela pa je prenosnik malce topel.
S tem, ko procesorju zmanjšaš frekvenco, se življenjska doba nič ne skrajša, kvečjemu se podaljša življenjska doba tudi bateriji, ki je ZELO občutljiva na povišane temperature! _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO, izvrsten programčič!
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
RMClock? Pentium M podpira, mislim pa da tudi nove Core (2) Duo |
Med drugim. Jaz uporabljam NHC (Notebook Hardware Control). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Temperatura procesorja narašča z njegovo obremenitvijo. Tipičen primer močno obremenjenega procesorja so igre. Take z veliko grafike. Igranje iger ne bo bistveno znižalo trajanja laptopa, zato lahko mirno igraš naprej. Računalnik ima zaščito pred pregrevanjem. Glavna in najbolj zoprna posledica vročega procesorja je prej prazna baterija. Zaradi večje porabe, ker vsa toplota pride iz baterije.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
... Zaradi večje porabe, ker vsa toplota pride iz baterije. ... |
WTF? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Procesor se segreje od električne energije. Električna energija pride iz akumulatorja. Prenosnik dejansko v končni fazi segrevajo baterije. Ali pa napajalnik, če je laptop priključen na vtičnico.
Če procesor deluje z polno močjo, bo baterija prej prazna. Zato je igranje iger na laptopu problem. To sem hotel reči.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni se najbolj greje grafika na prenosniku. Tudi če nič ne delam. Kaj hočemo. Že samo PCIexpress vodilo oz njegov čipek si zase vzame veliko.
Igre na prenosniku. Na mojem delujejo lepo. 1GB pomnilnika, ati x700 in 1,83 GHz. Je pa res, da se poraba poveča in s tem tudi gretje... Celo do te mere, da ga na kolenih me moreš več držat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TH30 Član

|
Objavljeno: Pon Jul 30, 2007 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislil se če se mu skrajša življenska doba s tem ko se tako greje. Sicer vem da, ni najbolj primeren za igre vendar zakaj so potem dali noter X1600 in 2GB rama = skušnjava, ki se ji je težko upreti.
Drugače pa, ko sem doma dam baterijo ven pa samo priklopim na elektriko, ker bi rad prihranil baterijo za takrat, ko bom res rabil prenosnost.
Jaz sem mislil, da si prenosniki sami prilagajajo frekvenco ter vse ostalo, v odvisnosti od obremenitve tako da prihranijo na energiji tako nebi treba nobenih dodatnih programov.
mucek4:
Kakšen prenosnik maš (firma) ter do koliko se ti segreje? _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jul 31, 2007 12:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Karkoli se segreva in ohlaja se hitreje stara. Torej se tudi življenska doba krajša.
Pri preizkusih elektronike in tudi drugih naprav se materiale segreva in ohlaja. Postopku se reče umetno staranje.
Baterijo pusti v prenosniku ne je jemat ven. Na napajanje prek napajalnika se pa priklapljaj le ko bo baterija prazna. S tem ji boš zagotovil pravilno ciklično polnjenje in tudi daljšo življensko dobo.
Prenosniki si sami prilagajajo frekvenco delovanja, a le če je instaliran ustrezen program, ki to počne.
X1600 in 2 GB rama se lahko uporabi še za marsikaj drugega ne le za igre... Jaz bi recimo v hosti pod krošnjami dreves in prijetnem hladnem vetriču načrtoval kako vezje, risal tiskanino, pisal tekste, izbiral ustrezne fotografije in vse to oblikoval v pdf. Kar nekaj programov bi istočasno teklo.... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni