|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gordian3 Neznanec

Pridružen-a: Tor 13 Nov 2007 11:58 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2007 12:04 pm Naslov sporočila: Audi A3 težave s števcem |
|
|
Zadnje dni, ko je pritisnil hlad, sem opazil, da mi je zjutraj ko je avto mrzel začelo tresti števec za hitrost in obratomer(kazalec skače na vse strani). Po cca pol ure vožnje se zadeva umiri. Če dam avto v garažo se problem ne pojavi... V čem bi bila lahko težava?
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2007 12:30 pm Naslov sporočila: Re: Audi A3 težave s števcem |
|
|
gordian3 je napisal/a: |
Zadnje dni, ko je pritisnil hlad, sem opazil, da mi je zjutraj ko je avto mrzel začelo tresti števec za hitrost in obratomer(kazalec skače na vse strani). Po cca pol ure vožnje se zadeva umiri. Če dam avto v garažo se problem ne pojavi... V čem bi bila lahko težava?
Hvala. |
Identične težave sem imel jaz na svojem A3 letnik 2001, kaki 2 leti nazaj.
Enako so se težave začele s hladom in so se stopnjevale do te mere, da je števec crknil. Cel števec so mi na servisu zamenjali ter mi priznali okoli 80% karanco (al kako se že reče). Nikomur ni niti na pamet prišlo, da bi poskusili zadevo popravljati, ker pa so mi zamenjali zadevo v karanci, pa tudi zamenjanega dela nisem dobil, da bi ga poskusil popraviti. Če je tvoj avto še relativno mlad zahtevaj popravilo s karanco (al kako se že reče, v glavnem to je neka delna garancija na originalne dele ob rednih servisih), očitno je to neka servisna napaka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2007 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če je mrzel lot?
Razdri pa pospajkaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Niko Neznanec

Pridružen-a: Pet 21 Dec 2007 14:32 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam popolnoma enak problem.
A3 1.6 isti letnik.
Začelo se je lansko zimo s tresenjem, resetiranjem in utripanjem števcev. Ko se je avto ogrel se je umirilo.
Čez poletje je bilo OK, sedaj z mrazom, pa je definitivno crknilo. Vsi štirje kazalci sploh ne delujejo več, signalne lučke naključno utripajo in zadnje tri dni se mi notranja razsvetljava v števcih, stikalih in climatronicu ne ugaša več.
Ugasnem motor, vzamem ven ključ, zaklenem avto s centralnim, notri pa vse sveti.
Tako, da sem prisiljen ukrepati.
Gordian3 - kako si rešil zadevo?
Preveril sem ceno originalnega števca za zamenjavo - cca 400 EUR (uradno, brez pogajanj, ker želim prej preveriti alternative). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni