|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2007 6:14 pm Naslov sporočila: Belkin Wireless router problem |
|
|
Pozdravljeni
Že dalj časa uporabljam Belkin-ov wireless router, model F5D7230-4, konfiguriran kot acess point. Sedaj je nastal problem, ker bi ga ponovno potreboval kot router. V navodilih je lepo zapisano, da ga iz Acess pointa lahko narediš nazaj kot router s totalnim resetom nazaj na tovarniške nastavitve. Vse lepo in prav - tu se pa pojavi problem. V user manualu, ki sem ga dobil zraven routerja je lepo zapisano, da je potrebno pritisniti tipko reset in jo držati pritisnjeno vsaj 10 sek, da pride do reseta - postopek ne deluje. Na strani suporta od Belkina je že drugačna informacija - potrebno je držati reset tipko natanko 7 sek - postopek ne deluje. Prebrskal sem številne forume in zgleda, da imajo vsi enake probleme z omenjenim routerjem in preizkusil sem že n kombinacij za resetirati omenjeni router.
Lepo prosim, če ima kdo kakšno idejo ali kakšno izkušnjo kako naj zadevo resetiram - se priporočam!
LP Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2007 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si ze poskusal drzati reset pritisnjem ob vklopu napajanja ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2007 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri enem routerju je bila fora, da ni bilo dovolj le držati tipko, ampak najprej izklopiti napajanje routerja, nato držati tipko (ene 5 sekund) ter hkrati vklopiti napajanje.
Poskusi še to...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2007 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat, sem poizkusil to varianto z držanjem reseta pri zagonu (s tem, da sem po vklopu držal stisnjen reset od 0 pa do 60 sek v različnih intervalih).
Mucek, sem probal tudi to varianto - neuspešno.
Še kdo kakšen nasvet?
LP Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Groza - berem ta sporocila o Belkinih, se proizvajalec sam pise o teh 7 sekundah po vklopu (torej stisnes gumbm prizges, drzis gumb do izteka 7 sekund ... tako to jaz razumem). 0-60 sekund najbrz nima veze, morda si kitajsi tistih 7 sekund predstavljajo kot (1) power-up, (2) stisk gumba, (3) cakanje cca. 7 sekund in (4) izpust gumbka ? Zelo zmedeno ...
Ponavadi se LEDice obnasajo drugace kot ob standardnem vklopu, ce pride do reseta, zato bi moral videti ali se kaj dogaja ali ne. Jaz bi preizkusil 6 in 8 sekundna intervala z drzanjem gumba ob vklopu in potem se s pritiskom gumba po vklopu (enkrat kmalu, preden se zacne inicializacija, drugic potem, ko je inicializacija v teku; inicializacijo signalizirajo utripajoce LEDice, vsaj pri vecini takih naprav). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 8:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj želiš resetirat. Prijavi se v ADMIN konzolo in nastavi kar je treba. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat, sem probal vse možne kombinacije - tistih 0-60sek sem poizkušal zato, da bi ugotovil kateri je zadostni čas za reset. Rezultat je zmerom enak - ne gre. Ledice na routerju pa so bile v vseh primerih enako prižgane - ni bilo nobenega mižikanja kot je navedeno v user manualu.
Mucek - v admin konzolo se ne moreš prijavit, če je router konfiguriran kot acess point. To je zavedeno tudi v user manualu. Če želiš dostopati do admin konzole za ga skonfigurirat kot router, ga moraš zresetirati na tovarniške nastavitve - in tu je moj problem.
Zgleda, da bom moral kar nabaviti nov router - in to sigurno ne bo Belkin!
LP Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odpri škatlo in z ohmmetrom preveri, če je reset tipka v redu. Mogoče je zanič, ali pa je slaba povezava od tipke do tiskanine.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jur, to sem preveril po prvih 15 min poizkušanja. Hvala vseeno za namig!
LP Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preglej, če je na tiskanini kak serijski eeprom. Če je, ga zamenjaj z novim praznim. Tudi ko so stvar sestavili so morali nekako to pognati ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobra ideja VolkD, bom preizkusil še to opcijo. Bom pa vsekakor poročal o rezultatu!
LP Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
dipsi111 je napisal/a: |
Mucek - v admin konzolo se ne moreš prijavit, če je router konfiguriran kot acess point. |
Kako konfiguriran kot AccessPoint. Še vedno se router, samo njegovih funkcij ne uporabljaš. Kot sem omenil tukaj ni treba nič več kot izključiti WAN kabel. Morda je treba še izključiti par servisov. Vse ostalo ne dela tako kot bi moralo.
Vaj jaz sem imel take izkušnje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če pri temu routerju vključiš način acess point, te že sam obvesti v admin konzoli, da ga ne moreš drugače povrnit v vlogo routerja kot z resetom na tovarniške nastavitve. Funkcijo acess pointa vključiš v admin konzoli.
Lp Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2007 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD, sem odprl zadevo in edini eprom ki je na vezju je 29LV8000. Eprom je v SMD izvedbi in takega nimam. Počasi izgubljam upanje da bom stvar oživel.
LP Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2007 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se z internet explorerjem priključiš na IP številko naprave, ali ne dobiš administrativnega menuja?
Tak eprom se da odlotat, sprogramirat in nazaj zalotat brez večjih težav. Dobiti bi pa moral en drug delujoč router, da bi prebral vsebino. Možno pa je, da dobiš vsebino eproma na Belkinoven webu, kot update. Update se z programatorjem zapiše v eprom. Če je update čisti image (brez kakšnega preloaderja) od eproma, je stvar povsem neproblematična.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni