www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LC meter
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70799.97

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2005 4:11 am    Naslov sporočila:  LC meter Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2005 11:46 am    Naslov sporočila:  Re: LC meter Odgovori s citatom

Cena je mogoče res dobra, vendar jaz nebi bil zadovoljen z njim. Motijo me območja merjenja, in sicer spodnje meje pri kapacitivnosti, še bolj pa pri induktivnosti. Seveda je vprašanje, kaj imaš sploh namen meriti. Jaz to zadevo uporabljam pri merjenju tuljavic in kondenzatorjev za VF področje. Če se ne motim je bila tudi tu objavljena shema za samogradnjo z PIC-om in LCD displayem, meni dovolj dobro deluje in sem zadovoljen z njim.

LP

Našel nek link, v tem stilu: http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.27
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam s predhodnikom - japek-om.
Za mene je važna max. resolucija 1 nHy / .01 pF, če že govorimo o LC-metrih. Imam kar nekaj instrumentov za meriti induktivnost. Vsi delujejo zadovoljivo na "višjih" področjih. Če pa hočeš izmeriti neko induktivnost ispod 0.1 uHy, pa je to že malo težje, seveda, če ne raspolagamo s profi instrumenti višjega cenovnega razreda. Mislim, da je dobra varijanta med ceno in kaj ti nudi L/C meter varijanta, ki jo najdete na www.aade.com/lcmeter.htm. od japonskega RA JA3KEV. Omenjeno varijanto tega L/C metra se da dobiti v kitu - kompleten material z ohišjem + sprogramiran PIC...tudi pri nas doma.

lp Janez/S51ZG
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam nameravam kupiti kakšen LC meter in me predlogi zanimajo. Nisem pa zelo zahteven uporabnik.

Prvi in tretji link pa mi ne delata. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 7:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi mi kdo pojasnil za to stvar LC merilnik od Japek. Na shemi je RY1 5V N/O ,kašen del je?Ker bi mogoče napravil.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne znam dobro angleščino,ker ne slišim.Hvala za to.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 7:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kdo napravil CLmeter po to shemi?
Lp

CLMeterB_Schematic.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  CLMeterB_Schematic.pdf
 Velikost datoteke:  26.15 KB
 Downloadano:  119 krat

Nazaj na vrh
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem naredil enega. Načrt je enak, kot moj, asm oziroma hex fileti pa so lahko različni. Zato povej url kjer si snel svoj načrt. Mimogrede, spraševal si za rele. Ta je lahko navaden, ni treba, da je reed. Le to je važno, da ima majhen pritezni tok in odprt kontakt v breztokovnem stanju.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Toje ta stran in klikneš na http.//www.aade.com/lc meter.htm.sem že napravil tiv in dodalmaterial.Ostalo bom napisal,ko bom imel čas.
Na Yahoo sem kliknil LC meter in dobil A Surprisingly Accurate Digital LC Meter(ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc)Tam je napisano http://www.aade.com/lc meter.htm in sem dobil shemo in predlogo za tiv.Poskusil sem to dati na to stran,pa se poajivil,da si se zgubil,ker ne znam še dobro z računalnikom.
Lp
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to je to. Tudi jaz sem naredil ta Surprisingly Accurate LC Meter. Dela v redu. Sicer pa je tisti na www.aade.com nekoliko drugačen. Od tam je bila pobrana le ideja.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker sem to napravil in sem testiral.LK1 sem dal v kratkem stiku in pritisnil tipko "ZERO" na displeju kaže 52598(82mikroH in 1000pf).Ne vem pa če mora biti 55000(55oKHz)?Mogoče bi moral nastaviti induktivnost?
Lp
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rezultat, ki ti ga kaže display je pravi. Se pravi frekvenca bi sicer morala biti 550kHz, display pa kazati 55000. Zaradi toleranc L in C tebi kaže drugače. Najbolj pomembno je, da je kondenzator za kalibracijo C(CAL) čim bolj točen. Od njega je odvistna točnost meritve. L lahko odstopa s tem bo pa tudi frekvenca.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni