|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 11:19 am Naslov sporočila: commodore in slika na tv ali vga monitor ? |
|
|
Razumljivo,da se več ali manj vstrajno umikajo stari monitorji novejšim LCD zaslonom. Ker imam tako za dušo občasno še starega commodorca (128D) me zanima,kako bi ali še bolje s čim bi uspel sliko dobiti na svojem LCD-zaslonu. Ima kdo izkušnje s tem ? Slika bi seveda bila zaželjena v čim boljši kvaliteti . Hvala ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj preprosto - LCD z vgrajenim TV tunerjem.
Drugače se pa na netu najde kak kabel, npr. tukaj: http://www.oldsoftware.com/cables.html.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Video izhod edino kar je bolše od RF oziroma antenskega izhoda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2008 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
nekaj sem preizkušal preko tv kartice v pc-ju in nisem bil najbolj zadovoljen.Prihajalo je do časovnih zamikov že pri navadnem pisanju,pri igranju pa je to povsem nemogoče prakticirat,če ta prenos med tipko in sliko ni kot blisk.
Kabl z vido izhodom (činči) imam, samo tega je potrebno spremenit v vga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57 Prispevkov: 774 Aktiv.: 3.27 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Nemoreš direkt z kablom ker nimaš rgb izhoda iz commodorja ampak samo fbas tako da rabiš barvni dekoder potem pa je še frekvenca malo poblematična ,mogoče ,bi dobil črnobelo sliko na kakšnem monitorju ki podpira horizontalno frekvenco 15KHz .
najboljšo sliko bi dobil če si narediš svideo kabel ,svideo ima crominanco in luminanco posebej in ne prihaja do interferenc pri vertikalnih črtah ki so ravno prav nagosto da izgledajo kot "collor burst"ki je okoli 4.3 MHz.ta svideo pa potem spelješ na manjši lcd televizor in to je to.
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
WinFast TV Pro II
Input: VGA, S-video, Composite, TV-NTSC, TV-PAL
Output: VGA, Audio, Video
Ni reklama, imam doma in deluje _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo.
Nazadnje urejal/a Krampus Pet Nov 07, 2008 6:43 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
pomlad je napisal/a: |
nekaj sem preizkušal preko tv kartice v pc-ju in nisem bil najbolj zadovoljen.Prihajalo je do časovnih zamikov že pri navadnem pisanju,pri igranju pa je to povsem nemogoče prakticirat,če ta prenos med tipko in sliko ni kot blisk.
Kabl z vido izhodom (činči) imam, samo tega je potrebno spremenit v vga. |
Meni je sliko iz komodorja čisto lepo prikazovalo na monitorju preko tv tunerja -- še lepše kot kakšen signal iz antene, ki mi ne vleče preveč dobro. Tudi zamik je takorekoč neopazen. Tukaj verjetno ni problem c-64, ampak tv tuner kartica.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljazsukljan Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.89 Kraj: Koper - Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 08, 2009 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam doma 2 commodorja,kasetnik zanj in 1 Atari z dvemi joistiki ampak nimam nič drugega zato rad bi prašal ali ima kdo te šare doma? _________________ carpe diem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni