|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 7:26 pm Naslov sporočila: Instant internet |
|
|
Ali kdo uporablja to? Kako se kaj obnese, hitrost pa to? Plačevanje je po podatkih, ne? Kaj pa simobil, a ima kaj podobnega? Malo napišite mnenja. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem gledal, pa me zanima, kje bi se dalo v IE, XP,... najti, koliko podatkov dejansko dolpovlečem v enem mesecu. Tako, v povprečju, da lahko primerjam.
Je kak program za statistiko? Ker Siol vodi statistiko porabe samo za klicni dostop, ki ga že dolgo nimam več.
Nimam nobene predstave o tem, koliko je 100MB, 1GB in 10GB / mesec .
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
O tem so debatirali na forumu Mobisux.com, kjer uporabniki zatrjujejo, da je 1 GB/mesec ogromno, ce ravno ne pobiras dol velikih datotek (P2P in podobno ...).
Windowsi sicer prikazejo kolicino prenesenih podatkov, ce kliknes z levim gumbom na povezavo. Ce vmes racunalnik ugasnes, se statistika seveda resetira, a vsaj za predstavo (koliko gre tega na dan) bo menda ze  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
UMTS je zakon. Sploh sedaj, ko so dvignili omejitev iz 500MB na 1GB na mesec. Že 500MB se z normalno uporabo ni dalo ponucat, 1GB pa sploh...
Števec podatkov je vgrajen v program, ki pride skupaj s kartico, a ga pri 1GB sploh ne rabiš. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 7:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha. torej je zadeva ob normalni uporabi (brskanje, brez downloadanja) cenejša kakor adsl. Pa še prenosno je, vsaj tam kjer je umts. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Sem gledal, pa me zanima, kje bi se dalo v IE, XP,... najti, koliko podatkov dejansko dolpovlečem v enem mesecu. Tako, v povprečju, da lahko primerjam.
Je kak program za statistiko? Ker Siol vodi statistiko porabe samo za klicni dostop, ki ga že dolgo nimam več.
Nimam nobene predstave o tem, koliko je 100MB, 1GB in 10GB / mesec . |
Da lahko vsak zase preveri kolikšna je poraba na mesec je primeren program DU meter kjer je statistika trenutnih hitrosti in prenešenih podatkov dnevno/tedensko/mesečno. Pri teh mobilnih zadevah je pametno imeti Win Update izklopljen ker drugače skos nekaj prenaša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ch4N93 Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.24 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Pri teh mobilnih zadevah je pametno imeti Win Update izklopljen ker drugače skos nekaj prenaša. |
Se popolnoma strinjam. Brat je nabavil tole kartico, ker druge možnosti za internet ni imel, pa so Okna nonstop nekaj prenašala. Tudi po izklopu WIndows Update-a še je vedno nekaj letelo prek modema. S Firewallom sem nato blokiral še nekaj (windows) procesov, nakar se je zadeva ustavila.
Ker pa vedno več internetnih strani vsebuje razne flash dodatke, ter večje slike, je števec podatkov hitro rasel. Še posebej otrokom je težko dopovedati, da je (UMTS) internet za nujne stvari, o messenger-u pa sploh ni govora. Po razmisleku je vse skupaj vrnil na Mobitel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
dragoon je napisal/a: |
Aha. torej je zadeva ob normalni uporabi (brskanje, brez downloadanja) cenejša kakor adsl. Pa še prenosno je, vsaj tam kjer je umts. |
Kako si pa to ocenil, da je cenejša od ADSL?
Jaz sem enostavno vse vrnil, ker enostavno ni delovalo tam, kjer jaz to potrebujem, tam kjer deluje, pa ni po tem nikakršne potrebe, ker so drugi viri povezav.
Nikakor ni cenejše, če primerjaš ceno na zadostno količino prometa.
Karkoli ima števec, ni zame. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cupacup Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 21:28 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29 Kraj: Tam kjer ma mraz mlade
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ch4N93 je napisal/a: |
Citiram: |
Pri teh mobilnih zadevah je pametno imeti Win Update izklopljen ker drugače skos nekaj prenaša. |
Se popolnoma strinjam. Brat je nabavil tole kartico, ker druge možnosti za internet ni imel, pa so Okna nonstop nekaj prenašala. Tudi po izklopu WIndows Update-a še je vedno nekaj letelo prek modema. S Firewallom sem nato blokiral še nekaj (windows) procesov, nakar se je zadeva ustavila. |
Namesti xp-antispy onemogoči vse procese. Namesti comodo firewall. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni