|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 24, 2008 9:28 pm Naslov sporočila: deli za star dell prenosnik |
|
|
pozdrav,
V roke mi je prišel naslednji starejši prenosnik Dell Latitude PCx H405gt (448Mhz, 128Mb RAM, 6Gb Disk). Nekaj je bilo problemov z tipkovnico, pa sem porihtal. Xp-ji še kar delujejo, vendar je Ram-ov bolj malo.
1. Zato bi prosil koga, ki ima možnost dobiti ali prodati sdram, sodimm, PC100, 128Mb, 256Mb ali 512Mb...........en slot imam še prost.
-Po podatkih iz neta naj bi bil 144 pinski, čeprav so imeli starejši prenosniki 166pinske. Zato sem pripel sliko, če se kdo bolje spozna....
2.Baterija je Li-ionska 14,8 V, 3600mAh, ampak je totalno zanič, zato me zanima ali se sploh da kupiti novo baterijo (bom moral kupiti orig. Dell-ovo?), mogoče uporabiti plastično ohišje od stare.............
3.Prenosnik ima še floppy enoto, in bi potreboval cd-rom........če se komu valja, ali pa koga pozna (kakšni servisi) ali pa odkupim.....Enako velja za večji trdi disk.
4. Ta serija še ni imela Wlan-a, ampak ob strani ima nek konektor (glej sliko), ki spominja na Wlan oznake novih prenosnikov, ampak konektor je pa isti kot za slušalke in mikrofon. Kaj bi to bilo????
Hvala za kakršnokoli pomoč pri "restavraciji" starega prenosnika. Vem da nisem skromen, ampak če ga ne zrihtam bo samo kup stare šare, pa se mi zdi da ga je škoda, ker bi ga z veseljem uporabljal za office programe, pošto pa malo net.
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
66.89 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
170.36 KB |
1 krat |

|
|
135.56 KB |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Ned Feb 24, 2008 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
1. Saj znaš šteti, pa preštej koliko pinov je na ramu. Včasih so celo oštevilčeni, kar zelo olajša štetje. 512MB moduli dvomim da so podprti, zato v vsakem primeru preveri pred nakupom, saj je pri ramih veliko komplikacij.
2. lahko kupiš, se pa ne splača. Dvomim da jo boš dobil pod 70€. Obnova bo težka, ker Li-Ion členi niso v prosti prodaji, poleg tega je potrebno krmilnemu vezju dopovedat da ima nove člene.
3. Dvomim, da CD pogoni iz tistih časov še delujejo, ampak povprašat ni greh. Pri disku pa pazi da ne kupiš prevelikega (nekdanje omejitve plate 8 oz. 32GB)
4. Line-IN vhod.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Ned Feb 24, 2008 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
1 Sem jih preštel=144. Samo sedaj malo bolj slabo vidim....
2. Škoda. Tvoj odgovor je bil pričakovan, vseeno bom malo po netu pogledal, mogoče imajo kje ugodno znižano....
3.No, CD-rom in disk (podatki iz neta pravijo da je šel noter tudi 60Gb) niti nista tako nujna, saj ima en USB port kar čisto zadostuje. Škoda bi bila če bi kdo od forumovcov kaj podobnega stran metal. Ne morete si mislit kakšne "mašine" sem zadnjič videl na cestih 2 cesarjev-LJ, zabojnik za rač.-HIFI opremo...
4.Line-In ?? Zakaj naj bi pa to potrebovali, saj ima že mikrofonski vhod....
TNX, LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Ned Feb 24, 2008 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Line-in je ponavadi stereo. Mikrofonski vhod ima napajanje za mikrofon in je mono.
Obstajajo USB CD (in DVD) enote. Ce ima masina USB, potem prikljuci to. Prednost je, da tudi ce crkne racunalnik, se vedno lahko uproabis enoto na drugi masini.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Ned Feb 24, 2008 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker je USB port še najverjetneje prve generacije, bi bil večji disk vseeno zaželjen.
Ostalo kar sem imel v mislih je pa že Sokrat povedal.
P.S.: še dobro da ni omenjeni zabojnik kje meni pred očmi....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Ned Feb 24, 2008 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, USB je 1.1, precej počasen, ampak če gor priklopim 4Gb usb ključek sem povečal kapaciteto diska za več kot 50%, hehehe
A bi deloval Wlan preko usb 1.1, če bi uporabil wlan usb ključek???
Ja pri tistem zabojniku se elektroniku-kolekcionarju OROSIJO OČI, srčni utrip se poveča, usta se razlezejo v nasmeh.........potem pa pride "mujo"-šef in ti ne dovoli niti roke stegniti noter......(po moje ve kaj sledi).
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Feb 24, 2008 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
dovoli, dovoli.... vse je svojega denarja vredno..
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Za baterijo se tule pozanimaj, imajo kar ugodno
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 1:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Še vedno je najcenejša baterija pri njih cca 70€, kar glede na vrednost prenosnika ni preveč ugodno...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 10:29 am Naslov sporočila: |
|
|
pozdrav,
ja sem včeraj ponoči malo pogledal kaj se dobi npr. na ebay.de. Baterijo (novo) dobim že za 38€, dvd-rekorder(nov)=cca60eur, drugače pa za nekaj deset € dobiš cel prenosnik z kakšno manjšo napako, ampak z ram-i, diskom, cd-rom. Precej pogosto imajo kakšne napake Lcd zasloni-tale moj je pa brez napak.
Je kdo že kupoval na nemškem ebayu??
Vprašanje: moj ima oznako PC100, torej verjetno tiktaka pri 100Mhz, a če uporabim hitrejšega npr.333Mhz bo zelo narobe???
Tisti konektor na sliki je pa LINE OUT...........
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
nostromo je napisal/a: |
Vprašanje: moj ima oznako PC100, torej verjetno tiktaka pri 100Mhz, a če uporabim hitrejšega npr.333Mhz bo zelo narobe???
LP |
PC100 je navaden SDRAM. PC2700 (333MHz) je DDR SDRAM. DDR verjetno ne bo delal v tvojem prenosniku.
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
nostromo je napisal/a: |
Tisti konektor na sliki je pa LINE OUT |
Puščica je obrnjena navznoter in precej verjetno je LINE IN. Line OUT je srednji označen kot slušalke.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
chaos: Hvala
mucek: sem probal pa je res line in, nekje na netu sem pobral da je line out, kar pa že puščica zanika
Tele odgovore pišem na njemu, pa je čisto dovolj za srfanje po netu
tnx
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če prenosnik rabiš za surfanje po netu in branje pošte, je čisto ok -- za takšna opravila res ne rabiš core 2 duo in 2GB pomnilnika.
Pomnilnik poskusi najti na kakšni bolhi, e-bay-u, ... no, prenosnik je vseeno uporaben tudi brez dodatnega pomnilnika. Lahko tudi poskusiš za malo denarja kupiti kakšen star pokvarjen laptop in lahko potem zamenjaš kakšne dele.
Če boš rabil wlan ali pa usb2.0, poglej če ima prenosnik PCMCIA slot -- sem noter lahko vtakneš tako wlan kot usb2.0 adapter, pa še veliko drugega ...
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
chaos je napisal/a: |
Če boš rabil wlan ali pa usb2.0, poglej če ima prenosnik PCMCIA slot -- sem noter lahko vtakneš tako wlan kot usb2.0 adapter, pa še veliko drugega ...
LP! |
Oboje imam jaz za prodat, ker sem kupil nov prenosnik in tega ne potrebujem več.
Če rabiš, info na PM
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni