|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 10:39 pm Naslov sporočila: Nastavitve monitorja |
|
|
Pozdravljeni
Zopet imam problem, ki mu nisem kos. Božiček je prinesel nov računalnik z instaliranimi ( XP...) programi. Ampak samo računalnik brez monitorja....
Danes sem ga priklopil in kar dobro deluje, čeprav se na računalnike in njegove nastavitve ne spoznam. Imam pa problem ko z gumbom rolam po monitorju, kajti slika se ne spreminja tekoče ampak kot bi valovala, to me zelo moti. Ali mogoče kdo ve kje lahko opravim omenjeno nastavitev. Poizkušal sem že v nadzorni plošči za nastavitev miške in zaslona, vendar brez uspeha.
Prosim za pomoč. _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naloži gonilnike za grafično kartico! _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
Naloži gonilnike za grafično kartico! |
Najlepša hvala. Je uspelo, prej sem že mislil,da bom dobil morsko bolezen.
Še eno vprašanje. trudim se z nastavitvami kako dati računalnik na spanje, da mi ga ni potrebno vedno ugašat in nanovo startat. Traja kar nekaj časa,da me po startu antivirusni program sposti skoz. _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
pritisneš Windows tipko in L |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 12:44 am Naslov sporočila: |
|
|
StricGeza je napisal/a: |
pritisneš Windows tipko in L |
Ja vendar se tako samo odjavim, vendar računalnik ne gre v stend by in monitor ne ugasne, računalnik ne gre v pripravljenost. _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 1:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Nastavitve za avtomatsko ugasanje se skrivajo v meniju Start | Settings | Control Panel | Power Options. Ce uporabljas "novi" (= retardirani) izgled Start menija v XP, ne vem kje se nahaja (nekaj stvari je odlicno skritih z "novim" menijem). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 1:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Običajno ni treba, da imaš AV nastavljen tako, da ti skenira računlnik ob zagonu.
Viruse dobiš preko interneta, zato imej topove usmerjene tam (napredna hevristika, visoka občutljivost,...).
Če pa pišeš o cca 75sekundah, kolikor ti računalnik čaka ob zagonu, da se v kotu pojavi AV ikonica (v tem času se računalnik ne odziva na noben ukaz), je pa sploh kriv AutoUpdate od AV. Neuspešno se poskuša povezati na internet in se posodobiti. To se ne dogaja, če imaš router, ali pravilno nastavljene posodobitve AV.
Pomaga tudi, če imaš med zagonom izklopljen mrežni kabel od ADSL.
Poročaj.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 1:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom še jaz vskočil glede stand by načina. Jaz imam na laptopu nastavljeno da gre v stand by ko pritisnem gumb za vklop, ko pa zaprem pokrov se pa ne sme nič zgodit. Problem pa nastane ker se te nastavitve kar same od sebe resetirajo tako, da se računalnik ugasne ob pritisku na gumb za vklop in gre v stand by ko zaprem pokrov, kar se pa ne bi smelo zgodit. Torej če kdo ve zakaj se nastavitve resetirajo bi bil zelo hvaležen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 2:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Nastavitve za avtomatsko ugasanje se skrivajo v meniju Start | Settings | Control Panel | Power Options. Ce uporabljas "novi" (= retardirani) izgled Start menija v XP, ne vem kje se nahaja (nekaj stvari je odlicno skritih z "novim" menijem). |
Sokrat
Hvala
Tvoj namig me je rešil. _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni