www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težava z siolovim DNS-jem
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2005 7:51 am    Naslov sporočila:  Težava z siolovim DNS-jem Odgovori s citatom

Zjutraj nisem mogel na internet. VPN mi je deloval normalno zato sem poskusil še s serverja na drugi lokaciji. Od tam je šlo na par strani. Zanimivo je to, da ni šlo pingat siolovega dns-ja na nobeni lokaciji. Sedaj sem vpisal arnes-ov dns. Internet mi deluje. Ima še kdo probleme s siolovem DNS-jem. Na siolovi strani nisem našel kakih obvestil o težavah.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2005 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večkrat Evil or Very Mad . Ampak pozabi, da boš našel kako obvestilo ali kaj podobnega. Ko opazijo pač popravijo in je to to. Sedaj po sprostitvi nakupa domen bo verjetno trajalo kar nekaj časa, predno se bo stvar stabilizirala.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2005 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri DNS je "priporočljivo" uporabljat ? (glede zaneslivosti)
Bostjan
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06
Aktiv.: 0.80
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2005 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas v firmi se uporablja AMISov DNS in v dveh letih nisem imel nobenih omembe vrednih problemov.

DNS1: 212.18.32.10
DNS2: 212.18.32.12

Boštjan M.

Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley)
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2005 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno kje. Za firmo se splača naredit caching server ki je na takšne izpade imun do neke mere. Sicer pa imam sam kar dobre izkušnje z arnesovim.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.27
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2005 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Siol ima zadnje dni tehnične težave, ki pa jih bodo odpravili v najkrajšem času-tako vsaj pravijo Laughing
Nazaj na vrh
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2005 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa že krivim ruter, da se mi je po dolgem času spet začel obešat Confused
A tako torej - vzrok so tehnične težave SIOL-a. No upam da se bodo stvari kmalu umirile.

lp,
Leon

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!

Sicer malo off topic, vendar :

Imam problem: Takoj po tem, ko se widowsi butajo, ko zaigra mikrosoftova lajna, da so se xpji štartali, mi računalnik nekako "zmrzne" za kako minuto in pol. Pa to da zmrzne ne pomeni da prav zmrzne, miška dela, lahko klikam in vse, vendar je antivirus neaktiven (prečrtan), ne morem na net in ne morem odpreti kakega brskalnika. Včasih mi ne pusti niti programov odpirat. Potem pa zamelje po disku, antivirus se aktivira in PC se poveže na net. Nekdo mi je rekel, da je to zato, ker nimam vpisanih DNS nastavitev?! Ker se na omrežne nastavitve niti ne spoznam tako dobro, tega raje nebi sprobaval na pamet. Še nekaj podatkov: Antivirus imam Avast!4 Home edition (vendar se je isto dogajalo z Nortonom), WindowsXP SP2 (Isto bilo pod SP1), ter DSL dostop prek PPPoE. V samih TCP/IP nastavitvah imam obkljukani možnosti zaznaj IP ter DNS nastavitve avtomatsko. Če ima kdo rešitev, bi bil zelo hvaležen, saj ne da zaradi tega računalnik ne dela, sam včasih je tista minuta lahko zelooo dolga, še posebej če se ti mudi kaj pogledat. Aja,pa še to, to se dogaja pri vklopu ali restartu PCja.
Za vsakršno pomoč se v naprej zahvaljujem.

Pozabil dodati, da gre za SiOl!

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
BrezC
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06
Aktiv.: 0.39

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vnesi ip naslov dns-a os siola (tcp/ip nastavitve pa probaj.. IP je 193.189.160.11 in 12
Najverjetneje je vic v temu da xp-ju porabijo ta čas za zaznavanje nastavitev, v IE nastavitvah odobkljukaj avtomatsko zaznavanje lan nastavitev..Takrat veljajo takoj tcp/ip nastavitve in imaš povezavo v trenutku....
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš iskratelov modem, potem je to čisto normalno, da moraš čakati. Vedno, ko se zaženejo windowsi se konfigurira modem in to traja minuto, dve. Rešitev je, da ta modem odkleneš in postane router, potem se on avtomatsko poveže. Samo pa ni najbolj stabilen kot router, se večkrat resetira.
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!

Imam IskraTelov Callisto821...sem vpisal DNS,tako kot je rekel BrezC, potem sem po nasvetu,ki sem ga prebral na SloTechu samo še nisem probal preštartat mašine,da bi videl če dela. Če pa res ni pomoči,potem pa buh pomagej.

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tokrat so izgleda težave z arnesovim DNS-jem. Ne najde siolove strani. :bonk:. S siolovim DNS-jem dela.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno težave s siolovo domeno .. :bonk:

DNSreport

[ERROR: The parent servers say that the domain siol.net does not exist.]

Siol ni podaljšal domene? Laughing

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
[ERROR: The parent servers say that the domain siol.net does not exist.]

Siol ni podaljšal domene? Laughing

Glede na to, da je veljavna skoraj do konca do leta 2008, nimajo kaj za podaljsat. In ja, tudi moj DNS ne deluje za njihove naslove, torej jih nihce na svetu ne vidi razen njih samih.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Laughing Očitno so nekaj zmešali.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni