www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Audi A3 težave s števcem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gordian3
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 13 Nov 2007 11:58
Aktiv.: 0.00
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 12:04 pm    Naslov sporočila:  Audi A3 težave s števcem Odgovori s citatom

Zadnje dni, ko je pritisnil hlad, sem opazil, da mi je zjutraj ko je avto mrzel začelo tresti števec za hitrost in obratomer(kazalec skače na vse strani). Po cca pol ure vožnje se zadeva umiri. Če dam avto v garažo se problem ne pojavi... V čem bi bila lahko težava?
Hvala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
harum
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25
Aktiv.: 0.73
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 12:30 pm    Naslov sporočila:  Re: Audi A3 težave s števcem Odgovori s citatom

gordian3 je napisal/a:
Zadnje dni, ko je pritisnil hlad, sem opazil, da mi je zjutraj ko je avto mrzel začelo tresti števec za hitrost in obratomer(kazalec skače na vse strani). Po cca pol ure vožnje se zadeva umiri. Če dam avto v garažo se problem ne pojavi... V čem bi bila lahko težava?
Hvala.

Identične težave sem imel jaz na svojem A3 letnik 2001, kaki 2 leti nazaj.
Enako so se težave začele s hladom in so se stopnjevale do te mere, da je števec crknil. Cel števec so mi na servisu zamenjali ter mi priznali okoli 80% karanco (al kako se že reče). Nikomur ni niti na pamet prišlo, da bi poskusili zadevo popravljati, ker pa so mi zamenjali zadevo v karanci, pa tudi zamenjanega dela nisem dobil, da bi ga poskusil popraviti. Če je tvoj avto še relativno mlad zahtevaj popravilo s karanco (al kako se že reče, v glavnem to je neka delna garancija na originalne dele ob rednih servisih), očitno je to neka servisna napaka.
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če je mrzel lot?
Razdri pa pospajkaj.
Nazaj na vrh
Niko
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 21 Dec 2007 14:32
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2007 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam popolnoma enak problem.

A3 1.6 isti letnik.

Začelo se je lansko zimo s tresenjem, resetiranjem in utripanjem števcev. Ko se je avto ogrel se je umirilo.

Čez poletje je bilo OK, sedaj z mrazom, pa je definitivno crknilo. Vsi štirje kazalci sploh ne delujejo več, signalne lučke naključno utripajo in zadnje tri dni se mi notranja razsvetljava v števcih, stikalih in climatronicu ne ugaša več.

Ugasnem motor, vzamem ven ključ, zaklenem avto s centralnim, notri pa vse sveti.

Tako, da sem prisiljen ukrepati.

Gordian3 - kako si rešil zadevo?

Preveril sem ceno originalnega števca za zamenjavo - cca 400 EUR (uradno, brez pogajanj, ker želim prej preveriti alternative).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni