|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2005 8:44 am Naslov sporočila: Nakup prenosnika ? |
|
|
Sicer ga ne potrebujem nujno a tole se mi zdi zelo ugodno. Kaj mislite? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bray Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53 Prispevkov: 327 Aktiv.: 1.38 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Čet Jan 20, 2005 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Cena je taksna, ker je to zastarela tehnologija. Malo kdo se kupuje notebooka ki ni centrino oziroma pentium mobile. Razlika je ogromna, predvsem pri porabi. In takle notebook v najboljsem primeru zdrzi 2 uri tak z mobile tehnologijo pa tudi do 5 ur.
Poleg tega je pa tu se SIS drobovje z grafiko, ki si deli osnovni RAM, ni ravno najhitrejse.
Je pa odvisno za kaj ga bos uporabljal. Ce ga bos mel doma na mizi in z njim pocel le osnovne stvari kot so brskanje po netu, word, excel,... potem je to vec kot dovolj. Ce pa ga bos nosil okrog in ce bos uporabljal kake graficno in procesorsko bolj zahtevne programe se ti pa splaca dat se nekaj zraven in nabavit takega z mobile procesorjem.
cau |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 24, 2005 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo pozdravljeni.
Silvo, če rabiš prenosnik samo povej, vendar tega ne kupuj, ti pa povem iz izskušenj.
Dam ti primer moje ponudbe in če te zanima lahko pišeš pod privat.
HP Pavilion zv5303EA, AMD-XP2800+ (1.6Ghz), 15.0 XGA, 256MB , 40GB, DVDRW cena 215.000 SIT
HP Pavilion zv5112EA, Celeron 2.8Ghz, 15.4 WXGA, 256MB , 40GB, DVD/CD-RW Combo , 802.11b cena 235.000 SIT
Garancija 12 mesecev . Možnost nakupa na 24 obrokov do zneska 200k sit..
No, če te zanima piši
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 24, 2005 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kaj naj rečem, .............sam uporabljam HP-ja in sem zelo zadovoljen, imam tudi veliko prijateljev, ki uporabljajo isto znamko in noben nima problemov.
HP ali IBM, pri meni ne pride druga v poštev
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jan 24, 2005 9:27 pm Naslov sporočila: Re: Nakup prenosnika ? |
|
|
Če že ne bi imel malo starejše Toshibe bi ga tudi jaz vzel. Ima "pravi" COM ter LPT port, kar vem da nujno rabiš , pa tudi Simatic in še marsikateri podoben program in pripadajoči adapterji na "umetnih USB" COM portih nikakor nočejo delat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 7:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Točno Iztok, če bom karkoli kupoval je klasičen COM port obvezen. Z raznimi "dongli" namreč kar precej programov ne zna delat.
Glede prenosnikov HP - tudi sam sem jih nekoč uvrščal na listo boljših. Nisem pa prepričan, da so to še vedno. V podjetju od petih na zadnje nabavljenih je bilo z enim veliko problemov. Po tem ko je bil parkrat na servisu so ga z "mukami" zamenjali. Prav tako je kolegu na novem "odletel" disk. Osebno mi je zanimiv pred vsem zaredi potreb kot jih je omenil Iztok - Simatic ter podobni programi.
Tisti, ki ga je navedel Jure nima serijskega porta. . Je pa zanimiv ter cenovno ugoden tudi tale. Comtron nudi za svoje izdelke tudi dvoletno garancijo, kar je tudi nekaj. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
G-Lab Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2005 9:16 am Naslov sporočila: |
|
|
jurem je napisal/a: |
Hoj,
Comtron ima še nekaj bombončkov, tale je baje Centrino:
Jure |
Pri tistem linku zgoraj piše: "TroNote M450C 15'' Combo Centrino XGA"
Centrino bi moral biti procesor poleg tega pa ta prenosnik tudi nima zaščitnega znaka centrino. Kot sem včeraj z nekom govoril mora imeti računalnik z vgrajenim centrino procesorjem obvezno tudi integriran brez žični internet. Cene Centinotov so pa ponavadi za kakšen cenovni rang višje link.
Še tole glede procesorjev mobile. Pri prenosniku v cenovnem razredu cca 400K (sicer mi ni jasno kako ampak nekako se je kolegu zgodilo), da vgrajen procesor ni bil mobilen. "Neimenovani" osebek se je spravil testirati prenosnik z kompresiranjem fiilma. Po nekaj urah mučenja je prenosnik postal zgolj škatla z težo 3 kg.
Problem je bil, pri odvajanju toplote, ker je bil procesor čisto navadni AMD z 75W oddane toplote, se je notranjost tako segrela, da so komponente prenehale delovati (mislim da je procesor tudi pogorel).
Torej če boš kaj nakupoval prenosnike pazi da je zraven napis mobile, tak procesor je bolj varčevalen z energijo, ponavadi ti tudi ob nerabi procesorske moči zniža takt ure (manjša poraba energije).
LP
Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peterka Član

Pridružen-a: Tor 08 Feb 2005 21:30 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.05 Kraj: BC
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2005 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
kaj pravite na fujitsu simmens? tukaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 11, 2005 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem prejšnji teden kupil Comtronov T45 - CXC , za slabih 198 kSIT , in moram reči da je zadeva odlična , še posebej za ta denar.
Še tehnični podatki :
Celeron-M 1,5 ;256 DDR ; 40 GB ; 15 " ; Combo DVD + CDRW ; Ethernet 10/100 ; Modem 56K ; VGA integrirana + TV out ; Paralel port ; wireless LAN 802.11b/g MiniPCI 2200 ; 4 x USB 2.0 ; FireWire ; PCMCIA ; Li-Ion . Čas delovanja z baterijo 3 - 3,5 ure.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pet Mar 11, 2005 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
kot prvo se mi zdi da je to reklama za Comtron in če bi jo pisal kdo drug kot administrator, bi že sigurno ta post romal v smeti, ker je s tem kršeno pravilo št. 3.
Drugače pa, kupi prenosnika s centrino ali pa vsaj p4 mobile procesorjem, glej, da si grafična nebo delila glavnega rama, da je matrika lcd-ja kvalitetna in da ima kolikor toliko dober vidni kot, da ima podporo za wireless...in še kaj bi se našlo, vendar so tole najnujnejše stvari pri nakupu.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2005 9:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
kot prvo se mi zdi da je to reklama za Comtron in če bi jo pisal kdo drug kot administrator, bi že sigurno ta post romal v smeti, ker je s tem kršeno pravilo št. 3. |
Post pisan v tem stilu še nikoli ni romal v smeti. To je namreč še zdaleč od reklame. Vrjetno je tukaj nevedenih nekaj deset linkov recimo v cenik HTE Sicer, pa če je bil kateri mi to pokaži. Vsi premaknjeni posti so še vedno v "Smeteh". Če imaš ti boljšo idejo kako napisat spročilo kot je bilo moje. Prosim z idejo na dan.  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2005 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
no s tem se nebi ravno strinjal, da ni reklama, ampak dobro, pustimo to.
Kot sem že napisal prej, ne kupuj celerona, ampak p4 ali pa centrino, ker poznam ljudi, ki ga imajo in ti povem da to res ni to. Ram, disk in combo enoto lahko vedno poljubno zamenjaš, tako, da, ko kupiš, kupi vredu stvar, da ti kasneje nebo žal.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2005 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
no s tem se nebi ravno strinjal, da ni reklama, ampak dobro, pustimo to. |
Tudi prav, osebno sem dostikrat navajal kako povezavo kjer sem kaj videl ali kupil ugodno, misleč da bo to zanimivo obiskovalcem foruma. Niti Frenki niti jaz od tega nisva imela nič. Če se smatra to kot reklama, pač tega ne bom več počel.
Naj dodam še to:
Sicer podobna sporočila niso prepovedana. Če bo kdo navedel kamorkoli povezavo ter vprašal za mnenje glede cene ali kvalitete to spročilo ne bo premaknjeno v smeti.
Forum je konec koncev namenjen tudi za izmenjavo mnenj. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2005 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Strobos , po tvoje bi moj post moral izgledati nekako takole.
Sam sem prejšnji teden kupil prenosnik , za slabih 198 kSIT , in moram reči da je zadeva odlična , še posebej za ta denar......
Kaj bi to komurkoli pomagalo , ne vem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni