www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Clio 1.2-popravilo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tejci
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:56
Aktiv.: 0.01
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 11, 2009 10:12 am    Naslov sporočila: icon_question Clio 1.2-popravilo Odgovori s citatom

lepo pozdravljeni! imam težavo, in sicer s clio 1.2 1997 letnik. pri avtu smo popravljali že vse mogoče, pa še vedno ne vem če bo zdaj šel tako kt je treba. Prosim za nasvet, in sicer: ko se avto zagreje (najbolj crkuje poleti, ko je toplo), naenkrat nima več moči, stiskam na gas, pa ne gre nikamor. nekaj ga duši in cuka, mu jemlje moč. nato počakam 15 min, pa gre (ampak ne daleč). menjane so bile svečke, tuljava, zračni filter, termo stikalo. imel je alarmno napravo, ki pa smo jo odklopli (ven vzeli) ker je zraven prišla vlaga in je skoz delal Confused . pred kratkim je bilo menjano termo stikalo, ampak ne vem če ima to kaj veze z vsem tem. PROSIM če mi lahko kdo svetuje kaj bi lahko to bilo. zakaj crkuje??? skoraj leto je zaj šel (po menjavi zračnega filtra), zdaj pa spet ne vem kak dolgo bo. noben mehanik pa ne ve točno kaj bi lahko blo. če ima kdo kako idejo, PROSIM za pomoč. Speak to the hand
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 11, 2009 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjaj mehanika !
Nazaj na vrh
eden22
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Avg 2008 17:21
Aktiv.: 0.20
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 11, 2009 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v priponki imaš možnosti kaj je lahko narobe, in tudi kako preveriš če ti deluje pravilno senzor odprtosti lopute

loputa.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  139.97 KB
 Pogledana:  75 krat

loputa.JPG

loputa1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  175.53 KB
 Pogledana:  36 krat

loputa1.JPG

slika.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  93.36 KB
 Pogledana:  34 krat

slika.JPG

Nazaj na vrh
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 11, 2009 11:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Treba bi ga bilo na računalnik-diagnostiko priklopiti.
Pridi do Vrhnike, bova šla do malo boljšega mehanika. Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 12:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoce lambda sonda ali katalizator?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je vse ugibanje, diagnostika pa res pokaže pravo stvar.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 7:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregzy87 je napisal/a:
To je vse ugibanje, diagnostika pa res pokaže pravo stvar.

ja pa ja, kdo te je pa to napizdu Mr. Green

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tonic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Dec 2005 17:48
Aktiv.: 0.77
Kraj: Loče

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je tip motorja D7F je možno da je računalnik na pol "fuč".

Probaj menjat računalnik, v prvi fazi "prešravfat" iz drugega kliota z enakim tipom motorja. Pri menjavi računalnika je potrebno biti pozoren na tip računalnika. Dva al trije so (kodiran vžig...).

Jaz sem na svojem L. 98 imel enak problem na začetku (tip motorja D7F, star model kliota po obliki). Včasih je začelo cukat, zgubilo moč.... Noben mehanik ni mogel ugotovit kaj bi lahko blo narobe. Gledali vse, od mehaniskih, ene 3x je bil na računalnik priklopljen (tudi na orginal renault servisu) in se ni ugotovilo.

Potem mi je pa čisto crknil... in sem ga popravljal cca. 1 mesec (ne skoz seveda, ampak zbirav info...).

Na koncu sem menjal računalnik (rabljen cca. 50€) in je avto magično normalno začel delat, nobenih problemov več (mogoče zato ker sem pred računalnikom vse ostalo menjal Laughing )

lp,
Toni
Nazaj na vrh
tejci
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:56
Aktiv.: 0.01
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zaj mi je mehanik rekel da je pumpa za bencin boga in da je to to in jo bo menjal Question
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tejci je napisal/a:
zaj mi je mehanik rekel da je pumpa za bencin boga in da je to to in jo bo menjal Question

pa te spet obral za 200€ Rolling Eyes

ti mu reči, da naj jo kar menja ampak mu že v naprej povej da naj staro ohrani ker če ne bo vredu ti bo vrnil denar in jo na lastne stroške nazaj menjal!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tonic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Dec 2005 17:48
Aktiv.: 0.77
Kraj: Loče

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni kriva pumpa, sem ji jaz takrat tudi menjal... Cool
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti je je očetov Yugo pustil na cesti. Po tem, ko je mehanik zamenjal črpalko za gorivo, razdelilno kapo pa še kaj, je ugotovil da je zmanjkalo goriva, ter da se je plovec v rezervoarju zaskočil. Whistle Mr. Green
eden22
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Avg 2008 17:21
Aktiv.: 0.20
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

si preveril loputo za dovod zraka ? tak kot sem ti zgoraj napisal, mislim da autodata ne laže, je sicer možnih več napak ki sem ti jih tudi pripel..... Računalnik pa ti na teh tastarih avtih tudi ne pokaže vsega
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pumpa ne bi smela bit, se pa da tlak zmerit z manometrom in Y členom na izhodu pumpe. Hkrati vidiš tudi če regulator tlaka goriva dela pravilno (tlak imaš napisan v avtodati)

Jaz bi glede na simptome najprej posumil lambdo.
Nazaj na vrh
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 12, 2009 1:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tonic je napisal/a:
Na koncu sem menjal računalnik (rabljen cca. 50€) in je avto magično normalno začel delat, nobenih problemov več (mogoče zato ker sem pred računalnikom vse ostalo menjal Laughing )

Če je vse novo pa ja mora delat Smile
Drugace se pa strinjam. Racunalnik zna delat cudne hece. Pri swiftu smo enkrat skoraj diplomirali zarad tega. Motor ni pravolno delal, Luci niso pravilno svetile in podobno. Sumili smo el napeljavo od avta, ker je bil avto karamboliran in je kable zmastilo, nadomestni so bili pa uzeti in ne-GTI modela. Po 2-3 tednih eksperimentiranja s kabli se je izkazalo da je kriv racunalnik ... Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni