www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri RAM ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Spiro
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 14:33
Aktiv.: 0.03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2008 2:33 pm    Naslov sporočila:  Kateri RAM ? Odgovori s citatom

Za prenosnik TRON M85 CWD z 512 MB RAMa bi dodal RAM.
V opisu za ta računalnik piše, da podpira razširitvena mesta 2 x SODIMM Socket DDR2 Max 2GB.
Našel sem PATRIOTa SO DDR2 1GB po dokaj ugodni ceni.
Pri Comtronu-servisu, kjer je bil ta računalnik kupljen, so mi predlagali DDR2, nič pa o tipu podnožja.
V njihovi trgovini pa, da mora nujno biti DDR1, ki pa ima dokaj visoko ceno (pri njih je 1GB skoraj 80 EUR).
Vem, da mora podnožje odgovarjat, pa ga ne znam oceniti po videzu, oz. koliko pinski je. Kar sem uspel prebrati na obstoječem RAMu je: DDRSTD 1,8 V TUCO. Verjetno mora biti tudi v CHIPSETu enaka nastavitev za obstoječi in dodatni RAM.
Če ima kdo izkušnje s tem dodatnim RAMom za ta prenosnik, mi naj prosim sporoči.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2008 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tvojem mestu bi vzel prenosnik s seboj in kupil RAM tam, kjer mi ga tudi vgradijo in preizkusijo. Če to nebi želeli bi jim takoj dal vedeti, da še zdaleč niso edini.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2008 3:57 pm    Naslov sporočila:  Re: Kateri RAM ? Odgovori s citatom

Spiro je napisal/a:
...V opisu za ta računalnik piše, da podpira razširitvena mesta 2 x SODIMM Socket DDR2 Max 2GB.
V njihovi trgovini pa, da mora nujno biti DDR1, ki pa ima dokaj visoko ceno (pri njih je 1GB skoraj 80 EUR)...

Praktično vedno je prava stvar za vgradnjo tisto, kar piše v navodilih za računalnik. Poleg tega se običajno DDR1 in DDR2 ne mešata. V računalnik vtakneš tistega, ki je predpisan (ko yebe prodajalca, ki trdi drugače). Podnožje oziroma vtičnica za RAM je standardna (SODIMM), tako da dileme ni. Spomin za prenosnik je fizično manjši od standardnega PCjevskega, ampak vseeno je standarden. Spomin vtakneš (pri ugasnjenem računalniku, ven izpuljene baterije). PC prižgeš in mora delovati.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2008 4:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DDR in DDR2 moduli so fizicno malce razlicni, zato napacnega ne mroes vtakniti v (pravilno dizajniran in neposkodovan) slot. Kot so ti predlagali drugi, nesi v trgovino in preizkusi modul na licu mesta. Kupi to, kar pise v navodilih in ne kar pravi prodajalec (ki morda nikoli ni od blizu videl takega racunalnika, kot je tvoj) na daljavo.
Ales007
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18
Aktiv.: 0.54
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2008 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da ima ta nabor; Intel 915PM ICH6 in ta podpira ddr2. Ne moreš pa dati eno ploščico ddr, drugo pa ddr2.
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 7:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem jaz nabavljal, sem veliko gledal za prenosniki, kateri naj bi imeli hitrejše rame; torej DDR2. Zgodilo se je, da pridem v trgovino, kjer sem žečel gledati za izbiro. Ko sem le primernega izbral (pisalo je, da ima rame DDR2), sem še zaposlenega vprašal kako je z opremljenostjo, se res da nadgraditi na 2 Gbt... Rolling Eyes . Odvrnil mi je da so v notebooku rami vrste DDR in ne DDR2, kot je pisalo na listu, ki je bil položen v izložbo Exclamation

Tako pač je. Res je najbolje, da računalnik odneseš s sabo, in tam pogledaš kakšen tip sodi v režo. Na tak način sem bil že v Comshopu, pa so odprli brez vprašanj.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni