|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.76 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 7:56 pm Naslov sporočila: Router se naključno resetira |
|
|
Nekaj časa se mi že dogaja da mi Windows vsake toliko časa zajamra da je mrežni kabel izključen, nato "pridobivanje omrežnega naslova" in spet je vse OK...No, zdaj sem nekaj časa opazoval router in kadar se to zgodi, se router resetira... A to pomeni da je router zanič - ? Sicer ima neke sorte log, ampak kaj ko se vsakič po resetu briše in je vedno prazen...
Router je SMC 2804WBRP-G. Dogaja se pa lahko vsako uro, lahko tudi več, lahko tudi manj--- in me začenja motiti.
Če je router zanič - naj mi kdo malce predlaga kaj naj bi kupil - sicer je zdajšnji s print serverjem, ampak novi ni treba da je, ker printerja nimam več priključenega gor...wireless je zaželen, ni pa nuja...
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej. če ima tvoj usmerjevalnik kakše reset na osnovne nastavitve, potem pa vse parametre ponovno nastavi.
Jaz imam doma Linksys WRT54GL in z njimi ni težav, pa še veliko firmwarjev je na netu zanje, če bi počel z njim kaj več, kot le klasično usmerjanje. Zadnja cena, ki sem jo videl je bila 64,98 EUR. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz tudi gledam in gledam in vidim da veliko ljudi priporočajo ta linkysy ali buffalo, ki je menda isti---
Nastavitve na mojem so enake kot zadnjih par let--- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam oba omenjena routerja (Linksys in Buffalo). Oba sta v redu, mogoče bolj priporočam Buffalo, ker je cenejši (originalni firmware pri njem ni najboljši, odlično pa deluje s Tomatom). Pri Linksysu sem imel s Tomatom probleme (DHCP in uPnP nista ravno dobro delovala), tako da sem naložil nazaj originalnega. Seveda pa obstajajo tudi drugi naprednejši firmwari, ki jih je najbrž vredno poskusiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
krasno. Informacije s prve roke...Hvala. Samo še pobrskam za najnižjo ceno in bo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ni pri statičnem IP, da večkrt menja IP? (piše pridobiva omrežni naslov) obnaša pa se kot bi se resetiral. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
pri ponudniku (T2) imam dinamični IP, ki se zelo malokrat spreminja - celo če prekinem povezavo in ponovno vzpostavim je isti - menda bi moral prekiniti za 24 ur... lokalno imam pa fiksnega (DHCP je izključen).
resetira se, ker ko sem takoj ko je to napisal pogledal na router, so na njem utripale lučke tako kot takrat ko se resetira (ali ko ga vključiš). Lahko bi bil recimo po kakšnem poskusu napada (ping of death) samo ne vem zakaj pa prej 2 leti tega ni bilo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi naloziti kak novejsi firmware. Imel sem Netgear ruter (ne vem modela z glave), ki je bil brez nadgradnje firmwera dobesedno neuporaben, po nadgradnji pa je postal cisto uredu rutercek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
poskusil. Očitno je model star, ker že nekaj časa ni novega firmware-a...žal  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2008 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni je router začel po kakem letu, dveh žreti živce. Obešal se je vsako uro, včasih celo na 10 min, včasih je bil pol dneva mir. Na koncu sem prišel do tega, da se revež pregreva, montiral hladilnik nanj od stare 486 in imam sedaj že kaki dve leti mir. Res pa je, da nima več ohišja in binglja kar na kablu  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2008 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
tile routerji so res kar lepe pečice...bom pogledal kako je topel (vroč) sicer dvomim da je to krivo, ampak nikoli ne reci nikoli, a ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni