|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cornholio Član

Pridružen-a: Sre 24 Avg 2005 14:10 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Tor Feb 27, 2007 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če že čistite šobe (kar se praviloma ne dela), se šoba da čist lepo razdret in ščistit!!!
Lepo odviješ filter z nje vzameš ven vse drobovje ščistiš ter sestaviš nazaj!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Feb 27, 2007 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
cornholio je napisal/a: |
Če že čistite šobe (kar se praviloma ne dela), se šoba da čist lepo razdret in ščistit!!!
Lepo odviješ filter z nje vzameš ven vse drobovje ščistiš ter sestaviš nazaj!!! |
Seveda se da odviti filter in tudi naprej drobovje ampak iz lastnih izkusenj odsvetujem.
problem je z pravim momentom nazaj stisniti.Ce premalo stisnes ni prav,ce prevec poskodujes kanalcke in zopet ni vredu
Sam filtercek na sobi pa ni problem oprati
Pa se sploh ne sekiram-letos sem pokuril ze celih 50 l nafte  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bim Neznanec

Pridružen-a: Sre 24 Jan 2007 0:58 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2007 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vse nasvete.
Naj povem, kako se je zgodba odvijala.
Najprej sem kupil dodatek keol. Gorilec je delal malo dlje, kljub temu se je zapacal po treh tednih.
Nato sem spulil ven cev iz cisterne in ugotovil, da je pskoraj pol metra ležala na tleh, torej sesala s tal, kjer je logično največ usedlin. Na koncu je imela kovinski zaključek. Sklepam, da je to tista zadeva, ki stoji na tleh.
Cev sem skrajšal toliko, da sedaj kovinski nastavek stoji na tleh, kar pomeni da se olje črpa kakih 7 cm od tal. In od takrat (minil je dober mesec) se gorilnik zelo lepo prižiga.
Torej ključno je, da cev ni čisto pri tleh cisterne, ampak malenkost dvignjena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2007 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
bim je napisal/a: |
Torej ključno je, da cev ni čisto pri tleh cisterne, ampak malenkost dvignjena. |
S tem samo odložiš pojav zamašitve na čas, ko bo zunaj -20°C in boš ogrevanje nujno potreboval.
Poglej pod cisterno. Nekje bi moral biti vijak za popolno izpraznitev cisterne. Tam bi moral biti kroglični ventil, s katerim po vsakem polnjenju odliješ usedline.
Žal ventila ni, zato lahko izprazniš usedline samo pri prazni cisterni .
Drugače pa cevka lahko zajema povsem z dna, a mora biti napeljana skozi posodo za usedanje nesnage. Dobra je tudi tista iz pnevmatskih sistemov za izpust vlage. Je prozorna, da vidiš, kaj je notri, in spodaj ima ventil za izpust. Če je sistem enoceven, je lahko manjša posodica, pri dvocevnem sistemu pa mora biti čim večja.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
del05 Neznanec

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 22:00 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem imel podobne probleme, a imam precej starejši gorilec. Serveser mi je zamenjal tesnilo pri črpalki, šobo. Da je odpravil nabirnaje umazanije na šobi in težave pri zaganjanju gorilca, je poviša delovni tlak s 10 na 12 barov.
Že mesec dni nimam nobenih problemov (potrkam).
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred začetkom letošnje sezone sem obnovil gorilec - zamenjal šobo, filtre, zarjavele cevi, sčistil ventilator ... Namreč kurišče je bilo tako sajasto, da so se saje že začele luščiti z sten. Sedaj že dva meseca deluje brezhibno, prižge se v prvo, kurišče je razmeroma čisto.
Ta teden pa je bil na obisku dimnikar, ki je opravil meritve. Sicer meritev še nimam, ker jih je poslal po pošti. Povedal pa je, da je CO povišan (okrog 1200, meja je 100-200) ter da je preveč O2. Ni mi jasno, zakaj takšen rezultat, saj če je dovolj (preveč) kisika, je popolno izgorevanje - CO2 ter manj CO. Gorilec je CTC-jev, mislim da je letnik 72. Loputa za zrak je odprta do konca. Je mogoče, da na to vpliva oddaljenost šobe od plošče za vrtinčenje zraka? Mogoče gorilcu res primanjkuje zraka, pa je tisti zrak le posledica puščanja tesnil na vratih kurišča? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam enak gorilec. Na gorilce se ne spoznam poponoma nič. In tako naj tudi ostane. Človek, ki mi je instaliral peč pride enkrat na leto običajno tam nekje septembra - imava že kar dogovor. Meritev do sedaj (po 5-ih letih) še nisem delal. Je pa dejstvo, da v dimniku ni nobenih saj. Popolnoma nič. Še vedno se vidi opečnata barva tuljav. Tudi dimnikar, ki kontrolira dimnik se čudi in vedno pove, da imam izredno srečo.
Ne vprašajte kaj mojster šari po peči - nimam pojma. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2008 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
jjakob je napisal/a: |
... ter da je preveč O2. Ni mi jasno, zakaj takšen rezultat, saj če je dovolj (preveč) kisika, je popolno izgorevanje - CO2 ter manj CO... |
Problem je v tem, da ima vsako gorivo (tudi nafta) za izgorevanje določen minimalni IN maksimalen odstotek kisika v mešanici. Preveč kisika pomeni premalo nafte in temperatura je prenizka pa samo delno izgoreva... saje.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni