|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2004 2:14 pm Naslov sporočila: Video Daewoo - problem |
|
|
Pozdravljeni,
Imam problem z videorekorderjem Daewoo, tip: VQ252, noče predvajati posnetka.
Ko protisnem play se na ekranu pojavijo zgolj neke "packe" ki se premikajo po ekranu pod kotom 45 stopinj. To se pojavi neglede ali je video priklopljen preko scart ali koax kabla, razlika je le v tem, da se pri scart povezavi sliši zvok, pri koax pa ne. Zanimivo je da "on screen" meni od videorekorderja vidim normalno, torej sama povezava deluje.
Glede na zgornji opis je potem v okvari lahko le del za "zajem" slike oziroma sama glava videorekorderja. Ali je moje razmišljanje pravilno?
Ali ima kdo mogoče kakšno shemo za ta video?
Hvala za pomoč.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cici Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2004 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvo bi ti svetoval da očistiš glave na VCR.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2004 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
cici je napisal/a: |
Prvo bi ti svetoval da očistiš glave na VCR. |
Video sem odprl, sedaj pa me zanima kateri del je potrebno očistiti, saj trak potuje mimo "bobna" [6] in glave [9] - glej prilogo. Ali je alkohol dober za čiščenje?
LP, Peter
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
51.19 KB |
Pogledana: |
25 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2004 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Peter,
Alkohol glavi ne bi smel škodovat. Preglej sam boben, da se ni na njega kaj prilepilo. Že najmanjša smet, ki se prilepi na boben povzorča vibracijo ter premikanje traku ter posledično lahko prav to kar si opisal.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2004 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naj opišem , kako sem sam reševal te stvari.
Na fotocelico , ki preverja ali je kaseta vstavljena , sem nataknil papirnat tulec , nato sem s prsti premaknil vzvoda , ki ju premakne kaseta , ko jo vstavimo. Mehanizem se je zavrtel v pozicijo ko trak potegne čez boben in ostalo. Ker se takrat tudi boben na katerem so video glave zavrti , sem obenj narahlo prislonil vatirano palčko , rahlo navlaženo z alkoholom , ter jo pomikal navzgor in navzdol ob vrtečem bobnu. Po potrebi sem to ponovil z več palčkami. Priporočljivo je ob tem očistiti tudi audio in brisalno glavo , pa tudi ostale elemente transporta traku- capstane in gumirane valjčke. Po takšnem čiščenju sem počakal nekaj minut , da se je vse posušilo. Običajno so prej omenjene težave s tem bile odpravljene.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2004 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za nasvete , video po čiščenju deluje normalno.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni