|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2008 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja sebaveh tam sem zamenjal. Trikot/zvezda je. VolkD jaz sem jim poslal mail glede cen. Če želiš jih lahko objaim ko bodo odpisali. Upam samo da nebodo preveč zasoljene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2008 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
@sloman
Jaz bi šel takšen motor iskati na "kramerski sejem" pri TAMu, tam ljudje prodajajo vse. Ko sem enkrat bil tam je skoraj vsak drugi prodajalec imel kakšen star motor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.66 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2008 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Jaz bi šel takšen motor iskati na "kramerski sejem" pri TAMu, tam ljudje prodajajo vse. Ko sem enkrat bil tam je skoraj vsak drugi prodajalec imel kakšen star motor. |
So. Ampak glede na stanje ni cena primerna. Žal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2008 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa Elektrokovina Maribor? _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2008 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
madzi je napisal/a: |
Pa tud kaj pomeni to: "zvezda/trikot 230/400". Če prav razumem so ti motorji 3 fazni? |
Da nisi to zamenjal med sabo? Bi moralo biti trikot/zvezda pomoje. Pomeni da ga zvežeš v trikot, če imaš medfazno napetost 230V. Takšno lahko dobiš iz frekvenčnega pretvornika, če se ta napaja le enofazno. Ali pa ga vežeš v zvezdo, če imaš medfazno napetost 400V. V navadnih hišnih vtičnicah je medfazna 400V, kot jo poznamo. |
Zvezda/trikot je vezava pri kateri se zvezda uporabi za zagon motorja in čez nekaj časa preklopiš v trikot.
To na naši firmi uporabljamo za hidravlične agregate 22-30kW. Drugače se pa da to rešiti z uporabo frekvenčnega regulatorja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2008 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
To vem ja. Bilo mi je čuden le vrstni red - namreč napisal je, kot da je 230V v zvezdi in 400V v trikotu.
Po www.bolha.com si že gledal vse? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.66 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 28, 2008 1:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Elkomb sem tudi že nekaj gledal cene preko elektronabava.
Na bolhi sem našel pa najugodnejšo ponudbo, ker nekdo prodaja nekle plave nove (vsaj tako trdi) elektromotorje, ki so cenovno dokaj ugodni glede na karakteristike. Kvaliteta pa ne vem kakšna je.
Morda je težava le to, da je iz Ljubljane. Ampak nikogar še nisem kontaktiral, ker je bil sedaj vikend.
Bo pa trajalo par dni da fikno nekaj naročim od nekoga ko se zanj odločim. Niti se mi nikamor ne mudi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Jan 28, 2008 8:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Če kupiš preko oglasa,še bi raje priključil.Da vidiš če dela v redu.Ker ne veš če notri v redu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni