Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
Objavljeno: Pon Jan 28, 2008 5:52 pm Naslov sporočila:
Tega podatka verjetno ne boš dobil nikjer. Ker življenjska doba ni odvisna samo od vklopov. Pomemben je tudi čas med vklopi in seveda temperatura okolice in priključna napetost, pa še pri napetosti je odvisno v katerem trenutku sinusa se stikalo sklene.
Življenjska doba žarnice je deklarirana v urah delovanja pri nominalni napetosti, velja pa za 50% populacije. Kar pomeni da ima lahko 50% žarnic tudi precej nižji življenjski čas od deklariranega. To še posebno velja za noname- kitajske žarnice, ki jih prodajajo v raznih Bau......
Sem pa že nekaj časa nazaj če se ne motim objavil en flash kalkulatorček za preračun življenjske dobe in drugih parametrov žarnic na žarilno nitko.
Edit:
Priponko pokaže a ne dela, pri FF klikneš na orodja/podatki o strani/večpredstavnost/ in najdeš povezavo na lastnosti_zarnic.swf in klikni na gumbek save. Potem shranjeno datoteko lahko odpreš z brskalnikom
lastnosti_zarnic.swf
Opis:
Odpri z najljubšim brskalnikom, klikni v okno z miško in z tipkama levo-desno premikaj skalo
Velikost datoteke:
11.47 KB
Pogledana:
2180 krat
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.63 Kraj: Postojna
Objavljeno: Pet Feb 22, 2008 3:03 pm Naslov sporočila:
Na spletu sem našel trditve za in proti. Ena od bolj prepričljivih omenja, da se življenska doma ne podaljša bistveno in mislim, da bo kar držalo. Isto besedilo tudi omenja uporabo termistorja v komercialnih rešitvah.
Stage Lighting Tech Pages: The Great Internet Light Bulb Book
Našel sem tudi trditev, da mehki zagon bolj pomaga pri aplikacijah kjer so vklopi in izklopi pogosti.
Sem tudi sam pomisli, da bi lahko to testiral in rezultate objavil v obliki SCI članka. Ampak če so razlike majhne, bi potreboval kar velik vzorec žarnic.
Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.29 Kraj: Rogaška Sl.
Objavljeno: Tor Maj 22, 2012 12:56 pm Naslov sporočila:
Zdravo
Za navadne svečkaste žarnice sem si lansko leto izdelal soft start z Zero-Cross in živijo po moji izkušnji 8-10x dlje.
Je pa res, da ko prva v lestencu pregori je bolje vse menjati ker ob prekinitvi nitke naredi delni kratek stik in tok močno naraste.... ustrezna varovalka pred tem je obvezna sicer prebije triak.
Lp.
Darko _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain)
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja1, 2, 3
Stran 3 od 3
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu